fredag 30 april 2010

Till brudparet Ante och Em...

En liten hyllning vill jag skriva till brudparet uppe i Ramundberget. Vi fick ju i förra helgen veta att sonen och hans Em skulle gifta sig första maj, i en slalombacke på Ramundberget, där han friade. Dom ska åka helikopter upp med en vigselförättare, viga sig i backen, och åka ned i slalombacken.....vigselförättaren....tja han får väl åka stjärtlapp ned....eller hur han nu kommer ned. Ingen i familjen får vara med....dom gifter sig för sin egen skull, säger dom och jag förstår dom.....men någonstans hade jag velat vara med......mammor ä jobbiga...
Men jag ska i alla fall skriva ned nånting jag har läst nångång och till det skriver jag det som mitt hjärta rymmer, med mina egna ord, tankar.......att tillägna dom nygifta att läsa och tänka på från oss...
Låt det finnas rymd i er samhörighet och låt rymdens vindar
dansa mellan er.
Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja.
Låt den hellre vara ett rörligt hav mellan era själars stränder.
Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare.
Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma bröd.
Sjung och dansa tillsammans och var glada, men låt var och en av er vara ensam ibland.
Ge varann av era hjärtan, älska varann, var rädd om varann,
och knyt inte näven i fickan och tro att någon av er vet bäst.
Ingen är bäst.
Tillsammans är ni bäst, bara ni två....du Em ,och du Ante..bara tillsammans är ni bäst.
Vi älskar er som ni är, vi älskar er som ni kommer att bli...helt fantastiska i vår familj.
Stå vid varandras sida, dock inte alltför nära, ge varandra utrymme
då kommer ni att växa intill varandra...med varandra
och bli starka...tillsammans.
Ni har båda två växt upp i kärlek, gör ert äktenskap till den kärleken ni växt upp i, då kommer ert liv att bli uppfyllt av er kärlek till varandra.
Lycka till i livet, önskar vi med all kärlek.....

ABC - Tema - C

C - som i champagne.....gott å festligt.
C - som i Lilla C och moster C.

C - som i Carpe Diem.
Detta får bli mitt bidrag i ABC tema C.Tema fredag - Vattenliv

Vattenliv har Carina, Sinneskatten som tema idag. På det här fotot ger en nedgående sol liv åt både fjäll och vatten. Ursäkta myggan som kom ivägen...vill inte ta bort den heller, lite kul.
En skön kvällsbild från ett skönt kvällsfiske på Borgasjön.
Hur vackert kan det inte bli när himlen speglar sig i vattnet, och ger liv åt sjön.
Måste ju erkänna att, detta foto tog sonen när han var med oss i fjällen, tycker det är så mäktigt. Annars hade jag svårt att välja foto i dag , jag hade så många vatten bilder, men det här får bli mitt bidrag till SINNESKATTEN`s tema fredag - VATTENLIV.torsdag 29 april 2010

En riktig skitblogg....

Idag var jag ute på en promenad och ville se lite av våren och vårens blommor, lite vackert. Vi har en jättefin iordningställd promenadväg, som heter Puttes väg, som går utefter havet vackert och fint med platser att stanna och beundra. Nu har precis, inte på hela vägen, snön smält bort så jag tog mina snyggspringskor på och gick.
Det visade sig fort att, det inte bara var att gå som en normal människa, jag fick gå å snirkla mellen alla hundskitar. Ville jag titta på havet eller fåglar, var det bara att stanna, för skulle jag gå samtidigt, så var det lika med att hamna i hundskit. Blicken på vägen hela tiden.
Jag möter en dagisuflykt med dagisfröknar som skriker, men se efter gå inte i hundbajs, och dom små barnen förstår ju inte hur mycket jobb dagisfröknarna får med att tvätta skor, och knän från hundskit.
Hur frustrerande ska det inte vara för dom hundägare som faktiskt plockar upp sin hundskit, för dom finns jag har sett det, dom tar sitt ansvar för sina små älsklingar.
Ja d är bedrövligt.
När jag ändå skriver om skit, så måste jag tillägga att jag gick in i hagen där kossorna brukar gå på sommaren och där hade kobajset tinat fram. Nu är det bara att ta fram spaden och plastsäcken och plocka lite kobajs till "pärlandet".
Lilla C`s mamma nu måste du komma å plocka hockeypuckar, som lilla C kallade kobajset när han å moffa var å samlade gödsel i kohagen i fjol.
Ikväll blev det en riktig skitblogg.
Å du Lasse d blev ingen en-tre-kåt ikväll, men en god renskavsgryta var nog så kulinariskt gott och nu är det hockey som gäller för min man och jag......ja
fortfarande undviker jag tvättstugan och strykningen, måste ju få till en blogg.
Och alla fina vårblommor jag lagt till kommer från Krokusvägen nere hos sonen....här finns inga blommor alls ännu......bara hundskit.
Tjingeling tjingeling imorron är en annan dag/krama varann.

