tisdag 14 juni 2011

En till spikmatteblogg....

Köpte goagubbar idag.
Sommarens godis nummer ett.
Och jag känner mig lite egoistisk eftersom Rantafar inte bör äta gubbar,
eftersom han är "waranmissbrukare" och blodet redan är tunt som vatten...
Så då kan ni räkna ut vem som äter dom röda goagubbarna här...
Idag har det jäklar inte hänt mycket, jag ha yrat omkring som en vilsen and.
Jo föresten, jag cyklade till apoteket och hämtade ut medicin
till Rantafar.
Har alltid otur med att få vänta länge på min tur, och då får man roa sig med att lyssna på alla tanter (tur inte jag är tant) när dom ska berätta för apotekstjejen om att:
hur sjuka dom varit
hur dåligt grannen mår
när deras barn och barnbarn ska ha semester
och att dom har billig lax på ica
och mycket , mycket mera.
Apotekstjejen ser måttligt intresserad ut, och försöker att få datorn att fungera.
och medicinen till tanten...som hon snabbt vill ha ut.
Bara för att få expidera nästa tant, som är ännu sjukare och har en granne som......
Jag bestämmer mig för att inte säga ett ord...
och det blev nog så jag blev stum...
summan på Rantafars medicin blev 1.791 svenska riksdaler...
Nä men va fan...sa jag..men kom snabbt på att jag skulle vara tyst.
Tackade och gick ut.
Cyklade till ica och snålhandlade...ja förutom gubbarna då...
och det blev då fan ingen lax.
Kan inte låta bli att lägga upp en fjäderbild till idag,
är nog lite stolt över den.

Jag är nog in i någon macromaraton tror jag, tycker det blir mer och mer kul att fota.
Kryper omkring på gräsmattan...och grannarna skakar på huvudet.
Tycker jag att dom ska skita i... 

Jag har ju inte mycket som blommar i min trädgård...
eftersom jag inte har någon vidare trädgård, men syrenbusken blommar
så otroligt vackert just nu.
Och för mig är syrenens blommor juni och början på sommaren.

,
Jag som haft så mycket blommor i mina rabatter och krukor,
ja tamme grönen överallt...
har övergått till att mest tycka om blommorna i naturen och har numera inte en blomma i någon rabatt eller inte heller i någon kruka.

Kan ju bero på min pissiga rygg, och Rantafars astma och allergi.
Men jag saknar inte mina blommor konstigt nog.
Hela naturen är ju full av blommor...gratis och inget jobb med att rensa heller...

Idag drog vi upp Sally på land.
Blir inget mer nätläggande eller klipphångel på ett tag.
Nu ska det bli lite semester i bobilen.
Först en liten tripp nedöver till familjen Stormfjäll.
Och sen till Rantis å Brandis i Järvsötrakten...
Och det som ska bli mest spännande med hela resan blir att vi ska få ha
LillaC med oss...
Pratade i telefon me han idag och han packar för fullt.
Spännande, spännande.
Så imorron blir det för Rantamor att städa bobilen. Och packa.
Sisådaäja nu blev det en spikmattsblogg igen....i sängen. Skönt.

Tjingeling alla vänner.


21 kommentarer:

Marina sa...

Börjar förstå vitsen med macro mer och mer...för eller senare får det nog bli ett sådant!

Leena sa...

Att ligga på spikmattan är nog bra inspiration ... ett härligt inlägg igen! Många fina bilder men fjädern är nog finast ändå.

Som du skriver så har ni inte så mycket blommor nu, men jag tror att det går i vågor (och vissa vågor försvinner och kommer aldig igen ...). För mig är det så med krukväxter inne, har bara skraltiga tåliga kaktusar numera, jag som brukade ha fönsterbrädorna fulla. Däremot har vi fått en ny gnista för trädgård, så där håller vi på för fullt. Nya rabatter, odlingsbänkar, växthus (nästa år) ... ja, och så skördar vi också en massa redan. Det kommer och går, huvudsaken är att man trivs med vad man gör, inget ska vara tvunget. Utom att betala dyra medicinräkningar som inte är så kul, förstås. Fy så dyrt!

Bildgatan sa...

Jag tror på spikmattan, hade nästan glömt bort min och nu har jag sovit två nätter på den -underbart, när jag vaknar.

