lördag 6 juli 2013

Rantamor är hemma på Maskros.....

Tjoooohoooo,
nu är vi hemma på Maskros igen, vi landade igårkväll ...
Trötta, slitna efter tvååenhalvvecka i fjällen.
Det allra första jag gjorde var att slå på bastun,
jag bastade runt med peeling på alla delar av kroppen,
och håret fick sig tre schamponeringar innan håret kändes rent,
MEN jag kan ju säga... att håret har en helt annan kvalitè efter fjällvärdens uppehåll av hårtvätt.
Jag tror...att håret mår bra av lite uppehåll av tvätt...
inte vet jag ....men jag tror det iallafall. 
Ikväll har jag kokat chatney på hjotron och tranbär...
 vi åt upp det senaste med alla goda ostar,
och att jag bara vill ha lite på lur...
Gillar verkligen att koka chatney på naturens alla bär, det bara blir så gott....
I kväll åt vi godaste middagen....igen,
grillad lårfilè av kyckling med ananas å färsk lök....
På en bädd av fetaost, gurka och paprika..
och en sås som bara blev så otroligt god,
som jag kokte av hemkokt kycklingbuljong, lite vitt vin och lite kryddning och med lite olika svampplock, som jag silade bort...mums....
Vi drack ett ett gott rött idag som var en nyhet,
och vi fastnade för smaken....
Kan ju skriva att vi....
kom hem från fjällen med en massa goda fiskar...
röding och öring.... men också med,
Fyra jättedöa ripor som v i ska återuppliva,...nej jag menar tillaga, har aldrig gjort det så det kommer att bli spännande.
Nu kan jag meddela att ripjävlarna var oplockade och nedfrysta,
så därför kan jag allt se Rantafar framför mig ,
där han sitter å plockar riporna inför hela bostadsrättsföreningen och fjädrarna flyger omkring....
Ska allt fota och meddela er alla när det är aktuellt....

Tjingelingen från en nöjd Rantamor...

"när man säger att...
man sovit som ett barn,
är man nog barnlös...."

10 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

:-) ska bli kul o se bilderna av plockandet eller???

BP sa...

Välkommen hem Rantamor!!!
1. Om du hoppar i bäcken i 12 grader, så kan du väl lika gärna tvätta håret samtidigt;-)

2. Dina chutneys är helt otroliga, mest p g a dina suveräna bilder. De är enastående - bilderna alltså.

3.Dina grillspett äter jag med god aptit, så himla läckra de ser ut.

4. Du vet att det finns ju en whiskey som heter "Famous Grouse". Om du inte känner till whiskey, fråga Rantafar. Å Famous Grouse betyder den "Välkända ripan", som förresten är makena absoluta favo.
Å när jag var liten hade vi höns i en riktig hönsgård. Det var mamma som fick plocka fjädrar och ta ut inälvorna. YUCK!!!

Samma sak med en ripa antar jag. Men det sköter ju Rantafar, så du slipper, som tur är. Har ätit ripa en enda gång i Östersund och den fågeln dog då inte förgäves. Ripan var gudomligt god.

PS. Klart du visar bilder av måltiden, men jag hoppas att jag slipper se när Rantafar rensar fågeln;-) DS

anneli sa...

Välkommen hem säger jag också. Kan tänka mig hur skönt det var att basta efter tiden på fjället!
Jag skulle också behöva en stund i bastun efter nattens vedermödor på jobbet. En något överförfriskad herre spydde rätt över min ena arm inatt och la en brakskit rätt i nyllet på en annan. Härliga tider! Hahahahahahahaha! Så kan det bli ibland på akuten.
Och ändå vill jag inte byta jobb, jag är nog felkopplad nånstans......:)

ansepanse sa...

välkommen hem igen, förstår att det var skönt med bastubad och hårtvätt, jo, jag tror också att det är bra för håret att få vila från tvätt och schampon
underbara bilder
Sv: alltså, jag trodde ju att J hade plockat ur fickorna, så det var efter tvätten jag plockade ur allt det där
kramar

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i norr.
- Välkomna tillbaka till civilisationen....
Men jag är ganska säker på att ni snart kastar er in i Bobilen igen. Kanske blir ni tvungna direkt efter fjäderplockningen....
- Härliga matbilder igen !
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Anonym sa...

Kommer ihåg hur min mor tog tag i hönans been, lade henne på huggkubben och, vips, huvud av och huvudlös höna sprang nåra varv.
Sen ut med innanmätet och så plockande. Vilket jobb!

Ruth i Virginia

Margareta sa...

Välkommen hem och det verkar som att du längtat, i alla fall till bastun, det gör jag med. =) Men då måste jag stanna här.

Att bilderna är lockande och läskande vet du att jag tycker. Ripa har jag ätit och det är bara så gott, rätt tillagat -har inte gjort det själv.

Mitt hår mår väldigt bra av vattnet i stugan, blir så mjukt.

Ha det nu gott i Västertoppen till nästa tripp, för ni har väl inte ställt undan bobilen inför vintern.

Pysselfarmor sa...

Houpsss....ni behöver inte plocka dunet av riporna utan bara då en liten fläck på bringan/bröstet där ni sedan sticker in kniven, bara i skinnet inte in i ripan, lyfter litet på skinnet så att ni får ett "hål" och skär upp det lagom så att ni kan med fingrarna liksom "vränga av" skinnet/kostymen av ripan. Man får hjälpa till emellanåt litet här och där med kniven, men det brukar gå.

Jag brukar vara så "ovurslig" så att jag bara tar bröstfiléerna av riporna. Hmmmm litet bortskämd kanske ;-))

Hoppas ni förstår vad jag menar med att klä av ripan skinnkostymen ;-)

Fjällripan sa...

Nämen se där! Vilken härlig syn av riporna :)) Jag hoppas snart få bära hem mina egna...:))

Leena sa...

Gourmetmat i världsklass! Ni är verkligen lyckligt lottade med alla skogens bär, svamp och fåglar (!) så nära er. För att inte tala om all fisk.
Ska bli spännande att se Rantafar i plockartagen!