onsdag 2 maj 2012

En städkärrings bekännelse.....

Maj månad och längtan till ut på havet, börjar att suga i sinnestarmen
(finns en sådan???)
men ännu är havet så kallt, nyss släppt sitt istäcke och sopat bort alla pimpeltokiga
gubbar från livsfarliga isar.
Idag har det blåst en hård och småpilsk vind,
och precis i skrivandets stund lovar dom snö på tv-vädret....näe nu jävlar får det räcka.
Så då blir det ingen sjösättning av Sally, och svanarna behöver inte fly
Rantamors närgångenhet.
Nej idag bet jag i den sura bittra citronen och gick lös på ugnen,
jag brukar i regel vara nogrann och skura ur den rätt ofta, men nu har jag fuskat,
och det ska man inte göra,
för vilket helvete att få den ren,
jag provade med ättiksprit, citron och bikarbonat....lite miljötänk...
men det slutade med svinto...
och en hel del svordomar med tanke på all reklam på tv, där någon snygg,
väfriserad, nysminkad och hurtig "städkärring" går lös på ugnen med nån "chilitbangmirakellösning" som hon sprayar på skiten och med en kritvit trasa
torkar en enda vända och det är skinande rent.
Och som att inte skiten innomhus skulle räcka till, rusar hon ut till sin makes glädje,
och torkar ren alla navkapslarna på bilen också....
med ett enda spraysprut och en vända med trasan...
kyss mig där bak...det är nog bara att gnugga...och
gnugga och gnugga till toner av suckar och svordomar,
och en värkande rygg.
Men nu är ugnen ren, galler och glasluckan i tre glas, skiner som en testoronstinnballe....
oooops...

Det var min dag det, allt medan tvättmaskinen har gjort en stor hög med strykfärdig tvätt i tvättstugan....det blir morrondagens bekymmer, allt medan Rantafar skottar snö !!!!

Tjingelingen !!!

"Tänk vad världen hade sett bra ut
om människan hade varit så god
som hon oftast utger sig för att vara...."

14 kommentarer:

Bildgatan sa...

Åter ett asgarv under textläsningen och sista är så bra och så rätt. Bilden på svanen, jag älskar den.

Köp en chilitbangmirakellösning och sedan vet jag var du kan kan använda och prova den ... jag vill också ha en sådan blank och fin ugn.

Jag ska inte göra dig på dåligt humör men måste ändå berätta attdet har varit hett idag ochnu känner jag att jag vill verkligen inte åka tillbaka norr om dig. Hemma i Luleå har isen inte gått och snön är garanterat i en högre nivå än din. Kan inte tänka mig att gå tilbaka till vintern just nu,men jag måste för nästa vecka ska jag jobba i Luleå. =( Drar ut på det så länge jag kan.

Ha en bra kväll och njut av både Rantafar och nya objektivet.

Oljekritan sa...

ÅH vilken ren Ugn...är det din..eller från nått reklamblad..guuuu så duktigt du putsat..vårstädning?? hahahha...vad skrev du..testoststinnballe..hahah du är galen, därför gillar jag dig.
Ha de gött däruppe i norr...Kram kram och kram

Camilla (Rantis) sa...

jahadu...jag kommer ALDRIG få ren min ugn...
e nog bara att köpa ny!!!

...har börjat jobba lite i butiken som säljer kläder för oss med lite rundare kroppshyddor, så dagarna blir lite långa när man sen måste hinna med att fakturera och fixa firmas papper...
å sen...ja...sen var det ju dans heeeela helgen....så jag hinner inte fota!!
=)
...men ska väl kunna få till nått tema i alla fall...borde hinna med att fota en tussilago innan de jäklarna blommat ut....

pyss å kjam från oss i Medsand!

BP sa...

1. Bilden på svanen var helt underbar.
2. Nu är jag inte så duktig som du att jag gör ren ugnen så ofta (= nästan aldrig), men Mr Muscle är nog min bästa vän måste jag säga. Men som sagt, jag har alldeles för lite erfarenhet av sådant för att yttra mig.
3. Tack så hemskt mycket för ett härligt kvällsskratt!!!

Ann-Mari sa...

Det osar om orden dina :-), på ett härligt humoristiskt sätt! Undrar om vår ugn någonsin varit sådär ren, fast om jag minns rätt, är vår ugn självrengörande (jepp, jepp!)
Ha det fint

Gunnel sa...

Den där "städtanten" du skrev om skulle jag vilja ha ett allvarligt snack med. Hon måste bara ha testat att göra rent helt oanvända ugnar. Då hade jag t.o.m. jag lyckats bra. Ha det så bra.

Bildgatan sa...