Ler åt din historia på apoteket men snart blir det gratis, vad är summan för billigare medicin -1 800? Sedan har jag kommit på att om jag väljer droghandeln så kan jag dra mitt kooperativa kort och få lite poäng som det så vackert heter numera.

För att komma till varför jag kom tillbaka var för att kika och titta en gång till på dina helt underbart fotade makron - nu är det bara ett makroobjektiv jag behöver så är min lycka fullständig, åtminstone för ett tag. Sedan ska jag ju lära mig att fota med det också. =)

Nästa vecka då jag förhoppningsvis är ganska allen på dagarna i stugan ska jag också krypa omkring lite, men utan rätt objektiv. Jag känner igen det där med grannar, i alla fall andra människor som tittar lite och funderar vad som kan vara så intressant att fota precis där jag står (eller kryper) just då. Jag får åtminstone andra att se sig runt en smula för att de försöker hitta det spännande. =) Har också upptäckt att sambo har slutat stanna när jag fotar, han går vidare. Även om han inte erkänner att det beror på mitt fotande, utan på att han vill röra på sig mer och det var därför han gick på promenad. =) Det tror jag så mycket jag vill, inte alls.

Hoppas att ni får en trevlig resa och i trakterna kring Järvsö ska det väl finnas en del att fota.

Snäckskalsdalen. sa...

Tittade på en spikmatta idag, men det blev ingen, kanske borde jag skaffat en.
Underbara bilder!
Agneta kram

sasfoto sa...

Hallå där du kuliga bloggerska! Tror nog att jag hellre lägger mig raklång i ett jordgubbsland än på en spikmatta...*L* Älskar de röda tillsammans med den nyttiga grädden och det goa sockret...
Här blir det inget fiskat, eller har i alla fall inte blivit än. Fiskar ju för nöjes skull och hur kul är det när det för jämnan blåser iskalla vindar från den förbannat så kalla sjön. Vattentemp har ännu inte orkat upp till 10 grader! Situationen är värre än förra året, även om det var kallt då också.
Lugnar sjön ner sig, ger jag mig om någon vecka iväg in i ett annat sjösystem för att nå mitt traditionella midsommarmål. En av många fördelar där är, att det är mer än tio grader varmare i vattnet. Kan ju bero på att det är 126 meter grundare...
Ha det hur trevligt och gott som helst på Borgafjäll, hälsa Rantafar och lycka till med fisket!
Vi hörs! /SA

Janne sa...

Det verkar ju hända mycket där uppe, å när ni kommer till Hälsingeskogarna blir det väl till att åka på Orbaden och pressa. Ser fram mot nåt myggbett i macrot framöver.

Anonym sa...

Det låter som här, det ska babblas överallt och LÄNGE, gärna mitt i gångarna på motsvarande Ica. Jag kör på folk med vagnen nu för tiden, inte ilsket men liksom bara går som om de inte fanns. Då brukar de flytta på sig.

Annelie sa...

Samma sak på jobbet, alla vill berätta hur besvären började en gång för hundra år sen. Nu är vi ju inte så intresserade av det just på AKUTEN, vi vill veta vad problemet är NU, inte då...
Så jag kan förstå hur kassörskorna känner sig tror jag.
Men det är roligt att lyssna på sånt där, när man inte själv är inblandad.

Anelias hantverk sa...

Ja visst kan man stressa opp sig på all sjukdomsprat överallt, det är precis likadant här söder om Vasa. Tjusig fjäder och underbara gubbar!
Ha en skön resa!

Nette Cecilia sa...

Det där med mediciner är allt annat än billigt ,snålvattnet rinner när jag ser jordgubbarna ,ha det så bra med bo i bobilen ,Nette

Anki Nilsson sa...

Ja tänk va, om "många år" står kanske vi också och snacka "tantspråk" på apoteket om ditt o datt o hela släkten!! fniss. Varje gång jag hör sånt här tänker jag på mamma, gamla mamma som jag aldrig hört säga ett ljud om värk eller sjukdommar, däremot snackar hon naturligvis om barn o barnbarn - vem gör inte de?! Tror hon är en krutgumma redigt min lilla mammma.

Dina fjäderbilder är verligen vackra, så de gör inget att de återkommer eller visas i många upplagor. De e njutningsfulla.

