onsdag 13 april 2011

Fick en ny telefon.. å fick pippi....

En ensam tall från Järnäs, har fått gå in i photoshop och förvandlats till...tja jag vet inte.. men lite konst i Rantamors ögon.
Va har jag gjort idag då....jo tog en promenad till "stora city".
Hade fått ett paket från telia, en ny telefon som dom säkert slängde på mig för att jag förnyade deras abonemang....
Och för att det är en knapptelefon. Idag ska det ju vara sådana där som man tafsar på...inga knappar.
Va gillar jag min nya telefon då ????
Min nya telefon ...gillar jag inte, jag svär å är allmänt otrevlig mot den stackars nykomlingen.
Så är det alltid när jag får ny teknik i min hand.
Inte lätt att bli vän med en oteknisk Rantamor.
Näe jag skulle ha stannat hemma med Rantafar och solat.....

framför väggen.
När jag gick tyckte jag att det blåste lite kallt, så vad gör jag.
Tar på mig understället (med lång kalsonger)...och rätt va det var kom solen fram...och jag blev så jävla svettig att trosorna satt fast på röven, innan jag var hemma.
Men ...jo...när jag var inne på ica och hämtade paketet läser jag på lite löpsedlar att....Silvia var så sjuk att dom var tvungen att skära öronen av henne ??????
Men hade inte hon gjort illa foten ????
Ja dessa kungligheter...hade hon haft ont i ryggen hade dom väl opererat bort livmodern...kanske !!!!
Inte fan vet jag.

Men jag slank in på blombutiken, och botaniserade bland alla vackra blommor...och kom hem med denna pippi !!!!
Jag tyckte han var skitläcker...han ska få sitta på altanräcket i sommar, och titta på när vi grillar och dricker vin.
Måste nog spika fast den så att den inte flyger iväg....

när den får se alla vackra fåglar...kanske blir kär och pilsk och vill fågelnuppa lite.
Näe jag spikar fast pippin, så jag får behålla den.
Onsdagkväll och jag ska snart se på dom som tävlar om att bli Sveriges mästerkock...tycker det är rätt kul....och så mycket kul är det inte på tv.

Tjingeling...ska kolla runt lite på alla bloggar sen ikväll....till dess hadegottkram.....


11 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Kom att tänka på Hasse Alfredsons ålderdomshemmet när jag läser din text ikväll .Den kom på radion när vi var på fotorunda sonen o jag ,han fick sig några goda skratt för det var ju första gången han hörde det här ,det är nog en historia som står sig än idag.Vi tycks ha samma tema ikväll fågelliv vet inte vad det är för häxa som kraxat bland mina kommentarer.pippin din är ju urläcker,kramis Nette

Oljekritan sa...

Järschnäss igen..va fiiiiiiiiint..och pippin var så snygg..bättre än de äckliga korparna som förhoppningsvis har flyttat...Kram Karina

BP sa...

ASG åt din kärlek för ny teknik! Välkommen i gänget Rantamor. Nu äntligen förstår du mina vedermödor med iPhonen - bland annat.
Sol sa du. Den är dig väl förunnat. Jag klagar inte alls över två grå dagar med 4-5 plusgrader, nejdå, jag lider bara i det tysta;-)
Å den där pippin vill jag bara ha. Har aldrig sett en sådan fågel förut men den skulle göra sig perfekt på vår balkong - tillsammans med två metallmyror jag har. Kan du inte skriva butikens namn i en kommentar så ska jag googla dom. Den pippin är bara min... också:-)))
Å visst är det bar skit på tv just nu. Vi pratade just om det här hemma. Undrar varför man har två tvn... Men jag bloggar ju som sagt;-)

PS. Tror jag berättade förut, men en av jurymedlemmarna i Sveriges Mästarkock är en krullig, söt sak från Skåne - Elias heter han. Han äger ett av mina favo lunchställen - Cocovaja. Har inte sett programmet, men hoppas han är med. DS

ansepanse sa...

jag gillar heller inte nya teknikgrejor, det tar ju sån tid att bli vän med dem
fin pippi och spika du fast den för säkerhets skull, man vet ju aldrig liksom :)
Sv: tack
bamsekramar

Camilla (Rantis) sa...

hahaha...Rantamor får pippi på ny teknik!!
Ja jag minns ju hur det va med videon....vi skulle minsann inte ha någon...tror nästan att DVD hade börjat sälja INNAN vi köpte en video...
=)

I dag ska jag hänga ut första tvätten...
men måste nog torka av torkvindan först annars får jag nog tvätta om allt....

Kul att surras vid i går...
var ju ett tag sedan!

Anki Nilsson sa...

Haha...dagens första lilla skratt. Jag ser dig där framför mig med din nya telefon...lite blixtrar som far omkring,,,svordommar...och missmod..jag vet hur de är, när de är precis nya..*ler*

Vilken fin pippi, verkligen läcker, ja sätt fast den ordentiligt för annars flyger den säkert i väg, om inte annat så av vinden.

Kramiz Anki

Annelie sa...

Hahahahahahaha! Du är ta mej fan helt galen! Nuppa med en stålfågel, tja vad vet jag om fågellivet egentligen, ingenting!
Och så jäkla otekniskt är du nog inte, du bloggar ju! Du kan nog mer än du tror!
Jag har skickat telefonnumret till din telefon, och skäll nu inte för mycket på den!

Rigmor sa...

Välkommen i klubben "tillbakatillforntiden"...Jag HATAR alla nya tekniska prylar som tar över hela vårt samhälle snart!! I morgon (läs fredag) har den stora staden bestämt att det ska vara kontantfri betalning i alla affärer, med andra ord kan man endast betala med kort!! Hur många gamla gör det idag??!! Idiotiskt. sen det värsta med all ny teknik, sen kommer något barn hem och fixar det på mindre än fem minuter, och man fattar ingenting...hur gick det till?? DÅ känner man sej gammal...
Vilken söt pippi, ja alla förstås, men särskilt den du inhandlade. Förutom att den är snygg så är den säkert billig i drift...
Ha´nu en fortsatt bra torsdag, själv ska jag gå här i paradiset och bara mysa som den värsta baron, inget jobb här inte de närmaste dagarna!!
Kram kram

Nattsyrran sa...

Hahahha, underbart!! Jag hatar också alla moderna telefoner. När jag har köpt mina få jag haft i min ägo och expediterna i affären berättar om alla nya häftiga och cooola så måste dom ha tyckt att jag va en riktigt idiot. Jag vill ha en telefon som jag kan ringa på och skicka ett sms, inget annat. GU´va jag måste vara en tråkig kund... Men jag är ju inte intresserad av nåt annat!! Jo förresten... Den senaste telefonen jag köpte förra året hade ett krav på sig... Den måste vara rosa=) Och det blev den också. Enkel och rosa!! Och jag är supernöjd. Lycka till med nya nallen=) Kram och ha en underbar dag!!

Ann-Mari sa...

Underhållande läsning :-). Själv tycker jag om teknik, orkar bara inte lära mig! Hittar av misstag nya funktioner på min mobil ännu, fastän den är flera år gammal...
Söt fågel, ett riktigt konstverk!
Ha det fint!

Anonym sa...

Härligt! Pippin du kom hem med är underbar!