ABC Tema - B

B-som i baby så gullig å rar
A-anger ansvar som mar å far har
B-som i behagfull, en ljuv liten kropp
Y-som i yngst ,ett löfte ett hopp.
Lilla C när han var liten, ser så lugn och juvlig ut.
B- som i Bryta ihop och det gjorde Lilla C`s morfar i fjällen när han fick se fiskepilken som Lilla C`s pappa hade införskaffat. Såg ut som en tampong...och blinkade rött när kom ner i vattnet. Fick han fisk...jo en öring som hade fått Bryt på blinkandet. =)
Första gången jag är med på denna fotoutmaning.


Macro Lovers

Tänk att mossa kan vara så snyggt , kanske d beror på var den växer...i gräsmattan vill man nog utrota mossan. Fast den växer ju inte så man slipper klippa så ofta, och är mjukt att gå på.
Fotade lite skön mossa och lava som fanns på en stor sten när vi var i fjällen förra veckan, tycker att det är så vackert. Jag bara älskar stenar i alla former, men just dom som är gamla med mossa på är helt underbara.
Tur att stenen var så stor...tänkte nog gubben annars hade den åkt med hem =)
Visst är det Macro ??

onsdag 28 april 2010

En- tre- kåt....

va det vi åt i kväll. Ååååå herregud va gott de va. Min alldeles äkta man, hade grillat det jag hade marinerat, jag kan bara säga att det var utsökt gott.
Här får ni se hur gott det ser ut.
Nu måste jag ge ett tips till alla ni som har mycket svamp kvar i frysen, jag stekte på svampen med lök/vitlök och grädde som jag sen slog över potatisen, oj vilken jättegod potatisgratäng det blev, jag kryddade naturligtvis svampkoket med lite salt, peppar och ädelost.
det blev en jättegod middag.
Tjingeling med lite rött till.


Ordlös onsdag - Frukt


ORDLÖS ONSDAG - FRUKT

tisdag 27 april 2010

Att gå genom rutan.....

I morse när jag kollade ut så hade jag en hel flock med fåglar, och där fanns också bergfinkar, rätt snygga fåglar. Men dom hade bråttom...flög och åt....åt och flög... och jag fotade genom köksfönstret. Blev så ivrig att jag slog kameran i fönstret...och vips var det fågeltomt på gården. Men dom brukar ju prata om att gå genom rutan......jag gjorde det....nästan.
Men jag lyckades med ett foto som ger rättvisa till min pippi bergfink.
Och att vara ute å cykla.....är vi ofta i vårt liv, ordentligt ....ibland mycket å lite mindre...men nu ska vi cykla på riktigt, för det säger vi varje år. Min kära man gillar bara lite att cykla...han får ont i arslet....och däromkring. Jag älskar att cykla, så min velociped kommer nog att rulla, får också ont i musklerna runt puppilura...men vaddå det går ju över. Kanske vi skulle köpa nya sadlar med lite fjädring....mera fotöljaktiga. Får se.
Nu har vi (min man) bytt till sommardäck också, vi vågade inte byta innan fjällresan var gjord, man vet aldrig vad man kan möta på vägen.
Förresten på tal om allt annat, jag hade varit på ett "tökken te" Tupperware möte och köpte nog världens dyraste plastburk att ha grönsaker i, den hade hål man kunde reglera i ena ändan. Ni vet ju hur det är ...man tycker ju man måste köpa något, även om man VET att det ÄR dyrt och inte värt pengarna.
Nu hade jag diskat den i diskmaskinen och min man plockar ut den...VET ni vad han säger.....jo man fan vilken bra burk å ha mask i när det är hål att öppna så maskarna får luft. VA världens dyraste MASKBURK....d kan jag lova. Får nog gömma den, annars lär den försvinna.
Herregud...min dyrköpta burk, vågar inte berätta för gubben va den kostade ens. Skulle nog ha fått en hel ikea kasse full med plastburkar ,på just ikea.
Så är dagen slut. Strykningen är kvar. Gubben ser på fotboll på övrebotten, jag lyssnar med ett öra på alla melodifestivalslåtar på tv........och bloggar. Lovar att jag inte hört mycket.
Men d gör inte ett dugg.
Tjingeling vänner, sov sött inatt...
(Tratt)kantarellsoppa.