Semester i bobilen med lilla C. Who då blir de en extra kul semester ju, så gott. Oh så spännande för honom. Fast du, nä säg ingen om de gyllene tuttarna till honom...kanske får han inte följa med nåsta år då..haha

Jag slåss med mitt rent ut sagt förbannande bokföringsprogram, som ballat ur mitt i slutsprutten på vår egna lilla bokslut...typiskt..typiskt fast de ska ju inte vara inne förren 12 i natt - så jag hinner väl(:

Ha nu en skön semestertripp, oh datorn är väl med hoppas jag!!
Kramiz Anki

Rigmor sa...

Vilka snygga macrobilder du fått till!! Du kan du...Å visst är det kul, låt grannarna titta, nästa gång kanske de har något annat att berätta för apotekstjejen än alla sina sjukdomar...hoppas ryggen blir bättre också.
Har vart det kortsemester i Göteborg hos dot´ra, å nu tror jag att jag fått mannen att inse att en bobil här också inte vore några fel...Vi tog en snabbtripp över till Danmark igår, vilket gjorde att vi kom iland 23,15 igen och sen 30 mil på det...så med en liten pökabil så hade vi stannat någonstans och sovit gott några timmar!!
Ha´nu en riktigt skön semester, och lämna korpjävlarna hemma hos grannen med bocken...de kan sitta på det nymålade staketet och skita lite...
Kram kram

Oljekritan sa...

Spikmatteblogg...kul du..man kunde lika bra spika fast spikmattan där bak, och ba´lägga sig ner då det pockar på..eller lite lätt luta sig mot nåt/nån..Men vi önskar ju såklart att få slippa skiten..Tack för din fina Önskan om en bra sommar..ÖNSKAR dig detsamma lillaRantamammma..Kram Karina

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Det är väl helt perfekt att städa bobilen när det blåser storm. Bara att öppna dörrar och fönster och låta naturen göra jobbet. Fast det är ju klart att det blir lite jobb att samla ihop alla grejer som flugit över till grannarna...:o)
- Hoppas ni får en riktigt trevlig Bobilsresa tillsammans med Lilla C !
Hälsar Farbror Henning...:o)

Camilla (Rantis) sa...

Åh vad spännande att ni e på väg....
Städar som bäst här hemma nu så att Rantafar inte för en allergichock, de vore ju inte så roligt om det är det det första han gör.
Ska bli så skoj att ha er här, å att Lille C får komma på semester hit till mig...härligt!
Hoppas bara att värmen kommer tillbaka, jag badade ju hela helgen som var, men nu är det ju säkert kallt i vattnet igen...
Attans, lova ju Rantafar att ha bastun klar när ni kommer....hum...
å de har vi ju ej!!!
nåja, ni kommer ju flere gånger!!
=)

Nä, ska damvippa vidare...host...host...å få se om jag kanske även kan ta bort flugskitarna på nått fönster så vi ser ut i helgen... *hahaha*
Annars har vi ju den renstädade Bobilen att vara i...
=)

Vi syns snart!

jeanettes.bloggo.nu sa...

hej och hå, vad du skriver...
underhållande som f*n och va snygga foton. love.
kram från tanten (jorå) i dalsland//

susanne sa...

gissa hur det är i blombutiken då... där först får man vara både terapeut, psykolog, tröstare, lyssnare, m.m
det är som om alla ensamma, ledsna, stressade, utbrända söker sig till blombutiken och tror att de kommit till paradiset...
ni ska ha de sååå skönt i bobilen med lilla C.
kram
susanne

susanne sa...

gissa hur det är i blombutiken då... där först får man vara både terapeut, psykolog, tröstare, lyssnare, m.m
det är som om alla ensamma, ledsna, stressade, utbrända söker sig till blombutiken och tror att de kommit till paradiset...
ni ska ha de sååå skönt i bobilen med lilla C.
kram
susanne

BP sa...

1. Gubbsarna med lite vispgrädde till - mums!!!
2. Här lärde jag mig nå't nytt: waran och jordgubbar går inte ihop, bra att veta. Vad du kan!!!
3. Dina makrobilder är kanoooon.
4. Kul att LillaC får vara med på resan i bobilen. Han kommer nog att älska det!!!
Nu hoppas jag att ni får fint och framförallt varmt väder. Å Rantis är ju uppkopplad så du slipper mardrömmarna från Finland senast;-)

Fjällripan sa...

Många vackra bilder! jag har faktiskt inte heller planterat några blommor i mina utekrukor heller...får se om det blir av...Ha det så bra :)

Kerstins foto sa...

Du börjar ju bli ett macroproffs! Jättefina bilder. Heja på! :)