söndag 29 januari 2017

Färska krydd-disset på Ica !!

Nu måste jag bara få höra hur ni gör när ni är i affärn å ska handla färska kryddor ??
Allvarligt och sanning.
Vill ni ens höra hur jag gör ???
Ni får det ändå.
Jo när jag grabbar tag i första krukan med kryddor, så ratar jag den  med säkerhet,
det finns ju massor av krukor längre in,
och varför skulle någon ha placerat kryddorna längst fram,
om det inte var för att det var dom sämsta.
Dom affärn vill att vi köper bara för att slippa dom...
Min reptilhjärna fungerar bara så,
så nu börjar ett upplockande av kruka efter kruka,
jag kollar jag jämför jag hummar,
lite frostnupen, lite vissen , lite gul, och helt klart inte alls fräsch.
Återkommer till krydda nummer ett och så fortsätter jag till att jag får en kundvagn
uppkörd i röven....
ooooopps flera kunder....fölåt å så sliter jag till mig en kruka krydda,
säkert den allra sämsta....och drar till kassan !!
Någon bara någon som känner igen sig ????
Dagarna borde se ut så här just nu !!
Men nejdå, ute är det bara ishalka och vinterns jävulskap, en vinter utan snö.
Suck !!
Men Amerika har det värre ....vilken rädisa (fölåt rädisan) till president...
Inte undra på att jag längtar.......
så det gör ont !!!
Men medan jag längtar så kokade jag en fiskgryta igår,
en alldeles underbar god.
Havsöring från vårt hav, torsk från vårt Norge och räkor från vår Icaaffär.
Kan bli ett nobelpris så småningom.... sa den icke skrytsamme Rantamor.....
=) =) =)
Efterrätten skämmes inte helt för sig heller ävenom den är rätt vanlig och simpel...
Hallonpannacotta med cremefresch.

Tjongelingen och hoppsan så var den helgen slut,
och snart snart går vi in i februari.

Jag skuttar lite på köksgolvet !!!

Tjingelingen från Rantamor.

14 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag skrattar igenkännande. Varför plockar man fram den ena krukan eller vad det nu är gäller efter den andra? Ibland har jag kommit på mig och tycka att den första var nog bäst. Tala om att ödsla tid. Härliga matbilder. Jag sitter här och känner hur snålvattnet rinner till. Ha en fin helg.

Nette Cecilia sa...

Känner igen kryddhandeln ,tyvärr förvara dom för det mesta basilikan för kallt den tål ju inte under +8 grader så den ser vissen ut och står sig inte då den kommer hem.Rädisan over there ja du ,vad ska det bliva av denna världen då folk inte får fara till sina egna hem .Gott ser jag ni äter ,här blev det bar köttsoppa och svarvinbärskräm med vaniljglass ,kramen Nette

Susanne sa...

Hahaha, precis så där funkar jag ;)

Paula i pörtet sa...

Ja här var det glatt! Halt glatt menar jag...handlade nya broddar i helgen, har börjat tappa en del nabb från de gamla, de används nog för flitigt...
Hur gör jag med örter? Jag använder faktiskt mest torkade örter, smakmässigt är jag inte förtjust i färska, framför allt inte koriander, blä
Dill köper jag fryst. Det är ju så när man bor ensam att behovet är ganska litet, o dessutom är de färska kryddorna dyra. Fiskgrytan lät fantastisk, snålvattnet rinner...
Ha en fin ny vintervecka, hoppas du får se solen

Hajan sa...

Lilla vän det är ingen dålig Restaurang Ni har uppe i Nordmaling
Så är ju inte klokt.
så mycket Du gör, både förrätt och efterrätten var ju
Superb. Jaa Du man knappast tror sina öron eller ögon.
Detta nu som händer i USA. Kan den personen vara riktigt navlad
det bliver ju bara värre och värre. Lite otäckt tycker jag
att det är också. Undrar hur detta skall sluta ?

Ama de casa sa...

Haha! Jag känner igen mig. Sån beslutsångest det är när man ska välja den bästa krukan! Här säljs dom färska kryddorna (oftast) inte i krukor utan i plastförpackningar, men det gör inte saken ett dugg enklare ;-)

Jadu. Funnes det ett Nobelpris i matlagning - då skulle du ha fått det för länge sen! Ser så fantastiskt gott ut allt det du gör :-)

Anonym sa...

Vilka vackra naturbilder du tar och trots ishallar och allt elände stämmer nog påståendet: "Det är bättre att gå på isen och ha det glatt än att att gå i gyttja och sörja" Britt-Marie Lundgren

Anonym sa...

Naturligtvis ska det vara ishalka (förbannade rättstavningsprogram)....B-M

Guldkryckan sa...

Åjo...längst in i hyllan ska man...helst hela vägen in till lagret men så långa armar har jag inte :)

Herrejesus vilken god efterrätt där....ser smaskens ut ju och absolut inget för undertecknads blodsocker...men det skiter jag nog i ;)
Gott gott.

Fantastiska naturbilder där...som vanligt :)

Ha de bäst.

Herr Nilssons Fru sa...

Japp,jag kollar alltid längst in, i bröd, i mat i allt jag handlar. Så gör dom, lägger de älsta längst fram.
Vilka fina naturbiler.
Oh som jag sagt tidigare, slinka in o äta hos dig vore inte fy skam, ser alltid så supergott ut.

Kramiz

BP sa...

Alltså med tanke på alla dessa fantastiska maträtter som du lagar och lägger upp på bloggen så undrar jag om du är den enda kunden i hela Nordmaling som faktiskt köper färska kryddor på den lokala ICA.

Sådana vissna kryddor skulle jag aldrig köpa utan jag skulle klaga i stället. Nå't jag lärt mig på "gamla dar" - att klaga alltså och inte acceptera undermåliga produkter/mat som ju faktiskt kostar dyra pengar.

Å nej, jag rotar inte runt kryddorna. Kolla bara in dom "tjockaste" åsså hamnar dom i shoppingvagnen. Färska kryddor köper jag regelbundet - mest basilika, koriander och rosmarin - å de är alltid fräscha och fina. Men det är klart - omsättningen av grönsaker på en ICA i en ort med 70 000 invånare är ju lite större än hos dig. Dessutom fick just "min" ICA utmärkelsen som bästa grönskaksavdelning 2016 i Sverige. Så japp, jag är aningen bortskämd;-)

Klaga nästa gång, det skulle jag göra!

Lena sa...

Ja, kryddväxterna i affären är ett kapitel för sig.... Gör likadant och oftast hittar jag ingen fräsch!
Dina fiskgrytor får mig alltid att bli hungrig! Älskar grytor/soppor med fisk o skaldjur!
Ha en skön tisdag!
Kram Lena

Hyrestanten sa...

Ack om jag ändå höll mig till örtkryddorna när det gäller sökande ... Jag gräver långt bak efter det mesta, tex pålägg som oftast har bättre datum än de längst fram. En gång, i min förra stad, fick jag en tillrättavisning i matbutiken när jag tog fram grädden som fanns längst bak. Så nu försöker jag gräva lite mer diskret ;)
Den där hallonpannacottan skulle jag hemskt gärna vilja få receptet på :)

HWIT BLOGG sa...

Ja alla dessa slokörade örter man kommer hem med! Dyra är dom också! Basilikan vissnar innan man hinner få till pastan...
Vi kan väl summera fredagen med att tiden är ur led! Totalt!
Kram från Titti