söndag 19 oktober 2014

TACK alla snälla !!!

Måste alltså börja med att TACKA för alla enormt snälla kommentarer från er,
på min förra blogg om vår havsutflykt.
Jag blev så himlans glad över att få beröm för mina bilder, att jag sög åt mig som
en torr barnblöja.
Det är ju sådant som får en att må bra, och att fortsätta blogga.
Kärlek till er alla.
I går var det ju lördag och vi blev lite sugen på hamburgare, jag och Rantafar.
Ja,ja,ja.... jag vet att det inte är så nyttigt...
men jag brukar ha salladsblad emellan, och det är väl nyttigt...
Nu var det ju så att hamburgare hade ju Rantafar grillat i sommar så det fanns i frysen,
men hamburgerbröd var det värre att hitta.
Men va tusan jag hade ju jäst i kylen, så det var väl bara att veva ihop en deg å baka dådå.
Och dom blev då himlans goda (skryt),
och recept finns på min Matblogg,
http://matbibelnochandrajavlarecept.blogspot.se/
Så visst blev det hamburgare till Rantafar och Rantamor,
och visst kan ni se att dom är nyttiga...salladsbladet !!!!
Och dessutom så är det nog så att är det ruskigt gott, ja då är det nog nästan kalorifritt.
Till kvällen hade jag tagit fram en bit ren-nacke,
som Rantafar hade täljt så fint medan den var fryst.
Jag brynte på lite och sen i med rödvin å vatten och sen blev det långkok...
eller som Rantafar sa...det där blir väl sånt där "pullad pök"...
Nu tror jag bara att han hade missat lite engelskt uttal för sönderkokt kött.
Det goda pullade köttet, plus bacon å kantareller, fick bli basen i min hitta på paj för kvällen.
Jag klädde pajformen i en smördeg jag köpt på affären,
vem har tid att stå å kavla smördeg på en lördagkväll. Inte Rantamor.
Men jag kan tillägga att jag nog aldrig gjort en så god paj förut,
och jag döpte den genast till "Pullad-Pök-Paj"
och receptet finns också på min matblogg. http://matbibelnochandrajavlarecept.blogspot.se/

Mycket mat i min blogg idag, och just nu huserar en hel kyckling i ugnen
som ska bli söndagsmiddag.
Sen blir det bastu på det, och så väntar vi på kvällen och filmen Hypnotisören.

Vi har hunnit med en skogsluffartur idag också,
hittade lite tranbär och lite trattisar som jag ska knapersteka som chips inför kvällen.
Va bra vi har det !! Och vi vet om det !! Och vi klagar inte heller !!

Tjingelingen från Rantamor.

12 kommentarer:

Pumita sa...

Ååh, vilka läckerheter! Din Pullad-pök-paj skulle jag gladeligen glufsa i mig... om jag åt kött, dvs. Nu måste jag gå och göra en kvällsmacka och det är ditt fel. ;) Ha det gott!

FREEDOMtravel sa...

Fantastiskt vacker bild den översta! Dessutom ser hamburgaren grymt god ut! När man lagar den själv sådär blir det nog dessutom bra mycket nyttigare! :)

Andreas Stormfjäll sa...

Spelar ingen roll hur onyttig hamburgaren är, den är ljusår nyttigare med hembakat bröd och egna grillade burgare... Tänk alla E-ämnen som är i hamburgerbröd å köpeburgare... Så ät utan att dåligt samvete... Här petar vi i oss lite makaroner i sakta takt, magarna är juh lite stukade efter helgens fest... Ja en riktig skitfest kan man säga... Hela familjen var bjuden på kalaset och alla va med... Nu gör vi som kungen å prinsen och vänder blad... Ny vecka, förhoppningsvis utan VAB. Kram Ante

Margareta sa...

Det ska du göra - suga åt dig. Trots att jag inte bloggat har jag någon gång varit in och kikat här utan att kommentera, ja, jag vet borde skämmmas men lusten till blogandet har varit absolut på under noll.

Nu ska jag bara lägga upp så att jag klarar det jag föresatte mig vid ingången av det här året. Sedan 2015 hoppas jag att jag fortfarande har samma lust som jag känner nu. Om jag klarar några bilder per dag, men orden är svåra.

Härliga bilder och du fortsätter med matbilderna som verkligen lockar till att äta. Ser att barnen växer och ni blir också ett år äldre, hälften av er i alla fall.

Jag ska ta mig i kragen och återkomma lite oftare till jag är tillbaka. Har några andra sidor att uppdatera, svårt at säga nej eller så tycker jag bara det är kul.

Förresten håller jag till punkt och pricka med din son de där E:na är inte roliga i maten.

Ha det gott och vi höres.

Ama de casa sa...

Här blev det också hamburgare, men utan bröd. Tyvärr... Dina brön såg superfina ut!
:-)

Hajan sa...

Oj då, här bliver det varma koppen
svampsoppa och en smörgås med
leverpastej på.
Tvungen att ha något är lite frusen, trevlig Söndagskväll nu.
Skall kolla i er Matbibel sen, nu hinner jag inte.
tusen tack

Susjos sa...

Din mat å rantafars rökta fisk...gissa om man blir avundsjuk, så gott ni har det där uppe!
kikade på ditt förra inlägg, herre min je så fina bilder! Har ni -10 grader ute nu?! Men såå vackert!
Må så gott!!!

BP sa...

Mums, dregel, mums, dregel.
Din paj är nog det enda sättet jag skulle äta pulled pök. För pulled pork/biff/kyckling ser fruktansvärt oaptitligt ut om man äter det på vanligt sätt. Å smart som du är har du upptäckt det och gömt innehållet under pajdegen.
Väldigt smart tjejen. Är riktigt impad:-)

Snäckskalsdalen. sa...

Du och Rantafar är ena riktiga snajdare på att få till urläcker mat. Allt ser så där urgott ut!
Agneta kram

Kerstins foto sa...

Ja jäklar, det där med matlagning är verkligen din grej. Hos mig är det raka motsatsen, ett nödvändigt ont.
Sv: Jajamensan, du har helt rätt. Trappan är från Järnäs klubb. Den kvällen vi svängde förbi hos er och funderade på om ni skulle hänga med. :)

Beppan sa...

Trots att jag rätt nyligen ätit frukost så blir jag riktigt sugen när jag ser och läser om din mathelg. Egna hamburgare med hembakt bröd skulle t o m jag kunna tänka mig. Och den där pajen.... Här finns ingen ren i frysen men desto mer älg. Ska testa!! Tack för tips och ha en bra vecka :-)

Andra året i Hjo sa...

Hamburgare med eller utan salladsblad smakar finemang - men gärna inlagd gurka och lök. Pullad pök låter lite oanständigt. Går det bra att göra på fryst renskav från ICA?