Trattisar / gula kantareller ca 6 dl
Hönsbuljong ca 6-7 dl
1 bit rotselleri/brukar ta två morötter istället.
1 charlottenlök / 1 vitlöksklyfta
En bit purjolök
Persilja, vitpepper,salt.
Grädde / 1 äggula.
Börja med att koka upp buljong och morötter eller rotselleri. 15 min.
Fräs svampen med lök. Tillsätt i buljongen tillsammans med purjon. Koka 10 minuter cirkus.
Sen brukar jag mixa allt med stamixern. Tillsätta grädde och krydda.
Sist tar jag i äggulan vispad i lite grädde som nu inte får koka mera.
Egentligen är det trattis-soppa men det går med bara gula och att blanda båda.
Har faktiskt hittat receptet på systembolaget....av någon anledning.
Hoppas du lyckas , vi tycker att soppan ä jättegod och du som har så mycket svamp i frysen Minga måste ju bara pröva den.
Lycka till.

Veckans hus #15 - Glastak

Såg att Farmor va me på en fotoutmaning hos Hedwig , och Lasse har jag också sett att varit med. Jag har inte fotat så mycket hus, är ju mest i fjällen å lufsar, men nångång gör jag ett ryck och åker iväg utanför länsgränsen....
Glastak kom jag ihåg att jag fotade inne på restaurangen på Hornöberget vid Höga Kusten, och dom hade hängt nåt hantverk av tovat ull där, så det såg riktigt läckert ut.
Få nu se om jag klarar av att få in mitt bidrag till Hedwigs fotoblogg, en utmaning i sig för mig =)

måndag 26 april 2010

Måndag å lite vårtecken....

Jag brukar säga att jag sparar på alla roliga minnen, och kan man därtill fotografera så har man ett album av minnen. Och nog kommer jag att njuta av denna fjällvecka länge.
Kolla bara Lilla C, som var med oss ute på isen hela dagarna...vilken koncentration när han vinterfiskar, och han var så duktig.....blir nog en fiskekompis till oss båda.
Glömmer inte när han kom dragandes med fisken på sin pulka-bob, och sen sålde aborren till mig för fem kronor. Blir kanske en affärsman av honom med, en kompanjon till sin pappa.
När vi kom hem hade nästan all snö smält på gården, och där står husbilen och väntar.....vilket vårtecken. Tänk när jag får bädda slafen första gången ,och vi drar iväg..njutningars njutning. Då har jag glömt alla renskinnsfällar och halvfrusna pimpelhål....då är det sommar.
Vi gick ned till ån idag, och se den hade också gått upp. Vad det händer mycket på en vecka, nu är det inte länge till innan vi lägger ut bryggan, och....
väcker upp båten "Sally" och drar ut på havet. Men ännu ligger det is på delar utav havet, så vi får nog vänta lite med "Sally premiären", men nu är det nog dags för gubben min att börja se över fiskenätena.
Ett annat vårtecken för mig idag ,var att jag hängde ut tvätten. Och jösses va den doftade gott när jag tog in den ikväll, skulle nog strykit undan tvätten med, men jag känner mig rätt mör i kroppen så det får vänta. Och förresten hur kul är det....
Tjingeling alla vänner var rädd om varann....Måndagstema - Lantligt

Måndagens fototema är Lantligt. Och jag som precis är hemkommen från Borgafjäll, längtar redan tillbaka och till sommaren, och fjällvandringarna.
Därför väljer jag en lantlig bild från Storvikens lappläger, underbart ställe här i september skrud. Och här kan man verkligen känna småfolk och knytt kila runt. Kanske därför jag trivs =).
Tjingeling...

söndag 25 april 2010

En helg i matorgasm....

