Efterrätten då ?? Jo den kom också fram ur frysens hösthamstring. En hjotronpanacotta med filadelfiaost, degistiv botten och med en hjotronsås. Det blev riktigt spännande gott, har bara gjort den med hallon förut, men kul att försöka med andra smaker.
Ja så blev vår Nyårs middag, lite matcoma efteråt, men vi var iallafall vaken vid tolvslaget. Men vi öppnade inte cavan så den står kvar i kylen, men man vet aldrig den där cavafèn kan komma... vilken dag som helst....
Nu ska vi snart se småkronorna spela hockey, håller tummarna hårt tillsammans med Rantafar. Första vardagen på nya året är avklarat, vi var ute på en livsfarlig promenad på ishalkiga vägar, tur vi har dubbade skor både jag och Rantafar.
Tjingelingen från Rantamor och god fortsättning på er alla !!! |
11 kommentarer:
Så trevlig krönika du fixat till- Jättefina bilder och så snyggt ordnat.
Nu är snart all ledighet slut, för de som inte
har pension . Det är klart ni badat BASTU, DET HÖR JU TILL ER KULTUR.
God fortsättning nu önskar Hajan
Waow vilken middag! Nu blir jag hungrig ... fast jag har ätit middag. Bastu hoppar jag däremot gärna över. Skåning som jag är har jag aldrig lärt mig det där ;)
Åh,jisses Åh,jösses!
Vilken nyårsafton! Låter som en dröm.
Och sen den där maten! Absolut alla stjärnor
man kan ge.
Fick just i dag en burk hjortronsylt; högst ovanligt;
och jag försökte tänka på, vad jag skulle göra med den.
Kanske jag ska se om jag kan hitta ett recept för
panecotta - är inte ens säker på, att jag vet vad
panecotta är.
Hej ni två turturduvor - Önskar er ett superduper nytt år.
Ser fram emot många underbara foton av hav och fjäll.
Kram fr Ruth i Virginia
Jag hade gärna sett en bild på där ni ligger och skaver i gräset! 😂👍
Nyårsmiddagen ser verkligen ut att vara njutbar. Och precis som du säger. Cavan kan man ju öppna vilken dag som helst! :)
Jag har tyvärr inga hjortron kvar.
Finns det nått godare med glass, cheesecake eller pannacotta! Mmm.. mums.
God fortsättning på det nya året!
Önskar er allt det bästa livet har att erbjuda och förhoppningsvis lite mindre onda kroppar! ❤
Så fantastiskt gott du fixade till! Som alltid. Ni har verkligen lyxiga menyer med fynd från naturen :-)
Snöänglar efter bastun är uppfriskande. En gång lyckades jag dock låsa mig ute i bara mässingen... Tur att vi hade fönster i bastun och att grannarna höll sig inomhus så jag inte skrämde ihjäl dom :-D
Ha det fortsatt gott!
Så gott ni åt .Här blir det vad det blir min man har jobbat sedan julannandagen varje dag först kvällsskift och sedan på nyårsafton och nyårsdagen 12 timmar sedan fortsatte han med dagskift på måndag och nu jobbar han hela helgen och fortsätter med nattskift nästa vecka.Så ingen vits att äta ensam .Ha det bra ,kramen Nette
Ha,ha var tvungen att gå hit igen för att kolla. Du är ju en gourme
som kan fixa till det mesta.
kram från Hajan
Du lycklige Rantafar!
Med så mycket godis till middag är varje dag en lycka, eller hur?
Ta hand om din kvinna, hon är värd guld och gröna ängar...
/ Deerhunter
Åh, så gott allt låter och ser ut!!! Du kan det här med mat rantamor! Lagar alltid mina favoriter ;) Ja, jag älskar allt som är väl tillagat med goda råvaror, inte minst fisk....
God fortsättning!
Kram Lena
Hej och hjärtligt tack för grattis på Ruth-dagen
på Hajans blogg!!!
Vilken lyxmiddag! Och att få äta den i lugn och ro hemma med någon man tycker om slår alla restaurangbesök i världen. Jag önskar er båda en god fortsättning på det nya året!
Skicka en kommentar