tisdag 6 december 2016

Att bli hembjuden till kocken i Barcelona...vilken jäkla upplevelse !!!

Dag fyra i Barcelona och det blev kväll,
vi bara fick kliva in i en taxi och åka iväg...inte långt alls,
men vi stannar utanför ett höghus bara, och vi fattar ingenting, absolut ingenting.
det rings på porttelefonen och vi får gå in i trappen.
Och nu börjar jag bli lite fundersam och lite avig...vaddå ska vi in på någon klubb !!
Men nej vi ringer på och en tjej öppnar och hälsar oss välkommen, och det doftar mat.
Vi kommer in i en hall, och ser rakt in i ett sovrum ?????
Men det är i köket vi ska vara....
Nu har vi kommit hem till en kock som heter Xabi Bonilla,
som lämnat dom stora restaurangerna, och bjuder hem 14 gäster 4 dagar i veckan på en jäkla middag.
Vi sätter oss och jag hämtar andan.
Ser den vackra köksan som jobbar för fullt jämte kocken och hon som serverar.
För visst är hon vacker !!
Nu har alla 14 gästerna satt sig till bords och kocken jobbar med uppläggning.
Ett riktigt nöje att se han jobba så smidigt tillsammans med sina två anställda,
i sitt eget hem i köket.
Första rätten är tonfisk, mojo Picon, oliver och inlagd lök.
Tilläggas skall att dottern och sambon också beställt dryckespaketet,
vilket betydde att vi fick en skvätt olika vin till varje rätt....
glad att det bara var en skvätt !!!
Nästa rätt är Kanderade kronärtskockor, svamp carpaccio och vaktel ägg....
den ni den var god den !!!
Så god att det blev två bilder.
Sen blev det en tallrik med falsk risotto plankton, bläckfisk och räkor majonäs.
Dom där gröna små chipsen var ju bara så goda, men kommer inte ihåg var det var, tyvärr.
Bläckfisken var...tja sådär, har ju inte ätit bläckfisk sådär förut, så kanske man måste lära sig konsistensen, men smaken var okey.
Den vackra köksan hon diskade hela tiden vi var där...
och märk att vi har olika tallrikar varje gång, som att någon varit på loppis.
Charmerande !!
För varje rätt kocken serverade oss, så kom han fram till bordet och förklarade vad vi åt.
För han var det kontakten med gästerna det som var det viktiga.
Det här var en dålig bild av nästa rätt, men det var
Ravioli med anka och pumpafyllning, salvia och citrus tempura och morotssås.
Och allt bara slank ned , med en hel del hummande.
Alla i den lilla personalen hjälptes åt,
och snart var nästa rätt på bordet,
Kalvkött och oxkind, tillagad på låg temperatur med sötpotatis,
och jävlars om inte just detta var det allra godaste jag ätit på länge.
Efterrätten kom sen,
Färskost och rödbets mousse, med jordnötter, fikon och plommonsylt.
Och det bara lade sig som ett varmt gott täcke i magen....
Rantafar och Rantamor var så nöjda, så nöjda och fick gokaffe och en chokladbit innan det var som dax att börja  bryta upp och rulla iväg hemöver.
Min rygg var vid den här sittningen och den här sena kvällstimman, rätt ond och rätt mör.
Men tack ännu en gång kära dotter och sambo för den här upplevelsen,
inget vi upplevt förut kommer ens i närheten.
Verkligen en upplevelse som vi kan rekommendera, att få bli bjuden hem till kocken på middag , bli serverad och bara fick sitta och njuta av god mat och dryck.

Tjingelingen från två mätta, nöjda Barcelona turister.
Fortsättning följer....

12 kommentarer:

Fjällripan sa...

Vad kul! Verkligen en annorlunda upplevelse kan jag tro :)
och allt såg så gott ut, förutom bläckfisken... :D

Paula i pörtet sa...

Men åh, vilken lyxtillvaro! Vet du, jag har någonstans läst om denna typ av "restaurang", förekommer även i Sverige, fast i väldigt liten skala har jag förstått. Fantastisk idé, själva "lokalen" är ju ofta inte det viktiga och på en vanlig krog har man knappast någon kontakt med kocken!
Bläckfisken såg lite läbbig ut med alla tydliga sugproppar, men oxkinden...suck och åter suck. Nu ska jag läsa tidigare inlägg

Hantverkarglädje sa...

Lyxigt minsann men vad kunde passa er bättre än att få testa fler rätter på samma gång. Mat är ju för er så mycket mer än att bara stilla hungern så att säga. Ha det gott även hemmavid.

Lena sa...

Vad kul och annorlunda! Det ser fantastiskt gott ut. Så roligt att samla på sig upplevelser tillsammans med familjen!
Önskar dig en skön onsdag !
Kram Lena

Gunnel sa...

Vilket mysigt "restaurangbesök". Den där bläckfisken hade jag nog ändå haft lite svårt för. Ha det bra.

Hajan sa...

Vet Du vad lilla Rantamor, det var ju en jättefin upplevelse.
Kan tala om för dig att vi varit i Spanien minst 25 år.
På alla dessa år har jag aldrig lärt mig tycka om BLÄCKFISK , jag bara
inte kan har blivit så sjuk en gång på grund av det. Men eljest älskar jag maten.
Men så trevligt ordnat, här i Norrköping kan man få hem kockarna
De unga folket brukar göra så.
av Er dotter och måg.
för Du tog oss med på detta. Rart gjort.

Gröna Anemone sa...

´Åh, den du! Vilken upplevelse det måste ha varit!

Nette Cecilia sa...

Alltså halv åtta hos mig på spansk vis men ni fick bara njuta ,åh vilken upplevelse ,kramen Nette

FREEDOMtravel sa...

Åh waow!!! Vilken upplevelse! Och vilken middag! Det där hade jag oxå velat uppleva :) Härligt att ni fick chansen, och att det fanns några som kunde visa er till detta!

Susanne sa...

Underbara bilder. Passar på att gratulera till din son som lik min son har födelsedag idag.

Anonym sa...

Jag bara gapar!
Vilken HÄRLIG kväll!

Ruth i Virginia
(som åt köttfärslimpa till middag) :)

Unknown sa...

Vilken gjej, kan jag få adress dit man vänder sig för att boka detta fantastiska. Tänkte ge bort som presen till ett nygift par son åker till Barcelona på kort bröllopsresa. Också en present
Anna-Lisa