Så har vi kommit hem från vår underbara fjällresa. Det har varit bitar av allt det bästa livet har att bjuda på. Innan barnen ramlade in i fjällstugan, hann vi med ett par sköna dagar på isen, och framför brasan med eller utan renskinn. Vem har sagt att det måste vara ett skinn framför brasan , när det ändå är hett som i helvete, och man får passa sig för att inte bränna röven på kaminen.
Men för att komma ifrån ämnet *skinn* så måste jag ju bara få berätta...vad underbart gott vi åt
Första kvällen var det en underbar middag med en tuch (kan det verkligen stavas så) av Grekland. Grillat kött i alla dess former. Gott. Och sen var det en massa goda röror till.
Och det bästa av allt...det serverades till toner av våra barn+respektive.
Ekar fortfarnade i mina öron.
Kan inte förstå att Lilla C kan sova till ett sådant oväsen.
Inte blev det sämre nästa kväll....en förrätt, kolla bilden, av nylagad öring och någon slags röra sonen hastat ihop, toppad med "fiskbebisar" och lite tunnbröd. Bara helt underbart....tillsammans med Gula Änkan. Tror att detta tog udden av den orgasm jag drömt om på renfällen....
Va vi fick till varmrätt....grillad lammfilè......mmm
Nu förstår jag varför vi skaffade barn....dom gör ju så god mat. Och bjuder oss på mat, kärlek och överraskningar.
Har jag sagt att jag är rik!!!!
Och min lilla skatt Lilla C, var ju bara så underbar, var med oss ute på isen två dagar och inte en gnutta gnäll. Den killen är också rik på all kärlek från sin stora familj.
Kolla vilket coolt foto jag tog på Lilla C, när vi låg på stranden vid en sten å solade. Sjön heter Gubbsjön, och där finns det massor av gubbar, sa lilla C, fast nu är det is på dom....hm... skall nog åka dit i sommar å kolla....

En macrobild på en sten med hela fjällens lava...visst är den vacker. En Rembrant kunde aldrig göra det bättre.

Tjingeling alla bloggkompisar nu är jag tillbaka på banan, rätt trött men med en fin solbränna, och som finnen sa "d kår int å runka på näsan när den är pränd av solen..... "
Tack min underbara familj.
fredag 23 april 2010

Nästan hela familjen ..å bröllop igen.....

Skall försöka att få till en blogg mitt i all kaos som det råder omkring mig just nu. Alla mina barn. Familjen Taikon har landat. Igår kväll blev det ett trevligt ......ljudligt.....och man ville som Fderdinand sitta å lukta på blommorna...i något hörn. Men vi satt omkring en middag ...pratade å visst drack vi ett å annat glas och vi hade såååå trevligt. Jag somnade med min prins Colin, som sov i en liten låda bredvid mig.
Sen har vi varit ut på isen hela dagen i en strålande sol. Lilla C fick en fin fisk och blev så glad. Mommo fick åxå fisk, men köpte en aborre av Lilla C för en femma....
Men alla hade vi en riktigt fin dag.....
även om jag fick en riktigt chock igårkväll när jag fick höra av vår son att....det blir bröllop nästa helg...
Bröllop...nu igen...det var ju bara ett år sen Rantis överaskade oss med ett barfotabröllop och nu ska sonen gifta sig långt uppe på fjället, Ramundberget långt uppe där skall dom gifta sig Em och Böte utan resten av familjen.
Det var ju där som han friade för ett par veckor sen....och nu blir det bröllop.....i en skidbacke med slalom utrustning och vigselförrättare som nog blir kvar uppe på fjället.....
men vi har tur ....behöver inte köpa nå nya festkläder.....
Vilka barn vi har.
Härliga.
Tjingeling......
torsdag 22 april 2010

Nu kommer ovädret...ååjag ä pissnödig...

