tisdag 1 mars 2011

Knutar och hackande korpar...

Brukar ju bloggnälla om mina nattligt hackande korpar, som inte vid något tillfälle missar sitt mål, men inatt tror jag nog att jag slagit knut på mig själv.
Som om det inte hade räckt med rygghelvetesvärken, men den här långdragna förkylningen ger ju sig aldrig. Nu är jag ju så stressad i mitt arma huvud, vill ju kunna åka ned till Timrå i helgen med Rantafar, förra gången han åkte blev jag hemma , men nu ska jag förbaske mig med.
Gnällkärring, jag vet att jag är det, men ensam på natten då får man gnälla...ja en stund iallafall...sisådär ja nu känns det redan bättre.
Redigerade det här fotot i förra natt när jag inte kunde sova, en rätt bra terapi tycker jag, när man inväntar värktabletternas motattack. Jag kan ju inte bara sitta här å tokstirra på bockjäveln som lyser fortfarande...nu är det mars...men kanske lever grannen efter sången om att julen varar ända in till påska....herregud.
Kom att tänka på när jag var liten och hade ont någonstans, och mamma sa på sin trygga finlandssvenska dialekt "lilla flicka d går nog omsig till att du ska gift dig"...
Undrar om jag skulle ha gift mig lite oftare, hade jag då sluppit all värk ???
Är det så ??
Efter ett kroniskt långt äktenskap med Rantafar, så har värken blivit kronisk också....fan så är det nog...vi måste ta å gifta om oss, det kan väl inte vara så märkvärdigt.
2009 när vi var i Rethymnon ...då friade Rantafar äntligen, för ävenom vi varit gifta då i nästan 40 år så hade han aldrig friat till mig.
Men där i Grekland och i havet gick han på knä å friade...herregud karlstackarna höll på att drunkna vid första försöket, han fick huvudet under vattnet och det bubblade till.
Då förstod jag ju inte ens att han friade.
Men vid andra försöket, och grundare vatten, så friade han faktiskt.
Där och då förnyade vi våra löften om kärlek och evig vänskap och carpe diem.
Näe att gifta om sig med något prästskrälle, är nog inte ens att tänka på, va skulle det vara bra för...
Det är ju ordena vi lovar varann som betyder något, och sen får man väl se till att det alltid finns rum för vänskap, kärlek och en massa humor.
Men vad kom jag in på allt detta nu ?? Jo just det allt det onda skulle gå över till att jag ska gifta mig....tro inte att det kommer att bli så  denna gång, bärstföredatumet  har nog gått för länge sen.
Uppe i sovrummet snarkar Rantafar lite smånätt och tryggt, nu ska jag nog tassa upp jag med och se om jag inte kunde få ett par timmars sömn, så jag är måttligt snäll imorron iallafall.
Jag får slå knut om min kropp och schasa bort mina korpar....

Tjingeling...nu är det mars !!!!

12 kommentarer:

Anki Nilsson sa...

Haha...att vakna upp med ett litete skratt är inte dumt, för att vara säker ta man klivet in till Rantamor!!
Jag kan nästan se de där frieriet framför mig..de i grekland..jösses.
Inatt har jag sovit som en stock...de ska jag lova. Dax att ta tag i mars allra första dag, en liten speciell dag.
Kramiz Anki

Ann-Mari sa...

Aah, vilken rörande berättelse om ert liv, och om det "våghalsiga" frieriet!
Undra om finlandsvenska mammor har en egen handbok med dendär "Opp och hoppa"-mentaliteten, när det gäller empati ;-)...känner igen det!

Lasseivåmma sa...

Ursäkta att jag inte sökte bloggsemester, men då hade jag väl inte fått någon, när du är på det där humöret.
Jag tror ändå att det är bra, när man inte känner inspiration och glädje, ja då ska man hitta på något annat som är kul. Nu vill jag ut i skogen med motorsåg och andra verktyg och möta våren i den fria naturen. Jag har dessutom väldigt mycket semester från jobbet i sta'n också så det blir som ett nytt kapitel igen. Naturligtvis kommer jag att följa din blogg under tiden, och jag kommer nog att ha svårt att hålla käften när du går på som värst.
Ha det bra och håll efter korparna och Rantafar så hörs vi.
Tjingeling på dig.

