fredag 27 augusti 2010

Jag har köpt en ny telefon.....

Hittade denna telefon på en affär som serverade gamla prylar och jag blev bara kär i den, för den påminde mig om min barndom...när vi ringde till växeln och dom satt och lyssnade på alla samtal...jädrans käringar och rallae iväg allt vad som sades....
Annars har vi haft det riktigt najs idag.....plockat gula vackra kantareller och en del trattisar som vi stekte och åt upp ikväll..
Lite tidigt för trattisar....men vi kommer igen.
Nu ska vi snart krypa isäng....å vad bli d imorron...vem vet...inte jag...vem vet ...inte du...
Å jag vet ni vll inte veta...
Tjningeling....vi hörs imorron...7 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Tuff barndom, kall gröt och tjyvlyssnande telefonister. Men ändå har du något nostalgiskt drag eftersom du köper ett helt odugligt minne. Du kunde säkert ha fått ett objektiv till Nikon som du kunde ha haft nytta av i stället för en svart bakelitklump. Undra på att Rantafar blir svettig när du kommer till ett affärscentrum.

sasfoto sa...

Hejsan i kvällningen. Får som du, lite av en nostalgitripp när sådana här prylar dyker upp. Har också ett svagt minne av den tidens telefonister, som ofta var väääääldigt välinformerade...*L*
Ha det fortsatt gott bland alla svampar! /SA

agnetha sa...

Köpte du telefonen? Eller fotade du den bara. Den är nog säkert en raritet bland samlare.

Vitsippan sa...

Jag hade säkert velat ha den till mitt X som samlar på gamla telefoner, trots att han avskyr att använda dem till annat än att svara i när det ringer
Han har en fin som sitter på väggen, som jag minns vi hade på landet, som man vevade på samma sätt som Den Du köpte.

Du håller i gång.

Kramar

Lasseivåmma sa...

Ett äkta fynd, tar tillbaka ovanstående kommentar. Om det dessutom är till Rantafar så är det helt OK, han behöver säkert uppmuntran.

Wildhearts sa...

Det fick inte bli några hemlisar i telefonen på den tiden, men vad häftigt att du hittade telefonen. I går plockade jag också lite kantareller. Stora och fina och fick precis plats i en bajspåse ;-)

Hoppas att lördagen även bjuder på något spännande. Själv ska jag på Eksjö stadsfest och lyssna på musik. Om vädret är okej så blir det kameran med också :)

Wickans värld sa...

Ah, en sådan hade vi också hemma. Mamma ville behålla den när vi fick automatväxel, men si det fick vi inte. Den skulle Telia ha igen!
Den är riktigt häftig!!
Ha en bra helg!