Så kommer torsdagen. Nu är friden slut....resten av klanfamiljen kommer.....gubben häller upp en öl och myser av välbehag....trots att vi inte hade råd med renskinnet, så lever kärleken kvar. Gubben kommer fram å frågar ibland att...visst älskar du mig....joodå säger jag. Eller ska man säga som lappjäntan sa....."vill du bli me mä hem, eller tyck du ja ä äcklig".......va svarar man på d för att d inte ska bli fel..????
Vi packade matsäck imorse med...och drog ut på isen. Solen sken...storkropparna värkte men men...vem vill ge sig. Farmor , farmor idag tar jag inte upp några aborrar för min alldeles äkta make......svor så djävulskt igår när han "filèa" aborrhelvetet....vill inte ha han sån...han ska ju vara kärleksfull och öm.
Det här fotot. Jag skulle gå in i buskarna å pissa......men tog ett foto medans....rätt coolt.
Men för att om att tala om att pissa....va enkelt killarna har bara langa fram å så är det klart å betalt.
Men så blir vi fruntimmer pissnödiga....vilket helvete innan man fått fram hela arslet....och kallt ä det...drar både bak å fram.....och hur länge kan denna puppilura pissa.....jösses.
Inte konstigt att vi får blåskatarr.
Jag behövde ingen borr jag pissade rakt genom isen.....
Nog pratat om nedredelen på fruntimmer....så här vackert var det idag när vi kom ner på isen.
Lyckliga vi.
Men sen kom ovädret....allt vände på en femöring och hela fjällen blev ogästvänlig, kall och det kom en hel del snö.....eller va det aska?????
Här sitter gubben å tvärfiskar trots snöyra.
Så här ser det ut när det inte är så himla mysigt i fjällen. Kan inte förstå, men jävlar va d blåste och vinden gick runtomkring så man hade inte lä någonstans.
Här skulle Carola ha varit, då hade hon inte behövt någon vindmaskin som tufsade till håret...
På tal om håret....nu måste jag nog hoppa in i duschen och tvätta mig snart kommer ovädret från öst och väst...alltså från alla jävla håll....min älskade familj...
Ha alla ni som läser en riktigt bra toRsdagkväll.
Forts. följer...
Älskar dig med framor.....
Tongolong pingpong....

onsdag 21 april 2010

Lavin och gäddhäng....

Dag två i fjällen..onsdag och jag gör matsäck....men vänta nu här kom det nog fel foto in...kan någon fixa det här.....jag brer ju mackor....kokar kaffe...hallå kan någon lägga upp rätt foto till min text ????.
Men kolla på den här gobiten då...han ser väl go ut.....lovar att det INTE är något fotomontage, det var så här varmt imorse när vi kom ner på Aava-sjö.
Det här är min alldeles egen renskinnskille i almanackan, april, visst är han vacker ????

Å här kommer käringa själv. Vi tog det här fotot bara för en enda sak`s skull....Top Model i Kasakstan....dom hade inga som sökte och jag tänkte att nu...nu har jag mitt livs chans. Skit i vad ungarna säger....nu ska jag vara med...man vet aldrig, jag har ju visat snygga bilder av fjäll och berg och nu blir det lite av livets sanna historik.....lite av 50 plussarens behållning. Alla är vi inte som Knip Lanefelt, vi är nog mera normal....men mår bra och njuter, med ett och annat häng och däng, alla syatrar...var stolta och njut. Gäddhäng eller inte.....
Och Lasse sa att dom färdibarnade fruntimren, va dom bästa...vi litar oss på d.
Mitt under vår härliga dag går en lavin....jag fick den på bild, jag är nog en riktig fotograf, med gäddhäng och allt....vem bryr sig.
Men visst ser det riktigt läckert ut...och jag tror inte att det var någon uppe på det fjället. Hoppas inte det.
För att vara säker på att ni inte missade min lavin...ett foto till.
Sen blev vädret fort sämre, och snöflingorna började dala ned. Men vi hade haft en mysig dag....igen, och jag kan konstatera att vi inte kan runka på näsan ikväll heller.
Va vi fick för fisk????
Jo en helvetes mängd av aborre....så nu har gubben fileèat...med svordomar, aborre till Farmor Annelie i Stockholm, skickar dom med nån bil...eller så kommer du upp till Nordmaling på en middag (lovar att inte servera aborre) .....
Fick två rödingar som står på kvällens meny...tillsammans med ett gott glas vin.
Som lilla C´s mamma skrev imorron kommer dom .....alla, och då är lugnet förbi och Wiskeyn förvandlas till fruntimmerdricka med kaffe å grädde...till gubbens förtret.
Och hjälp...renskinnet......nu är det panik
Tjingeling tjingeling...Nu är goda råd....obetalbara.


Värkande storkroppar....

Ännu en härlig morron att vakna upp till i fjällen, lite dis på solen, men inget dis i sinnet vare sig på gubben eller mig. Vi håller på att planera dagen och trimma benen, för att hyra "töcken te motordriven kälke" , finns inte. Vet inte vad det beror på...liiiite snåla kanske, men ska man sitta å njuta och fiska kan man ju inte åka skoter samtidigt. Och motionen är bra för storkropparna och det är skitkul att sitta på kvällen å gnälla för varann, om var vi har mest ont och vem som har mest ont.
Och eftersom det sket sig med det silikonprepareraderenskinnsfällen, och det lackade trägolvet inte är att tänka på.....och ungarna kommer på torsdag.....så börjar vi få panik.
Men än har vi inte kastat in skinnet, ska sitta ute på isen och memorera hjärnan inför kvällen, man vet aldrig...gubben brukar vara påhittig...=)
Måste tacka alla ni som följer med mig i fjällen via min blogg, är jättekul att läsa era kommentarer. Hinner inte riktigt med att komma in till er och skriva, men ni ska vet att ni betyder mycket för mig, kärlek till er alla.
Näe nu ska jag packa en god matsäck, och så bär det iväg.
Forts. följer.
Tjingeling tjingeling....

