lördag 29 augusti 2015

Närodlat när det är som godast....

I kväll tillagade vi vår egen händigt fångade torsk i NordNorge,
grävde upp vår egen odlade potatis,
gjorde en sås på egenfångadsikrom......med en...
hur gör man en egen vevad chremfrech sås ???
Allt blev en härlig matporrupplevelse.
Nu drar vi nog till Norge igen å fiskar mera torsk ,det var så underbart gott !!!

Tjingelingen från Rantamor...

7 kommentarer:

BP sa...

Här har hag bara fyra frågor:
1. var kommer salladen ifrån?
2. vad är en egenvevad crème fraiche sås för nå't?
3. var kommer potasisen ifrån?
4. Är ni trötta på all sik och alla öringar?


Toppen bilder förresten - wow!

Klas sa...

Snygg uppläggning som måste vattna alla matglada gommar! Mat från egna täppan smakar bäst. Om partnern kan tillreda den, förstås...
/ Deerhunter

Ama de casa sa...

Såg helt otroligt gott ut! Sikrom... Det är en av få saker jag inte kan få tag på här nere och som jag verkligen saknar!
:-)

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i norr.
- Ser verkligen gott ut. Och ett par kanonfina
bilder !
- Ha en fortsatt fin helg !
Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

Mita sa...

Snälla du så mycket godsaker ni äter, matporr på hög nivå, jomenvisst..**
Så alla underbara sagolika bilder du bjuder på, helt otroligt..
KRAAM♥

Susanne sa...

Ååå så gott.

Evas Pyssel sa...

Ser så himla gott ut. Och visst är det underbart med egenodlat. Vi har haft en diskussion här idag . Vilket slår högst närodlat eller ekologiskt ???
Kram Eva