onsdag 20 april 2011

Förberedd.

OnsdagsTema idag är Förberedd.
Och här är mina ingridenser, för en god buljong, tillsammans med renben, just förberedd.

Skulle tro att denna kossa står förberedd i ladugården, tuggar sitt hö och längtar ut till gröngräset.
 Ännu är det ett tag här uppe innan kosläppet, men det gäller att vara förberedd med...

kameran då också, så jag skulle få lite coola bilder på dom ystra kossorna, när dom hoppar studsar och stångas.
Kan ju komma ihåg i barndom, när mina föräldrar släppte ut korna första gången på våren...då gällde det också att vi barn var Förberedda, för alla gånger hjälpte inte elstängsel, och då var det bara att kuta iväg över till grannens ägor och jaga ystra kossor och kvigor.
Härliga goa minnen...
Måste ta reda på var det är kosläpp här omkring Nordmaling,
och vara Förberedd med kameran.

13 kommentarer:

Bildgatan sa...

Låter som att du är förberedd för något riktigt gott.

Kosläpp? Jag förstår men det är inte ofta man hör det nuförtiden. Hingsutsläpp brukar jag vara på för några år sedan, men till och med hästarna har blivit lite mer loja med åren. Inte samma som det var förr. =)

Vi syns imorgon på Blåkulla om ingen av oss flyger vilse (eller båda).

Annelie sa...

Du är väl förberedd ser jag!
Ingen hemsida? Håller med dig, det låter konstigt, ännu konstigare att dom säljer fåglar.....eller är det norrlandslang för nåt annat?
En invandrare som jag fattar noll!
Och hur skickar man dom, i bur på posten eller? *gapskratt*

Pialotta sa...

Korna blir rent vårgalna när de släpps ut.. här har det hänt nu.. så trevligt med glada kossor :)
Soppa på gång, ja den måste ju förberedas :) Trevlig Helg till dig :)

Marina sa...

Hmmm, "förberedd", tyvärr så händer det väl alltför ofta att jag inte är det...men det brukar bli så bra så...;)

Leena sa...

Ser rejäla ut, dina förberedelser för buljong. Så bra att ha i frysen *säger en som aldrig är förberedd på detta sätt*

Ja, vi får ses på Blåkulla, jag håller på att putsar kvasten också. Katten ger jag katten i, våra grannkatter är lite för tjocka för kvasten. Ha en bra onsdag, säkert också någon speciell så här före påsk men det har jag nog inte reda på.

Annelie sa...

Ahaaaaa, då fattar jag! Inte missade jag den! Den var ju superhäftig, tänkte inte på den bara! *gapskratt*

Fjällripan sa...

Du ser ut att ha en riktig smarrig soppa på gång :) fin bild av det också!

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, det verkar lovande gott, är det trattisar jag ser som ligger där också tro? Gott, gott.
Agnetakram

Susanne sa...

Spännande med äpple i buljongen... Låter riktigt gott!! Visst är det härligt med kosläpp. Våra går ju ute året om men även dom blir överlyckliga när dom på våren blir släppta på grönbete!!! Måste nog ladda kameran till dess. Ha en underbar påskhelg!!

Pysselfarmor sa...

Du....ta med dig maten och kom så bjuder jag på wiskeykrokusar och andra krokusar och kaffe av alla de slag...kokkaffe, espresso, caffe latte, cappucino eller vanligt brygg...kosläpp har jag inget numera, men jag har samma minnen som du från barndomen. Ladugården är tyst och tom.

Pysselfarmor sa...

Du....ta med dig maten och kom så bjuder jag på wiskeykrokusar och andra krokusar och kaffe av alla de slag...kokkaffe, espresso, caffe latte, cappucino eller vanligt brygg...kosläpp har jag inget numera, men jag har samma minnen som du från barndomen. Ladugården är tyst och tom.

Pysselfarmor sa...

du mobila bredbandet haka upp sig..jag har inte hittat några krokusar idag int'

BP sa...

Alltså du är ju då alltid förberedd har jag märkt:-)
Din buljong på renben - mums! Vi gör också vår egen buljong ibland - fast då på kalvben och utan äpple.
Kosssn såg ut som om hon trivdes bättre med dig än i Bregottfabriken där systrana är svartvita;-)
Jag har också "samlat in kor faktiskt". De trodde du inte va;-) Men då jag hade en sällsynt förmåga att trampa i koskit och komma hem illaluktande så slapp jag för det mesta.