Ja, det är ett äppelträd (tror jag =) ) men vet att det växer "vilda" där i skogen och har för mig att i fjol var det fullt med äpplen på det trädet så då borde det vara ett sådant - äppelträd. Men här på tomten blommar det inte ännu så därför blir jag så osäker.

Skulle önska jag kunde stanna några veckor till =) för jag har också sett väderprognosen, nu har de lovat sämre här också men absolut inte någon snö.

Godnatt

Snäckskalsdalen. sa...

Gillar fågeln, vilken bild!
Och ugnen, hmmm, kliniskt ren. Min omgivning sköter om det där och det är han bra på, jag får inte till det när det gäller och kommer jag igång så blir det ett så vansinnigt stort projekt av det så det tar aldrig slut. Så jag gör annat i stället, gräver och så!
Agneta kram

Rigmor sa...

Jösses...tur att du inte ser min ugn!! Den är INTE så blank och fin som din och den ska vara självrengörande...jo.jo...det är väl som med Cilitbangmedlet (eller vad det nu heter...)lovar mer än det kan hålla. Ugnsluckan ska vi inte tala om...men så länge man kan skymta något innan för så...
Idag har jag klippt gräsmattan för första gången i år. Delar av den, för de andra delarna av den täcks fortfarande av björkris och björkgrenar. Att fem STORA björkar kan bli så mycket...men nu är bonussonen här och hjälper till, han klyver och mannen i huset kapar. Jävlar att den veden ska värma många gånger...För muta herrarna med nygrillat ikväll...
Säg den glädje som varar...här har de lovat snö i morgon, så den som lever får se...just nu har vi +18 ute så man kan ju undra hur det kan stämma.
Ha en bra kväll vännen i norr!!
Kram kram

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i Lappland.
Hoppas allt är bra, trots vinden. Lika jäkla blåsigt här, men solen skiner i allafall.
- I eftermiddag har det trillat in lite kulor på kontot. Tusen Tack !
Men jag har inte hunnit få iväg något kvitto.
När jag åkte iväg till "båtarbetet" vid 11-tiden hade det inte hänt något. Men nu kom jag hem för en liten stund sedan, och då var det OK. Kvitto skickas i morgon.....
Har legat på rygg i gruset och bottenmålat Tjocka Hulda, så jag är helt slut i kroppen. Tveksamt om jag kommer ur sängen i morgon. På uppläggningsplan, i lä, är det riktigt varmt och skönt, men när man kommer ner till vattnet vid hamnen är det iskallt. Så det känns inte som någon panik att få Hulda i sjön.
- Ha det nu så bra. Trevlig helg. Och lycka till med Mac-Tamron. Känns skönt att veta att han kom till ett kärleksfullt hem !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

badtant.bloggo.nu sa...

Har en rätt ny spis, så jag försöker verkligen hålla efter. Men jag vet att det brukar bli lite längre mellan städanfallen. Jo, jag har fått mina journaler efter mycket om och men. Vi var på Cypern förra veckan. Kom hem på fredag natt. Har haft det underbart. Kolla gärna i min blogg från i helgen. Kramen.

Leena sa...

Oj vilken blänkande ugn! Direkt får jag dåligt samvete men vet inte vad jag ska göra med det, tiden finns inte riktigt. Men visst är det härligt när det är rent och snyggt, man kan gå och glo på sin nyrengjorda spis som den vore det finaste i världen ... Nu har vi landat någotsånär efter vår Pekingresa, även om det fortfarande ligger lite högar här och där (jag som inte shoppar annars gjorde det där, så vansinnigt billigt men allt är ju made in China). Och direkt när vi kom hem fick vi riktig sommar och har grillat och gottat oss utan att knappt varit inomhus. Men nästa vecka ser det ut att bli som vanligt igen, kallt och regnigt ... Så då kanske jag sitter mer vid datorn igen :) Men det kommer nog att bli många Pekingbilder framöver för det var helt fantastiskt!
Ha det gott! /Leena

Lady Gaggig sa...

Höhöhöhö....en så ren och fin ugn har väl jag med!
Eller inte..... *flinar*



Jo, egentligen förresten. För vi har ju satt in en alldeles NY inb ugn här i vår köksrenovering så det har jag ju då egentligen!?

Om man inte räknar den där gamla spisen som står här bredvid då alltså. För DEN ugnen glänser inte så där...Haha!

SVanen-bilden var bara helt otroligt fin!! Snacka om att kunna springa på vattnet!

Ha det gott och fortsätt njuta av våren!
Kram, Moj

Anonym sa...

Jadu,, ugnen är en mardröm. Har drömt om den rätt länge nu, men inte har den blivit ren för det.
Svårt att komma åt, luckan är i vägen,, alla galler trasslar och lampan är paj så man ser ju ingenting. Ett perfekt jobb att fortsätta drömma om ;))