lördag 7 augusti 2010

Kärleksnatt med....senadrag =)

Men kolla vad gör Rantamor...står på alla fyra och ber till.....ja jag vet inte vad men nu har vi tagit henne på marken, men hon blev nog väldigt hög av att landa på kalfjället. Och ska jag vara ärlig så blev jag som ett tolvvåningshus....hur hög som helst....ringde vår son för att få kontakt med någon utomstående....och jag förstår nu att jag hördes helt hög....detta VAR stort för mig och sen en taskig kontakt med mobilen, kan ju skrämma vem som helst.
Allah....samemark...jag kanske kommer härifrån.....så naturligt.
Och så vackert...(igen) detta landskap som jag aldrig har sett förut...så förförande, så omslutande, jag bara drunknar i allt det underbara.
Vart jag än ser så är det bara underbart vackert och en natur så hänförande att jag knäar....tänk att jag fick komma hit.... TACK....
Vill bara omsluta allt och ta det till mig ....och minnas...minnas i alla år.
Tystnaden som omsluter mig, och en oidentiferad trygghet, som jag inte ens kan förstå.
Hade inte en tanke på att vara rädd för någonting, eller förstånd. Innan vi åkte hit läste jag att just detta var det björnrikaste området...Frostviksfjället, men det fanns inte en tanke om det när vi var här.
Njöt av allt...natur och djur.
Och framförallt fisket. Vilka sjöar...och så många. Och vilka fiskar, öringarna var SÅ stridbara att vi aldrig varit med om värre. Linorna bara åkte ut och slirbromsarna bara tjöt så där härligt. Och Rantafars flugfiskelina åkte helt av rullen och det bara tjöt och han fick ta hjälp av tummen för att hejda öringens framfart....och när vi lyckades fånga fisken var vi som nyfrälsta.....stod å glänste i all vår glans med ett jättefånigt leende.
Hur blir man så här, hur finner man sin religion i naturen...jo för att det är där den finns, vem skulle komma på att bygga en kyrka för att dyrka.... när allt finns i naturen, tokigt ju...löjligt..
här blir jag och Rantafar religös....precis här blir vi hög.....
med hjälp av en champagne som vi hade med oss för att skåla för alla dessa fantastiska 40 år vi fått uppleva tillsammans.
Vi är så ödmjuka inför detta, för vi förstår att det inte är alla förunnat.....vi har haft tur
och vi har haft kärleken.....och vi älskar ännu.
Och nu har vi gjort det på 800meters klubben....finns det????
Frågade LillaC`s mamma men hon sa att sånt vill man bara inte veta......vaddå trodde dom att dom kom med storken????? Stackars barn, att jag aldrig berättade......men d gjorde jag ju om blommor å bålgetingar ....å sånt. Men det gick visst inte hem.
Å Rantafar som alltid förkunnade att korven var det ingen fara med....men såsen var farlig....hur har vi uppfostrat våra älskade barn ?????Förlåt då....
Så här såg vår camping ut uppefrån kullen bredvid. COOLT....även om vi plötsligt förstod att vi inte var trettio år mera....liiiite jobbigt att komma i å ur tältet.....
D kom flera fiskar denna dag...vackra och storfeta........
Och med tanke på den analkande bröllopsnatten tog Rantafar igen sig lite...kan juh bli lite häftigt ute på kalfjället med Rantamor......och det blev det....jag fick senadrag och skrek i högan sky å Rantafar blev lycklig, ända tills han fick reda på sanningen....då tokskrattde vi som tokar å sprättade en flaska vitt som vi sippade på hela natten......å va vi njöt av vår bröllopsdag/natt. Minnen vi aldrig glömmer. Senadrag......*gapskratt* gammelfolk i tält....å på kalfjället.
Idag var vi å letade hjotron....men d blir inget iår. Vet inte vad d beror på, vi gick å letade på våra säkra ställen å nästan ingenting....men då vet vi d.
Så vi fiskade lite istället och jagade fatt på fem feta fina rödingar i Borgasjön i ett härligt solsken, en underbar dag så att säga.....vi njuter (igen) av livet.
Tjingeling alla kära vänner...glöm inte älska varnn.....
Fortsättning följer......5 kommentarer:

Camilla (Rantis) sa...

Haha..
ja inte lätt att göra det på 800 meter å dessutom i tält, förstår att sendraget infann sig...
Vaddå?
Kom jag INTE med storken??
Hedlunden har ju i alla fall lärt sina barn hur bebbar blir till, han ska ju bli moffa...igen....

guuuu så underbara foton du tagit...
hjortron foto + fotona på firrarna e ju riktigt snygga...
sen e de ju svårt att få till det "mäktiga" i naturen med en kamera, det ska upplevas live...
men man ser ju verkligen storheten på det foto med tältet....

Ja, nu har jag ätit kräftor å Hedlunden sin sura strömmingar...
Han somnade gott ute i loungen med ett leende på läpparna!
gott gottigott!!!!

Rigmor sa...

Ha ha, jag mår så gott när jag läser din blogg!! Du skriver allting så naturligt så man riktigt känner hur du pratar med en...angående första bilden så tror jag nästan att du tillbeder högre makter, eller tackar kanske högre makter, för alla år med Rantafar med också för den underbara natur du är i!! Sååå skönt med lyckliga människor!!
Kram på er!!

agnetha sa...

Ha ha ha så fick jag mig ett gott skratt innan sängdax igen. Det är inte svårt när man går in på din sida.
Jo du det har att hänt mig med i kärlekshettan att man fått sendrag eller muskelkramp, men det är ju inget som jag pratat om tidigare. Men här hos dig kan man vara öppenhjärtlig utan att skämmas.
Godnatt till dig.
Kram

Annelie sa...

Jag skrattar ihjäl mig! Vad tror du jag ser för scener framför mig just nu? Jag dööööör!
Åh vad jag älskar er!
Och bilderna, dom är kanon! Fast jag har svårt att få bort de andra bilderna från näthinnan just nu....

sasfoto sa...

Vilken underbar blogg du fått ihop, men så har ni också upplevt något alldeles extra. Måste ha varit helt fantastiska dygn, som gett oförglömliga minnen. Kul kunna läsa om att ni har det bra och roligt.
Tack för den underhållande berättelsen och de fina bilderna!
Ha det fortsatt riktigt gott! /SA