Ordlös Onsdag - Vårblom

Ordlös Onsdag - Vårblom

tisdag 20 april 2010

Fjällen dag 2..vem ska börja????

Jaha ja, efter en natt i fjällen kommer vår första utflyktsdag. Igår gick jag å köpte hembakt tunnbröd utav Arne, och d vill jag lova är något av det goaste man kan göra mackor av. Arne blev jätteglad när jag kom...va fan säger han ä ni här, han håvar upp sin telefon å ringer sin fru....du har kunder lås upp i källaren....
Jag kan bara skratta....han låter som en hallic...du ha kunder i källaren. Jag förklarar vad jag tänker och han bara skrattar så inga ögon syns. Goa Arne och hans fru, med världens goaste tunnbröd.
Matsäcken är klar och gubben är packad....näe nu blev d fel, han har packat fiskeutrustningen.
Vi packar akjan och drar. Skotrarna åker förbi oss...jävlar va fort det hade gått om vi haft en tökken te motordriven. Men vi kommer dit vi ska. Startar borren, och nog är det is alltid , hela meters stålet åker ned innan hålet är klar.
Tittat på tusan, gubben drar den första fisken. En öring. Och jag kan meddela att han hade gjort ett riktigt mångkulturellt hål till sig, han fick också en röding och en stor abborre. Själv sitter jag och läppen börjar bli liiite lång. Så får jag en abborre...vill jag ha d ? Nej.
Men solen skiner och jag njuter av hela fjällets storhet...va bryr jag mig om fisk .... (ni skulle bara veta).

Sen blir det grillning. Oj oj va vi njuter. Kan något vara så gott som att äta ute, med den man älskar (även om han fått fisk) och ute i en sådan miljö. Vi äger en stooor förmögenhet, vi förstår det nu, medans vi tuggar på grillad korv.
Och kolla på den käringen....hur hon njuter och sitter å vippar med sitt pimpelspö. Och kolla in bakgrunden...vilken natur. Tack goa gubbe att du tog mig hit på vintern med....ni ska veta att jag inte riktigt gillar snö å kyla....
men så jävlar....va d rycker i spöt` mitt.....å kolla kolla vilken öring jag hivar upp. Nu blev jag riktigt yr i bollen. Sprang runt å tjoa lite och sjöng lite Colnelius...åååå va jag va lycklig inatt.....osv.. Kolla vilken firre en öring...och stor.
Nu är min dag räddad...och läppen blev plötsligt alldeles normal.
Kolla smailet på fotot. =)
Mitt under att vi sitter å fiskar kommer ett par på skidor. Han har två barn i sin akja och hon ett barn. Va härligt att se. Och vi hade hört dom på andra sidan sjön när dom lekte och skrattade. Lyckliga barn.
Ja d blev en mysig dag på Aava-sjön. Vädret var rätt ok, och fisk fick vi . Och vi känner oss rätt slut ikväll, storkroppen värker, och näsan är röd....., säger som finnen sa...dä kår int ens att runka på näsan......
Nu är det bara en god fiskmiddag som väntar.....ja och så det där med renskinnsfällen då.
Lasseivåmma tycker att man, om man ska, så ska man älska på ett björnskinn, allt annat är fusk. Hm....bli det inte obekvämt med huvudet???
Nu var jag inne på affären när vi kom hem och där sålde dom renskinn.....995 kr. styck. Måste nog fråga gubben. Va fan säger han...995 kr för ett ligg, nä dra mig.
Jamen säger jag skinnet är ju silikonbehandlat.
Ja...säger han då , akta dig för att det blir halt me silikonet.....du kommer att flyga i väggen å så var det med d...inga mer disskutioner om sex framför öppna spisen på ett silikonbehandlat renskinn.
Man som vi känner oss ikväll efter en lång dag på sjön och i solen, så tror jag att vi skulle ligga på det renskinnet å titta på varann och fråga .......
vem ska börja....
Forts. följer.
Fiskeling..pling....