Leena sa...

Aj så jobbigt det låter. Hoppas du är piggare idag och kunde följa med. Men rolig text blev det i alla fall mitt i all bedrövelse och smärta. Det är ändå en gåva, att inte gräva ner sig helt även om det gör ont och korparna hackar.

Schas med korparna!

ansepanse sa...

vilket frieri :) men stackars dig som har sån värk och inte kan sova (fast det är tredje natten i rad för mig också)hoppas att du fick sovit när du väl kom i säng, japp nu är det MARS
kramar

ansepanse sa...

vilket frieri :) men stackars dig som har sån värk och inte kan sova (fast det är tredje natten i rad för mig också)hoppas att du fick sovit när du väl kom i säng, japp nu är det MARS
kramar

ansepanse sa...

asch allt kom ju inte med

Rigmor sa...

Nu jädrar får det snart bli en riktig fågelskrämma för att få bort korpskrällena!! Ta grannens bock...håller verkligen tummarna för att det blir bättre till helgen.
Vilket vackert frieri när du väl förstod vad ha menade...!! Skadar inte att upprepa löften, ibland kan det ju komma tillfällen när man undrar vad man lovat egentligen...*skratt*, fast ångra mej har jag då aldrig gjort! Mannen här i huset friade på min födelsedag, jag sprang runt i morgonrock och försökte få ordning på tillvaron innan alla gäster, och undrade först varför han la´sej ned på knä...vi hade väl annat att göra. Sen kom jag helt av mej, men jag tror att alla som kom fick kaffe och tårta.
Kattdamerna har blivit lite kaxigare här på täppan. Grannens stora starka elaka hankatt har gått till de sälla markerna, och nu tror de väl att de ska få ta över hela bygden, men för den skull behöver man ju inte ränna ute hur tidigt som helst!
Ha det så gott, och krya på dej!! Roligt att få rensa ur garderoben, här är det inte ens att tänka på...
Kram kram

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Om du nu tror att Rantafar har börjat lysa, så har nog tabletterna redan börjat att verka...:o)
- Får grattulera till medaljregnet, två dar i rad, där borta i Holmenkollen. Men nu tycker jag att det kan vara nog. Vore inte mer än rätt om Finland lånade ut vallaburken till Sverige...
- Ha det så bra där uppe !!! / Hasse

BP sa...

Trodde att jag hade skjutit korparna igår, måste ha missat. Är inte så bra med bössan på så långt avstånd - uppenbarligen;-)

PS. Mot kärlekssnarkandet kan jag rekommendera öronproppar, självlysande gula;-) DS

Oljekritan sa...

Gnäll du fååååååååååår gnälla!! De där svarta skitkorparna skulle man vilja mörda med värsta hagelbössan...tänkte på dig, här hackar en svart korp på min axel...hela tiden....jag har haft värk i fyra veckor och håller på att gnälla ihjäl mig...du haft så länge...inte kul!! Lånade ditt uttryck om svarta korpar , när jag pratade med Zonterapeuten..Faktiskt så det känns, när det värker..skit..Vad har vi gjort för ont vi värkgnälliga kvinnor..kunde ju få vara friska...men har väl hållit på för mkt...och sletat ut kroppen...Går över till du gifter dig,ja, så sa min farmor med..Jag får väl lov att gifta mig..är ju i o f s änka, men ogift..så..det blir till att ragga....eller så undrar man om det hjälper, med tanke på dig..du är ju gift..Gift inte om dig, RANTAFAR verkar så bra..men du kan ju gifta om dig med Rantafar..Hoppas du kan åka till Timrå!!!! Kram

Kerstin sa...

Vilken fin grej att förnya bröllopslöftena. Han är ju för gullig Rantafar. :)
Hoppas verkligen att korparna släpper greppet om dig och låter dig följa med till Timrå. Maken han har åkt till Skellefteå i kväll för att kolla matchen där. Jag stannar hemma, jag har ju egna korpar att bråka med.
Ha en fin kväll.