torsdag 16 mars 2017

En spretig blogg i ett vårvinterliv liv...

Nu kommer en spretig blogg så här på morronkvisten,
och det är nog lika spretigt som mitt bloggande är just nu.
Livet är inte lika spretigt , utan det är mera som kon i båset liv, det går vidare men händer inte mycket.
Jo vi lever livet här på Maskrosvägen sida vid sida,
vi planerar lite om sommarens äventyr med Kottebobil,
vi har redan fått ihopa tre resor som vi vill göra, två nya och en repris.
Därimellan bakar jag,
och gör mat.
Nu blev det en bild till av den goda fiskgratängen.
Recept finns nedan och på min Matbibel.
Vi har börjat sitta ute och sola näsan lite,
hittat snödroppar som poppat upp i fina snapsglas....
Rantafar hittade en whiskeykrokus som också poppat upp i solen.
Vi snickrar ihopa goda middagar,
och för första gången cirkulerade vi en renstek...
gott !!
Förra veckan var det sportlov,
och vi får tacka våra barnbarn att vi vet när vi får sportlov !!
Vi fick glädjen att ha Colin här ett par dagar och gjorde en havsutflykt,
där vi tjuvlånade grannens spark eftersom hon var bortrest,
Rantafar och Colin hjälptes åt att få en brasa
så att Rantamor kunde steka pinnbrödskakor och grilla korv,
det är sportlov det !!!
Och så varm Oboy till Colin, thè till mormor och kaffe till morfar,
vi är lite omständiga minsann...
men alla skall ju bli nöjda.
Sen drog vi hemåt, återlämnade sparken och kunde konstatera att det inte var någon polisinsats hos grannen,
alltså ingen anmälan om stöld.
En härlig dag, en sportlovsdag med ett älskat barnbarn.
Helgen som var njöt vi ännu en gång av de musslor vi plockade i Norge i fjol,
Underbart goda, vi måste bara iväg till Norge i sommar igen.

Tjingelingen från Rantamor och Rantafar som sakta sakta tinar fram ur vintersömnen.

onsdag 1 mars 2017

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS .

4 medelstora potatisar
ca 10 cm purjolök
en halv liten fänkål

Skala och skiva potatisarna tunt.
skölj purjolök och fänkål och skiva ned, lägg allt i en smord ugnsform.
Krydda med salt och peppar.
Såsen:
2 dl vatten
3dl grädde
1 fiskbuljongtärning
Kokas ihop, krydda upp med fiskkrydda, peppar och salt
ja och så dill och lite saft av en citron.
Låt såsen bara koka ihop och slå den sen över potatisblandningen,
in med den i ugnen 200 grader i 35 minuter.

Koka under tiden tre ägg, skala och hacka.

När potatisen är klar, ta ut formen och lägg på fisken som vi skar i lite mindre bitar,
och saltade lite lätt.
Första gången hade jag torsk, igårkväll havsöringfilè.
Man tager vad man haver i frysen....
Toppa med hackade äggen och riven pepparrot och riven citron.

Tjoppa in i ugnen i 12 minuter och sen är det klart att äta.
Lycka till.
Detta recept är för två personer...