måndag 21 januari 2013

En vardagsmatblogg med vitt i glaset....

Nu ska jag visa vad vi äter en måndag i januari ,när lunchmagen börjar kurra.
Jo det bubblande vita vinet i glaset från helgen, har vi bytt ut mot obubblande vit mjölk.
Och på tallriken ligger nystekt blodpudding, med Rantamors lingonsylt.
Nu kan jag verkligen förstå att det blev inte mycket till dregel på tangenterna,
och jag kan ju också förstå att,
Ruth i Virginia, som ville flytta in till oss ett tag,
nog kommer att packa upp sin resväska, och överväga om det är värt en dyr resa till Norrland i Sverige bara för att äta blodpudding.
Ruth har ju ingen blogg så jag kan inte svara på hennes frågor,
men visst är du välkommen, skulle bara fattas annat =) =).
Nu kommer vi ju bara att vänta att det ska ringa på dörren...
Så roligt att höra också att du följer min blogg. Tack snälla du för dina kommentarer.

Och ja blodpudding måste vi ju också äta,
hur ska vi annars uppskatta att få göra god trerätters till helgen, och bubbla ned lite bubblor i glaset.
Och äggasnapsen jag visade på min blogg, blev en god omelett följande dag. =) =)
När ändå blodpuddingen och mjölken åkte in i min fotostudio,
så slängde jag in ett jästpaket också,
bara för att påminna mig om, att jag borde baka bröd innan datumet går ut.
Oooops kollade..... det har redan gått ut, jädrans vad dagarna går.
Kan bara säga att, det som bara inte är första gången jag köper jäst med stora  förväntningar,
men sen när jag städar kylskåpet, ligger lilla jästbiten där i sin förpackningen och har krymt ihop till oigenkännlighet.
En torr liten knöl som ingen vill veta av, får åka ned i soppåsen...
jaja jag vet att jag är slarvig, och kan liksom inte heller skylla allt på min pissiga rygg.

Mera som jag borde göra idag är att...
torka damm,
hur tänkte jag, när jag ville ha svarta hyllor och bänk i musikrummet ???
Men jag kan ju bara ana att det är lika mycket damm på dom ljusa hyllorna i nästa rum...
även om det inte syns lika bra.

En blodpuddingsdag hos Rantamor och dammtorkning...jaja vi få väl se. Tjingelingen.

" det är att göra en god gärning
utan att tänka på det...
som verkligen ÄR en god gärning..."

Nalle Puh.

17 kommentarer:

Gunnel sa...

Jäklar att jag redan tagit min motionsrunda, annars hade jag stegat iväg till dig och mumsat i mig blodpudding. Nu ska jag iväg och trängas med folk i affären.

Carina Sjölund sa...

Blodpudding är faktiskt inte så " dåligt" som många säger. Smör och mycket ligonsylt till ska det va :)
Äsch, hoppa över dammtorkningen, kommer fler dar :)
Ha en fin dag!
Kramen♥

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i norr.
Jag har övergått till torrjäst. Efter otaliga "glömda jästpaket" i kylen....
- Men du Blodpudding, lingon och mjölk är väl så jäkla gott. Riktig husmanskost.....
- Snygga bilder i studion !
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Vitsippan sa...

Hejsan Rantamor !

Jag får skynda mig på innan det svartnar igen.

Blodpudding/korv är inte fy skam, men åt Du inte med stekt fläsk/bacon till.

Jag brukar råriva morötter till. Fast nu var det evigheter sedan jag åt sådant.

Det är ju relativt billig mat.Kanske nyttigt också.

Kram Mi

Eva Trillian sa...

Blodpudding är inte fy skam det heller :) Rätt gott faktiskt. Bara det inte blir för ofta.
Klokaste björnen har du citerat också :) Gillar dina små citat!

Mita sa...

Jag älskar Nalle Puh måste jag bara säga**
Blodpudding gillar jag,med god lingonsylt till,och så hårt bröd och ett glas kall mjölk. Så billigt det är också,och det är ju en fördel**
Alltså Plantagen bidde det ingenting på för jag åkte aldrig in där,haha...
Jag ångrade mig och svängde av till Maxi istället.Det blev ett besök på apoteket eftersom jag kom på att värktabletterna nästan var slut.
Det får bli Plantagen en annan dag..
Kramar♥

♥ Carina ♥ sa...

Jag tycker blodpudding är helt ok! Inte varje dag men nån gång så där. Du är så duktig med kameran att man blir riktigt sugen ju! :)
Kram

Oljekritan sa...

