söndag 17 oktober 2010

Utbildning eller bara gasbildning.....

Den här övergivna vackra bänken hittade jag på min promenad igår, undrar hur många som suttit där...och vem??? Kanske varit med om kafferep, lite hångel, och fått ta del av tankar genom många år. Sen blev den bara bortglömd. Kom kanske plast-utemöblerna och tog över, och ingen ville mera sitta på denna vackra bänk. Kändes som att den var vemodig, och talade till mina känslor. Ville ta den med mig och visa den för världen, få alla att förstå dess skönhet.
Förresten idag kom en långväga gäst utanför köksfönstret, det var Rantafar som såg den och ropade kom ta med kameran...klicka ...fort fort...
En fågel, men vad var det för en rackare??? Jag slänga iväg ett par foton genom fönstret, sen var den borta....
Läste i fågelboken, Nötkråka ???? En gäst från Ryssland, lever av hasselnötter och cembratallfrön. Jaha ja, en sådan rackare hade då inte vi sett förut, en unik kråkliknande fågel. Iallafall kul att den kom som gäst till oss, även om jag har svårt för just ryska....
Från det ena till det andra, läste en tidning idag och ett reportage om en obducent, och då kunde jag inte låta bli att undra att hur kommer man på att bli just obducent ???
Hade nog blivit lite orolig om någon av våra barn kommit som tonåring och berättat att , jag vill bli obducent..fan, hade jag tänkt, nu har vi nog misslyckats i vår uppfostran, alla andra barn vill bli polis eller flyvärdinna, och så skulle jag sitta med några väninnior och förklara ...att nja mitt barn vill bli obducent.
Vilka blickar jag skulle ha fått, och plötsligt hade jag nog suttit där ensam med min kanelbulle.
Men allvarligt, kan man drömma om att bli just obducent???? eller blir man det av misstag, jag menar, ser någon att man har fallenhet....man kan ju knappats visa talang i unga år!!
Jaja konstigt yrke iallafall, men måste ju finnas , och har säkert en lång utbildning och fin. På tal om utbildning så sa min mor alltid att hon hade ingen utbildning...bara gasbildning. Alltid nåt.

Näe Tjingeling...söndagkväll ha en bra sådan alla bloggvänner....

5 kommentarer:

Rigmor sa...

Obducent?? Har inte ens tänkt tanken, vilket jobb egentligen! Känns som om man måste ha någon lite udda böjelse i alla fall...Jag tycker det räckte med kompisen som stod i charken och styckade när jag jobbade i affär, undrade ofta vad som gjorde att en trevlig snygg tjej i sin bästa ålder hamnat där.
Trevlig och tjusig ryss ni hade på besök!! Säker på att den inte hade någon spionsändare under fjädrarna...?? Inga förutfattade meningar här inte!!
Ha en skön kväll!!
Kram

Linda i Lönnbacka sa...

Du har så rätt, det är en nötkråka :)

Tack rara du för dina rader inne hos mig, blev så glad!

Varma kramar
Linda

sasfoto sa...

Trevligt med en annorlunda gäst utanför köksfönstret. Och så ha tur att få den på bild.
Apropå utbildning och gasbildning kom jag att tänka på vad en gammal kollega alltid körde med: "Har man ingen utbildning så går det lika bra med inbillning..."
Ha en bra vecka!/SA

"Lillagul" sa...

Kul med en gäst från Ryssland !
Vilken himlans tur att du hann fota den !
Min pappa brukar säga att han gått på LHS = Livets Hårda Skola ;-)

Kerstin sa...

Men vilket finfrämmande ni har haft! Hade ni Gevalia hemma? Sånt där besök är det nog inte många som får. :)
Tack för alla kommentarer, du är så duktig på att kommentera medan jag har haft lite för lite tid.
Min hemsida är precis som en blogg. Varför jag bytte är för att jag blev så trött på att Blogger strulade så mycket.
Nu är det lugnt och det är skönt. :)
Ja man vet aldrig när vi kommer att stå som två tok och fota samma sak. När man minst anar det....;)
Ser jag nån med en Nikon krälandes på marken så kommer jag att kolla om det är Rantamor.
Hoppas att du får en fin start på veckan.
Ha det!