lördag 2 juni 2012

Beer can chicken....

Har man ett kärt barnbarn hemmahos... så måste vi ju fiska,
Colin plockade sina egna metmaskar i en burk, och så travade han och jag ned till ån.
Moffa hade alldeles för bråttom med att spika altanbräder för att föja med,
"tycker allt han är lite tjurig moffa..." säger den lilla snusförnuftigt...
Rätt fort får Colin napp på sin krok...det finns gott om mörtar i ån som är sugen på hans maskar.
Lycka är att vara liten och få meta sina egna fiskar på egna plockade maskar.
Kanske rent av ett av barnens rättigheter här i livet....
Efter avslutat fiske, så plockar Colin blommor, ett av hans favoritsysselsättningar.
Mamma skulle ju komma på kvällen, och hon var absolut värd en blomsterbukett.
Så vi kom från fisketuren med mört, och vackra blommor...
inte illa.
Sen bakar vi en rabarberkaka, för nu har mommos rabarber blivit jättestora...
Colin snor en rabarberstjälk och får en liten kopp med socker,
och sätter sig på gräsmattan och äter ett mellanmål...
doppa en sur rabarber i socker, vem har inte gjort d som liten...???
Men någon måste ju slicka skålen när vi bakar också...
smeten är ju så bara så god...
tror det var det gottaste på hela kakan för Colin.
På kvällen kommer Colins mamma, och vi har bestämt att nu jäklar ska vi göra,
Beer can chicken...
en färsk.... ingniden i kryddor och örter, kyckling som vi stoppat vitlöksklyftor i...OCH
som vi trär på en halvfull ölburk, som vi petat ned örter i ,och knackat fler hål i sidan på...
sen ska den sittande kycklingen på grillen...
ned med locket och så ska den börja gona på där innunder...
Det tog nog 1 timma å 45 minuter,
då var den klar....
Serverade färsk potatis till , och grillad sparris med parmesanflarn, stekt tomat med parmesan på, grönsaker...och en underbart god sås av skyn från kycklingen....
Det bara knulladeihopsigordentligt...
och kycklingen blev så saftig så god att jag tror vi aldrig smakat så god kycklig någongång tidigare.
Det här kommer vi nog att göra om i sommar...
men kom ihåg.... säger Rantafar ta ordentligt med kol och lägg dom bara runtom,
inte under själva kycklingen, och ha gärna en stektermometer under armen på kycklingen,
som ska visa 80 grader, men man kan ju också kolla att kycklingsaften är klar.
Och vi använde en liten burk öl...och kocken ska ju dricka ur hälften....
vilken kock vill inte d ?????
Idag har vädret en helt annan karraktär...
det regnar i horisonellt läge, blåser kallt och är allmänt pissfitteväder....
Sommaren kom som av sig...
Colin och hans mamma har åkt hem till en pappa som längtade efter dom...
dom skulle fira sin förlovningsdag ikväll....GRATTIS säger vi,
dom hade sin dag i torsdags men glömde bort...
börjar nog bli gamla och glömska....hahaha

Tjingelingen en lördagkväll....
regnåruskute...men hjärtevarmt inne, andra juni ska det inte vara sommar dådå???

"Farmor tycker inte om att sola toppless...
det är nog för att hennes toppar blivit lösaktiga...."

Stina 6år, ur Gamla tanter lägger inte ägg....

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Äta rabarber med socker det var ju jättegott i yngre år .Oj så mycket gott igen .Vi har varit på shopping till stan idag i regnet tyckte det var inget annat att göra i sådant här oväder ,kram Nette

4U2 sa...

Jag har aldrig ätit rabarber på det sättet ... och inte måste man vara farmor för att ... just det ;)
Tack för tips om en god kyckling och ha det riktigt mysigt nu i detta aprilväder!

Leena sa...

Åh, jag blir alldeles matt när jag ser all denna god mat ... och ni som tycker om att laga den ???! Jag äter ju gärna men att lägga all denna tid på mat - nä. Fast å andra sidan låter det ju alldeles underbart, sinnligt, gott och mysigt! Att kunna laga mat på det sättet? Ja, du är en mästare! Jag bugar!
Ha det gott!

Bettan sa...

Åh vilka härliga minne C kommer att ha med sig i livet :) Det låter helt sagolikt, och visst har vi alla suttit med en rabarberstjälk och socker :)
Hoppas regnet försvinner och att sommaren snart kommer tillbaka.

Trevlig kväll på er!

BP sa...

Nu vet jag inte om det här inlägget inte är ett av dina allra bästa. Jo, jag tycker nog det. Bilderna på Colin är bara så underbara. Än en gång lyckas du fånga allt i exakt rätt ögonblick!
När jag såg kycklingen så fick jag en skrattattack. Den ser ju skitäcklig ut - lepra kanske eller en annan konstig sjukdom, sittandes på dass liksom - åsså förklarar du vad du gjort med den och hur saftig den var etc. Ja - skenen bedrog i det här fallet;-)
Vädret är är också ett extremt dåligt skämt. 4-5 grader, ihällande regn i horisontalläge och det blåser isspikar. Fy f*****n säger jag bara:-(

Annelie Esséus sa...

Jaa vad kul att läsa om Beer Can Chicken! Jag läste om det häromdagen och sa att det där MÅSTE vi bara testa. Det låter ju som om en riktigt bra idé, och det blev tydligen så saftigt och gott som jag trodde!
Ja nu MÅÅÅÅÅÅSTE vi ju bara testa....

Snäckskalsdalen. sa...

Så mysigt ni hade det! Och en liten Colin som gillar att plocka blommor vad månde bliva, det är hur sött som helst.
Vilken smarrig middag ni gjorde. Som vanligt. Det vattnas i munnen.
Agneta kram

Benita sa...

Vilka härliga bilder!

I morgon måste jag laga rabarberpaj. :)

Susanne sa...

Underbart för Colin att få uppleva allt, tyvärr är det många barn som aldrig får uppleva att t ex fiska.
Kramen