söndag 3 oktober 2010

Nu blir det bloggförstoppning....

Idag har vi bilat bobilen upp till Haparanda, och allt hade gått bra om inte Rantafar varit en sådan linslus...attans attans....nu har han en oglad överraskning att vänta i brevlådan, eftersom fortkörningskameran klickade till i fel hastighet.
Hur fan , säger Rantafar, har dom flyttat upp hastighetskameror till karga norrland, här har det bara stått låga karga fjällbjörkar förut intill en väg.... smal som en cykelbana i Stockholm.
Nu sedan det förbannade Ikea kom, så är det tvåfiliga vägar...med vajrar å skit.... å ovanpå det en hastighetskamera,....fjolleri och fanskap....nu är Rantafar arg.
När vi kommer fram till just Ikea vill han inte följa med in ens...han vill sitta i bobilen å tjura med en burk öl....
Men jag svävar in i Kamprads mecka och låter Rantafar slicka sina svidande sår...ibland måste man få vara ensam.
Och just ensam...Ikea måste vara det manliga könets dårhus.....så många tomma glansiga blickar jag ser. Händerna hårt, hårt knutna i fickorna, mumlande med snusen rinnande efter hakan....var fan ä käringa min ?????  Jag mera iaktar männens fustration.....mot käringarnas glädje ju fullare vagnen blir, dom bockar av med en penna, än att jag själv kommer på att handla.
Och jag skall ju inget ha....ville bara röra på benen efter en lång dag i bobilen.
Men vaddå...när jag kommer till kassan vill dom ha 207kronor av mig.....men se..... lite hade allt fastnat i Ikeaväskan.
Nu måste jag återgå till Rantafar....skall muta han med en varmkorv.....för trots fortkörningsböter har jag råd med d... 3kronor för korv me bröd....helt ok, ska inte kosta mer heller. Rantafar har sansat sig, men lite förbannad är han....men nu träder 24timmars regeln in, som vi har, man får inte vara arg längre än d....sen ska man droppa det sura... och gå vidare.
Mina foton tog jag idag när vi hade ett lunchstopp i Jäwre....ett kanon ställe att göra ett stopp på ute vid havet....passade naturligtvis på att klicka runt lite med Nikon.

Tyckte att den här fiskeboden var så läcker med sitt fina läge, och efter att jag fingrat lite i fotoshop så blev fotot så gammalt som det borde vara....
Ikväll är det färdigbloggat, för efter en natt här kör vi vidare in i Suomilandet....och där fungerar som bekant inte mitt icenet.
Så det blir bloggförstoppning ett tag....men jag kommer igen om en duktig vecka....på samma plats och samma kanal.
Tills dess alla vänner...ha det så gott och ta väl hand om er, så hörs vi.
Är uppkopplad till imorron bitti.
Tjingeling...... här blåser det så bobilen gungar.


12 kommentarer:

Rigmor sa...

Här brukar vi skoja om att det blir familjefoto...eftersom vi ofta åker bort tillsammans. Men tror att mannen här i huset skulle bli minst lika tjurig om han fastnade på bild, han tycker det är djävulens påfund...Å andra sidan är det nog mer risk att jag fastnar, jag har lätt för att lägga tegel på gaspedalen.
Hoppas ni får en skön vecka i grannlandet, och att blåsten ger sig. Här tar det i så man tror att takpannorna ska lossna...det börjar ju nu säger mannen och småmyser.
Dagen hade varit en skön höstdag om inte lillprinsen ramlat och slagit i huvudet, det blev ambulans in till vårat USÖ, med hans blödarsjuka är det riskfyllt så nu ligger han på observation, och mitt hjärta står för närvarande stilla känns det som.
Sköt nu om er och kör försiktigt!!
Kram kram

Lasseivåmma sa...

Stackars Rantafar, dubbla olyckor, först kameran och sedan IKEA. Det är nog en klen tröst med en korv för tre spänn, nog kunde du ha hittat på något bättre.
Hoppas att det går över så att han inte sittstrejkar i Haparanda, vilket öde.
Ha det bra i Suomi, dina "gammelbilder" är snygga.

Peter,Bettan och Clara sa...

Haha ja män har kanske inte på IKEA att göra, jag och min man har bestämt att vi aldrig åker till Ullared (vi bor relativt nära och jag åker dit någon gång om året) tillsammans det är inte bra för vår relation, haha.
Riktigt bra regel ni har den borde fler ta efter.
Hoppas ni får det trevligt och inte blåser bort inatt.

Ha det gott!

Lasseivåmma sa...

Den tunna stolpen är busenkel att klona bort, det fixar du säkert i PS, annars får du väl svära bort den...

Annelie sa...

Ja det är kanske lika bra att ha lite bloggpaus några dar. Eller är det bara för mig som Blogger krånglar, i alla fall med att ladda bilder, fel ordning och en jädrans massa tid tar det....
Stackars Rantafar, han har ddet inte lätt han!
Men han tur som har dig, huuuuur hade det annars gått!?
Den där 24 timmars regeln, den är bra den! Fast vi har bara 12 timmar, du vet vi 08:or, är ju lite stressade...

sasfoto sa...

Hmmm... Förstår att Rantafar är förbannad, om ni tidigare har varit befriade från såna där opersonliga fotografer, som riggar objektiven på stolpar där man minst anar...
Här nere är det gott om dem så det gäller att alltid vara välkammad och ha ett extra stort leende påklistrat när man sätter sig bakom ratten.
Fina bilder som vanligt. Ibland gör det sig riktigt bra att fixa till dem lite.
Ha dä! /SA

Kerstin sa...

Nä, men nog är det väl typiskt! Att bara fota folk så där utan att fråga om lov först. Stackars Rantafar. Säg åt honom att köpa en GPS. De varnar för fartkameror. Superbra!!! :)
Vilken härligt illustrerad beskrivning av IKEA du ger oss. Sitter och ler lite igenkännande.
Bilden är kanonfin.
Ha det så gott i Suomiland nu och säg åt Rantafar att ha ett ägg mellan foten och gaspedalen. ;)

Camilla (Rantis) sa...

jaså, Rantafar har blitt fotad idag...ajajajadå..trodde inte man kunde köra SÅ fort med bo-bilen!

Fina foton ..å läckert blev ju det sista, ser så gammalt ut...

Kör nu försiktigt å hälsa med er till Suomilandet å ge dem en massa kramar!

Nattinatt!!

agnetha sa...

Vilen levande beskrivning du gör av IKEAkunderna o dig själv som kund. Tänk jag ska heller aldrig ha något men när jag kommer till kassan så måsta jag också betala ut mig. Konstigt!!!
Ja män ska nog inte med till IKEA. Så det var nog bra att min gubbe stanna i bilen. Hanhade ju fått sitt förtret redan idag. På våra resor till döttrarna har vi koll på alla kameror. Man får se upp svårt atthålla rätt hastighet. Å kamerAN HAR INGAN TOLERANS för 5 öre.
Ha det gott på resan.
Kolla in hos mig vem du var i ditt tidgare liv. Kul grej! Kanske Rantafar var en trafikpolis?

Annelie sa...

Nu har nåt att hämta på min blogg, om du vill förståss....

Hasse Broms - Skärgårdsbilder sa...

- Det är bara ett fåtal av fartkamerorna som är aktiverade samtidigt. Förhoppningsvis har ni tur....det har jag haft ett antal gånger....:o)
- Vi håller tummarna !
-Ha det så trevligt i grannlandet ! / Hasse

Kraxpelax sa...

Självmål

Ordgaller

Gäst hos väderleken