torsdag 26 augusti 2010

Kall kornmjölsgröt......

Idag (eller igår ser att klockan slagit över till en ny dag) har vi åkt ned till våra gamla boplatser å plockat lite kantareller.
Hittade riktgt mycket och blev oerhört saliga...ända till att vi skulle rensa dom...oj,oj,oj vad d tog tid å Ante blev trött på oss, å ville bara gå å lägga sig...va ha tagit åt han som var så glad att ha oss på besök förut ????
Vi ä nog rätt tröttsamma utan att veta om d.....
Vi ä gamla helt enkelt....d tänkte jag när jag hörde nån politiker prata om dom nya skollagarna ....dom skulle komplettera skolsköterskan med en kurator och en psykolog ???
När vi växte upp fanns det bara en flourtant.....men d blev folk av oss ändå.
Vill nu inte förringa d med kurator å psykolog....men nog låter d lite allvarligt, men kanske livet i skolan är allvarlig idag. Vad vet jag ?????
När jag växte upp var det allvarligaste att vi skulle infinna oss på en massundersökning på lungröntgen.
Vi skulle klä av oss på övrekroppen och stå i kö å vänta tills en östatsamazonakvinna tog hand om oss...tog tag i oss och bände fram dom små kropparna....smällde fram dom framför en kall plåtskiva, utan ett ord......vi förstod ingenting ????
Tänk om vi hade haft en kurator/psykolog som talat om för oss vad som hände.....men vi åkte hem och åt kall kornmjölsgröt och tycke att allt var väl som vanligt....ändå inte.
Ibland fick vi lingon till kornmjölsgröten....
Allting var bättre förr....i helvete heller.......
Tjingeling...nu måste jag nog lägga mig......

6 kommentarer:

Annelie sa...

Kall k-gröt? Usch fy för den lede vad det låter äckligt!

Annelie sa...

Sex kilo!? Himmel, förstår att det går åt mycket vin....
Hur ser de sista svamparna ut egentligen, blir de rensade överhuvudtaget?

vicke sa...

ha en fin dag nu

Rigmor sa...

Ha, ha...känner igen beskrivningen från förr. Berättar man det för barnbarnen tror dom att man kommer från en annan planet, eller som ett av barnbarnen sa till sin mamma"...du mamma, när du var liten var allting svart och grått då, du vet...?" Hon hade sett en svart/vit film och då trodde hon att allting gick i gråskala...Man får väl vara glad att man får vistas ute bland folk än...
Ha en skön torsdag!!

Lasseivåmma sa...

Ja, nu förstår jag hur du blivit som du är. Det är sviter från den hemska barndomen. Verkar som om du håller på att ta igen på födan, har inte sett några noteringar om kornmjölksgröt på senare tid. Själv har jag väl en liknande bakgrund, förutom att fluortanten inte var uppfunnen heller, dessutom gick vi i skolan på lördagarna och på söndagarna var det extra söndagsskola med en elak präst, så det blev inte mycket bus då inte.

Vitsippan sa...

Stekt gröt, min var av havre,klibbig, stenhård som stekt.Hembiträdet kunde ju inte ens koka gröt.En gång hade jag kastat min gröt i vedlåren.Ett busigt barn av min tid.
Kan väl jämföras med Lasses bakgrund.
Jag blev mobbad genom hela skoltiden.Det sitter en liten tagg kvar av det än.
Men vi lever och mår bra, det är väl tur det.

Kram Mi