fredag 25 januari 2013

En grisarsel meny...

Fredag och en fredagsmeny...
Jag hade kokat ett grisfläskarsle (fläsklägg) nästan halva dagen,
och halva fläskarslet gick åt till en ärtsoppa som jag har slängt in i frysen....

mums att ta fram någon dag...
och resten skulle bara bli en fredagsmeny.... tillsammans med potatismos,
och en alldeles underbar nedkokt sås...
som bara smälte i munnen....satans så gott !!!
(nu skryter jag åxå, må gud förlåte mig)
Sen kom bara efterätten....
och Rantafar hade tjatat så...en negertårta....(står så i mitt gamla recepthäfte)
På 70-talet så bakade vi en rulltårta som hette nergertårta, inte mycket vi funderade över,
den var underbart god...
idag heter den säkert något annat,
och efterätter ska heta så konstigt, att vi inte ens kan stava till det.
Men en rulltårtamedkakao, med en smörinnankråm...
enkelt och rakt och bara så gott....
Min alldeles egen vispare är bara så här gammal,
jättegammal, värre än Galne Gunnar....
men fungerar fortfarande.....

Tjingelingen en fredagkväll, min rygg är bara skrot,
men jag ska läsa era bloggar....
Tjing-ling från Rantamor.

" vansinnet är ärftligt...
man kan få det av sina barn....."

Hjälp !!!!

11 kommentarer:

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Haha alltid roligt att läsa din blogg!
Ja visst har du lagat svingott idag - igen!
Hihi, aj magen står i sju hörn här har "gubben" lagat gott igen! Och efterrätten blev riven vit choklad färska jordgubbar och ananas att doppa i den rivna chokladen... gott - nehej inte alls bara så Satans gott!
Ha trevlig helg

BP sa...

Jag vet vad en gris är. Jag et också vad ett arsle är. Men jag har då aldrig sett ett grisarsle på en tallrik. Tror inte ens att jag någonsin ätit det.
Nu såg rätten nästan ut som fläsklägg. Du får nog berätta vad grisarsle är för nå't på stockholmska alltså;-) Googla;-)
Suveränt fotat som vanligt!

Mita sa...

Vad gjorde du uppe så tidigt i morse?
Men du kanske är som jag, har svårt att sova på morgonen, rygg och leder tycker att man ska i gång..*
Hoppas du fick värma fossingar hos mannen din**
Så mycket gott ni äter, man blir ju otroligt läskad av bilderna.Jag tror jag ska bjuda in mig till er på en bit,hehe...
Men nu ska jag natta mig och hundarna är gonatt pinkade och klara.
Ha det gott,
Bamsekram till er**

Pysselfarmor sa...

du jag ska ta och fotografera min mammas gamla bakmaskin i fjällen...tror den är från 1950-talet banne mej...fungerar klockrent och är sååå bra!

ha en jiddrans skön helg!
skål och gu' tår!

Hantverkarglädje sa...

Skryt på du bara för dina bilder visar att det är riktig sanning i det lilla skrytet.

P.S.
Snart vår och fiskevatten öppnar sig. Jag skulle behöva en särskild bok som blev nämnd där i husvagnen på Ikeaparkeringen. Jag är i stort behov av den boken, så det så.

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i norr.
- Fina bilder på arslet med mera !
Tack för att du uppmärksammade mitt "månadshaveri". Några hjärnceller hade fått sig en omgång...
- Ha en fortsatt bra lördag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Gilla sa...

Så gott det ser ut. Jag blev rent av hungrig och dessutom lite avis.

Du gör tydligen som jag, gör (eller köper) en rulltårta och gör bakelser av. Det brukar bli jättegott.

Jag vet alldeles säkert att min elvisp är 33 år gammal och fungerar fortfarande lika bra.

Sv: Jag brukar faktiskt också vara dålig på att berätta historier. Glömmer oftast bort vad som egentligen var roligt.

Hej på dej från mej!

Kram/Gilla

Mickis sa...

Maten ser gudomlig ut :-)
Men det kåter ju sådär att äta ett grisarsle ;-)

Hoppas ni fick njuta av maten & fredagen & nu har en finfin lördag!
Kram

Camilla (Rantis) sa...

mums....fläsklägget ser ju helt fantastiskt ut!!
Fotona blir ju toppen i din nya fotohörna!

Här ligger Herr H däckad i någon förskylning å jag, ja jag dansar vidare i livet.....

kramiiliikraaaamen!

Rigmor sa...

Jaha...nu var det väl tur att mannen i huset inte är inne på din blogg...läggen...då står jag mej slätt med grytan jag gjorde idag!! För att inte tala om efterrätten...men jag tror inte att jag gjort negertårta någon gång, däremot kommer jag ihåg radiokaka...söt och sliskigt, kunde serveras på helgerna, första biten smalt som snö i mars, sista biten gick knappt att få ned så sliskigt var det!!
Ser att du använder din studio flitigt...Snygga bilder blir det!!
Ha nu en fortsatt skön kväll vännen, och hoppas att ryggen blir bättre, tycker det räcker nu för din del...
Kram kram

Margareta sa...

Ser att din fotostudio verkligen kommit till nytta. Min? Den står här på stora skrivbordet upptällt ... med ett innehåll av ett ministativ, en gammal blixt, tygstyckenena till dito samt att det även kommit dit några små post-it, tömde plånboken innan jag åkte iväg igår, sedan ligger det X antal verifikat på taket som inte kommit in i någon pärm ännu. =)

Det var den fotostudion det ...

Fortsätt ha en bra söndag.

Dina bilder är så bra men tror inte att jag kommer med liknande matbilder, vet inte ens vad jag ska hitta på att fota i den. Ett av mina relativt vanliga impulsköp verkar det som att det blev.

Grisarslet såg gott ut och gris blir det förutom löken idag.