söndag 6 mars 2016

Helgen är över, trollpackan har gjort slut med kirurgen.. och drömmer vidare....

Vet inte riktigt varför något säger mig att jag borde ringa min hårfrisörska,
ska nog ta tag i det denna vecka,
grannarna säger att....
Rantafar är gift med en trollpacka !!!
Vad gjorde vi denna helg då ??
Mat !!
Men nu ska jag verkligen förkunna (låter som en predikant..)
att jag inte är någon matnörd, jag hittar gärna ett recept som jag tycker låter intressant,
och sen travar jag (trollpackan) iväg till kylen å frysen och kollar vad där finns,
för jag har aldrig tyckt att man behöver hålla sig till alla ingredienser,
eller till ett recept så där slaviskt.
Jag tar vad jag har hemma och så trollar jag ihop det med lite kryddor.
I fredags gjorde jag en riktigt god indisk kycklinggryta på en hel styckad kyckling,
och vet ni jag hittade receptet på Rantamors matbibel när jag googlade !!!
Sen sprang jag på lite späda rabarber som jag fryst in,
och det blev en syrlig knäckig efterrätt med lite glass jag hittade i frysen,
helt fri från mjölkprotein så det var nog lille John Vildes glass,
men gott var det.
Helgen är till ända här på Maskros,
och vi drömmer om sommaren, om Kottebobilsresor vi ska göra.
Ja nu är det väl jag som drömmer ikväll lite ensam, för just nu har jag en ardealinstinn Rantafar,
som sitter uppe i Wiskey/Musikrummet och kollar hockey.
Han jublar och stönar, han stampar och brölar...
är nog bara en spruta som hjälper...
men kom just på att jag gav den sista sprutan i gårkväll.
Får blanda till något lugnande ikväll...hjälper ingefärsroten ...
kan ju blanda den i lite spiritussprutt....

Tjingelingen alla vänner Rantamor är på banan igen !!!
Ja förresten jag sa till min kirurg att vi inte kunde fortsätta ett förhållande som vi hade,
han bara log , tog mig i hand och sa att nu hade han sett nog...
alltså han hade lessnat på min röv, så förstod jag det !!!

12 kommentarer:

Hajan sa...

Det var den sötaste Trollpacka jag sett. Så rantafar är nog
lycklig med sin Rantamor, det tror jag i alla fall.
Jag bryr mig inte om vad du skriver om din mat, Du är ett geni
när det gäller sådana saker, sug åt dig och bli glad lilla gumman,
Du är toppen

Äventyret framtiden sa...

Så skönt att kirurgen har ledsnat på din röv. Ett riktigt lyckligt slut!
Och jag fick lust att ta fram en kyckling ur frysen som jag ska lära att prata indiska. Det blir säkert riktigt gott!

BP sa...

Så härligt att höra att du är på banan igen och att mardrömmen är slut för din och Rantafars del!
Fortsätt och njut av livet. Börja med frissan om du känner för det:-)

Susanne sa...

Önskar dig en fantastisk vecka och hoppas att du får en tid hos Frissan, så härligt att bli fin i håret.

Ama de casa sa...

Åh vad bra att han har ledsnat på din röv! :-)

Klart att en trollpacka kan trolla fram härlig mat från det som finns i gömmorna. Särskilt med era välfyllda gömmor :-)

Susjos sa...

Vilken lycka att ha frysen full med skattgömmor, och så skönt att höra att ni är på bättringsvägen! Fortsätt att njuta av livet! Varm kram!

badtant.bloggo.nu sa...

Vilket glädjande besked att du har gjort slut med den där kirurgen. Du har ju Ranrafar....även om han låter lite mycket ibland;) Jag tillhör oxå de som tager var man haver då jag fixar käk.
Ha det gott och kramen på dig

badtant.bloggo.nu sa...

Vilket glädjande besked att du har gjort slut med den där kirurgen. Du har ju Ranrafar....även om han låter lite mycket ibland;) Jag tillhör oxå de som tager var man haver då jag fixar käk.
Ha det gott och kramen på dig

Paula i pörtet sa...

Jamen precis samma filosofi som jag, recept är till för att tända intresset, sen ska man kunna kreera vidare! Ser att burken med sambal är framme, vad vore livet utan sambal? Jo man kan förstås välja Harissa också, den första liknande kryddan jag blev bekant med på sjuttiotalet. Problemet är att den köper man i en liten konservburk och hållbarheten är inte bra alls! Även om jag flyttar innehållet till en glasburk så möglar innehållet...så numera är det sambal som regerar i mitt kök!
Härligt att höra att du gör framsteg och mår bättre!

FREEDOMtravel sa...

Fast det är ju just det som är att tycka om mat, att kunna experimentera med det som finns i kylen och inte följa ett recept slaviskt. Min mamma t.ex. hon avskyr att laga mat. Hennes ointresse är så stort så hon måste följa varje steg i ett recept. Hon har ingen aning om hur hon skulle kunna improvisera för hon står och tänker på annat (sånt som intresserar henne, dvs allt möjligt men definitivt inte mat ;))

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i norr.
Ser att även du har tagit lite semester från bloggen. Det
är skönt som omväxling.
Vilket häftigt litet troll du har hittat. Tycker den
frisyren är perfekt. Och visst längtar man efter lite
varmare vindar.
Men ikväll kan både Rantafar och jag ta semester från hockeysäsongen. Ska bli riktigt skönt faktiskt.
- Ha en fin avslutning på veckan !
Hälsar "Henning" och Blondin-Ida...:o)

Snäckskalsdalen. sa...

Men man måste ha den där känslan för att laga mat för att få till det så bra som du får! Det ser alltid så gott ut!
Agneta kram