Åh blodpudding är gött ju..och med ÄKTA lingonsylt kan jag tro att det blir en bra måltid. nyttig också. Trerätters ska man då kunna unna sig varje helg, livet ska var gott!! Jojo det där med jäst, känner jag igen, abitionerna sviker rätt ofta..jag har även saffranet kvar sen i julas, då inge lussebullar blev bakade..ack,skitsamma. Nu är det snart vår.
Kram Karina

Hantverkarglädje sa...

Se där, nu kom det något som jag skulle kasta i soptunnan direkt. Nej jag skojar bara men allt du gör ser så himla gott ut men se mjölken den går inte hem hos mig. Vatten går ju också an t.o.m. utan bubbel.

Gröna Anemone sa...

Blodpudding har jag nog aldrig ätit, men däremot blodbröd (när jag var liten). Det var rätt gott, så jag kan tänka mig hur b-pudding smakar.
Och du, det där med jästen i kylskåpet det känner jag igen. Så jag kör enbart med torrjäst numera. Inga fler torkade jästbitar i mitt kylskåp!
Ha en fin vecka!

Rigmor sa...

Du...den där extra kramen, den gjorde susen...!! Frösen, kall ända ned till anklarna, då värmde den kan jag säga!!
Vilka underbara och läckra bilder det blir i din studio!! T.o.m. jästen...den blev ju nästan ett litet konstverk i all sin enkelhet. Å du...hur många torra små knuttor, oigenkänneliga, har jag inte också kastat...?? Jag blir så ivrig när jag är och handlar, tror alltid att jag ska bli någon ny Leila där jag går och ser alla bakartiklar till extrapriser, och då slinker det alltid med några paket jäst, uti fall att...Men det där ut i fall att, det dyker liksom aldrig upp...däremot gjorde jag underbart god morotskaka till söndagen, som nu mannen och jag brottas fortfarande med, på måndagskvällen. Jag inbillar mej att morötterna ska göra din mindre onyttig, och osten ovanpå...ja den är väl bra för benstommen, eller...??
Jädrans skitrygg du ska dras med...jag blir så ledsen varje gång jag läser att du haft korparna på besök, det ska inte vara så...
Ha en bra måndagskväll vännen i norr!!
Kram, ja en alldeles extra varm kram ikväll!!

Anonym sa...

Tack så mycket för din kommentar om mej! Kommer inte i vinter men, vem vet, kanske jag kommer med myggen :)

Jag har alltid gillat blodpudding. Kontoret i Sthlm, där jag jobbade, låg mitt emot Norrmalms Livs. Där fanns det blodpudding, som jag och min rumskompis åt minst två ggr i veckan (dåligt med pengar). Färdig ärtsoppa blev det också.

När jag var liten och vi hade gris, blev det riktigt paltbröd (med fläsksås) efter slakten.

Ruth i Virginia

BP sa...

Får faktiskt ge dig ytterligare en komplimang här: hur man lyckas med att få blodpudding att se så attraktivt och ätbart ut är mig en gåta. Men även det har ju åstadkommit.
Dessutom ska du få en bonuspoäng för det där "ögat vill också äta". Att servera mjölk i ett vinglas för tankarna åt annat håll och definitivt bort från blodpuddingen;-)

Margareta sa...

Att fota vardagsmat så där vackert,vad spelar det då för roll vad man äter. Nu äter jag blodpudding och har en son som verkligen tycker att det är gott.

Nu blev jag inte speciellt sugen efter att nyligen ha ätit och känner som att jag håller på att hamna i någon slags koma, inte paltkoma.

Att dricka mjölk ut vinglas gör att vardagsdrycken också blir mer lockande.

Herr Nilssons Fru sa...

Oh...vilken underbar röd färg dina lingon har. JAG..jag kommer gärna till Rantamor i Norrland och äter både blodpudding och dricker mjölk. Jag stannar minst en vecka så jag hinner äta massor av Rantamors goda mat hon alltid läskar mig med här på bloggen :)

Kramiz bästaste Du ❤

S-A Sandberg sa...

Hej där uppe i norr! Ser att du har kul med din fotostudio.
Tack för tipset! Nu är morgondagens käk planerat - blodpudding med bacon och lingonsylt...
Ha det gott i ert vackra vinterlandskap!
/SA

Fjällripan sa...

Blodpudding är något jag aldrig kommer att stoppa i munnen igen efter alla års trugande i skolan. Vi hade en väldigt sträng finsk mattant, Rauni, som alltid gav lite extra till de som inte tyckte om maten...:( Jag blev till slut fenomenal på att stoppa den i fickan, inlurad i en servett...hehe :)) Det där med jästan känner jag igen...att man aldrig lär sej ;) KRAM tillbaka :)