Men rabarbern hamnade i pajformen, och jag smulade till en knäckig pajdeg ovanpå å så...bara |
skjuts in i ugnen, och ut kom en rabarberpaj, som jag bjöd fina Rantafar på till eftermiddags kaffet. Vårsmaskensgott.... |
För visst har ju just våren börjat komma upp till oss i norr me, även om detta foto blev taget på en fotopromenad hos bröderna Stormfjäll i helgen. Det grönskar ute så att det riktigt syns... härligt. |
10 kommentarer:
Alltså den rabarberpajen tar jag direkt - mums. En av få "sötpajer" som jag älskar. Mmmmmhhhhhh.
Å du - förutom att jag inte står ut med Ernst så gillar jag inte fejkad rost. Älskar "äkta" rost. Å om jag vill ha fejk lägger jag metallpinnarna i ett saltvattenbad i två veckor och spar 85 spänn.
Funderade på att titta på ESC ikväll, men undrar om jag klarar av en semi och en final. Är ju ingen ESC fan direkt, men vad gör man inte för Susjos. Hon brukar ju alltid lyckas med att vara med i tv.
Men först ska jag slänga mig i badkaret med 42 graders hett vatten. Här regnar det (såklart, vad annat) och är svinkallt. Igår fick vi hela maj månads regn på 24 timmar. Bussigt eller hur:-((((((((((
Åh hjälp! Nu odlar jag iofs ingenting, men om jag gjorde det... så skulle jag INTE betala 85 kr för en odlingssticka... Oavsett vems fantastiska design...
På tal om sångtävling, så hörde jag på nyheterna, att en deltagare, en Kurdisk flicka från Turkiet, sköts i huvudet och ligger i kritiskt tillstånd. De gamla gubbjävlarna vill inte att deras kvinnor ska "uppföra" sej. :(
Ruth i Virginia
Det är ju inte klokt vad De kan ta bestalt.
Håller med dig, det går lika bra med en glasspinne.
På min tid, förra seklet, då satte vi faST FRÖPÅSEN PÅ EN VANLIG LITEN pinne,
Pajen såg jättefin ut, Jag gjorde också en i går. Men den kan jag inte bjuda någon på. Stod lite för länge i ugnen, man kan
kalla den Rabarberrostad paj.
Men jag skall äta upp varenda smula den blev så knaprig och god.
kram Hajan
Rabarberpaj är verkligen mums. Konstigt att bara för en kändis påstås designat nåt så kostar det skjortan. Det är ju inte så att han upptäckt något nytt...pinnar har väl alltid funnits. Men de blir säkert sålda. Undras om det man sår växer bättre för att det står en Ernstpinne bredvid. Ha det bra.
Åh vilken god paj! Ja, åtminstone ser den god ut - du kan väl skicka en bit så jag kan testa? ;-)
Jösses... Jag tror jag ska designa odlingspinnar. Ama-varianten... Verkar kunna ge bra med kosing. ;-)
Jag kollade igår, men minns inte en enda låt nu idag. Ändå drack jag bara vatten till hela tillställningen...
:-)
Rabarberpajen ser smaskens ut! Vi har satt en planta i år men får inte skörda förrän nästa år. Nu ska den samla krafter. Och inte är det mycket att skörda heller, fyra stackars taniga blad ...
Odlingspinnarna skulle jag aldrig köpa, helt vansinnigt ju. De är nog tänkta för dem som inte tror att något är bra om det inte kostar skjortan. Eller som vill imponera. Jag gör mina pinnar av gamla persienner som jag klipper till lagom storlek. Funkar perfekt även om de är lite vassa i kanterna.
Ha det gott!
Hmm, i sådana här saker är jag snål, läs vettigt ekonomisk. Den där designen är inte heller något att hänga i julgranen tycker jag.
Våren kanske kommer, men nog går det sakta! Å andra sidan tror jag att det blir en fin sommar sen, och det är ju huvudsaken.
Här har det också kokats rabarberkräm och bakats rabarberpaj! Det är ju nu som rabarbern är som godast.
(Annars brukar jag inte tillaga murklorna, de skall ju kokas i flera omgånger med vatten och det brukar jag aldrig ha tålamod att göra. Men jag äter gärna när proffsen bjuder på murkelsås.)
Nu håller jag tummarna att vi får solskensväder!
Gårdens rabarberplantor har hamnat i hästhagen, ooops, o av dem återstår inget...vilken tur att jag inte är så himla begiven, även om jag tycker rabarbersaft är gott.Din paj ser riktigt läcker ut, liksom regndropparna som jag hellre ser på bild än på min näsa där dom hamnat de senaste dagarna. Önskar dig en fin pingsthelg i hänryckningens tid!
Skicka en kommentar