fredag 15 oktober 2010

Tema Fredag - Reseupplevelse

Min reseupplevelse blir naturligtvis när jag och Rantafar flög upp till Daimanjaure, upp till kalfjället för att fira vår 40 års bröllopsdag. En otrolig upplevelse att flyga över Sveriges naturrikedom, det var så otroligt vacker en otrolig, fantastisk upplevelse som jag skulle vilja att alla fick uppleva.

Vi blev mottagen av en flock med renar, välkommen till våra renbetesland, men var rädd om naturen, skulle dom sagt om vi bara förstått varann.

Fisket i dom otroligt många små tjärnar, var enormt, vi blev som små barn i en godisaffär.

Jag NJÖT och kunde inte sluta att beundra hur vackert det var, och stillheten och tystnaden...

Den lilla ljusa pricken vid kullen är vårat tält. Vi sov så gott varje natt, men kom fram till att vi inte längre var 30 år när vi skulle i å ur tältet....

Den här bilden är taget genom helikopterfönstret, jag knäppte å knäppte med min Nikon så jag glömde alldeles bort att jag var höjdrädd...
Min Reseupplevelse.... flera finns hos SINNESKATTEN.http://sinneskatten.blogspot.com/


18 kommentarer:

Anki N sa...

Tack för besöket!! Genast knackar de på din dörr..*ler'. Who säger jag bara, vilka bilder. Otoligt vackert MEN en helikopter skulle de aldrig få upp mig i...hua...har aldrig gillar dom, kanske störtade jag i något tidigare liv!!
Trevlig helg
Kramiz Anki N

Anneli - A'la Foto sa...

Vilka härliga bilder! Känns som en verklig upplevelse!

Trevlig helg önskar jag dig!

Hasse Broms - Skärgårdsbilder sa...

- Det måste ha varit en otrolig upplevelse.
Den sista bilden visar verkligen vilken fin natur det är med alla små sjöar och bäckar.
- Ha en trevlig helg !!! / Hasse

Anni sa...

När jag ser dina bilder önskar jag att jag haft en riktigt bra kamera när jag flög helikopter upp i Kebnekajsemassivet och sedan pilkade fisk på en frusen sjö. Nu finns det en videofilm, men det är ju inte riktigt samma sak...

Maria G sa...

Jag säger bara ÅHHH så vackert!
Där kan man säga att du var ett med naturen. Vilka fina vyer du fotat. Vi bor i ett fantastiskt vackert och fint land. Vilken uppöevelse att fått se och vara med om detta.
Ha en fin kväll!

Alexandra sa...

WOW!!! Så otroligt vackert. Vilken underbar resa. Tack för att du delar med dig av den. jag är mållös. Och måste bara göra något liknande någongång. :-)

Cecilia Artista sa...

Härliga naturbilder från kalfjället! Jag förstår att du njöt av den storslagna naturen och lugnet!

Jag skulle däremot aldrig våga mig upp i en helikopter även om jag säkert tror att även det är en upplevelse att glida omkring däruppe.

Erik "Semlan" sa...

Så fina foton, jag blir sugen på att åka upp. Fast nu börjar det bli kallt och snöstormar. Huvva! Jag må säga, vilken fångst, fina fisken!
Du verkar ha klarat flygrädslan bra, kanske bra lösning att gömma sig bakom kameran. ;-) Helikopter och bröllopsdag, dubbel anledning att minnas denna reseupplevelse. Tack för din kommentar och se upp med snöstormen.

Misswhatsit sa...

Underbara bilder. Dina resor är minst lika spännande som Thailand. Helikopter i fjällvärlden har jag aldrig testat. Det skulle vara spännande.:)
Ha en fin helg!

sinneskatten sa...

Dina bilder får det att knottra av välbehag, den stillheten du förmedlar den skulle jag gärna uppleva tillsammans med dig.

Beppan sa...

Fantastiska bilder! Förstår att det var en ljuvlig upplevelse!
Helikoptertur upp till väglöst land är ngt jag inte varit med om ännu. Tur att det finn ngt kvar att längta till!

Pysselfarmor sa...

Jooo...det håller jag med fjällen är fantastiska oavsett årstid. Njuter förfärligt när jag är på min gård i Dikanäs....det är fjällnära där dvs väldigt nära...t.ex. Kittelfjäll.

Det går väldigt fort med hundspann. Man måste bromsa nästan hela tiden annars kan det gå åt skogen...de är helt galna hundarna innan de kommer igång...de vill så gärna springa!
Ha en underbar helg!

Anonym sa...

Ja tack, men inte i en helikopter. Anki-itte

Anonym sa...

Hej Rantamor !
Du får inte bli arg, det är så längesedan nu, hittade lappen när jag städade.Fick reda på efter ett tag vem det var och vi fryste ut henne, så hon en ung tjej med ett barn o.rika föräldrar, fick flytta härifrån.Hade lite otalt med na tidigare, hon trodde nog hon var finare än hon var.Rikemansjäntan.

Hittade in tack vare min dotter till min nya blogg, barndomsminnen.

Himmel vilka fina foton Du tar, skulle vilja rama in dom.

Har inte hunnit läsa några av mina favoriter, börjar med Din.
Ska väl hinna med Ingrid också innan sängen ska lägras.
Kram o.tack ! /Mi

Anonym sa...

Godmorgon Rantamor !
Kl.7.45 -4.2 Frosten har tagit kommandot.Nu stryker mina lövkojor, de två av 12 som blommade.Har satt mina Malvor i varsin liten kruka i sovrumsfönstret.Har jag tur kanske de blommar till JUL.
I morse när jag kom ut i köket, satt det en Talgoxe i Forsytian och tittade upp på mig, så jag kastade ut två talgbollar, den ena rullade ut på vägen, så det blev att klä sig snabbt och flytta in den bland Jordgubbarna.De som jag flyttade från min täppa, har rotat sig fint.
Önskar Dig och Rantafar en trevlig helg! Kram Mi

Marmeladen sa...

Vilka fina bilder och underbara reseupplevelser du haft. Välkommen hem från din resa till Finland.

Ha en bra dag!

Jah Hollis sa...

Snyggt fångade miljöer från en resa som uppenbarligen var mycket minnesvärd.

Fortkörningsböter är aldrig kul. Sådana och parkeringsböter är bortkastade utgifter. :-(

Pumita sa...

Jag får gåshud när jag ser dina bilder! Naturen är fantastisk och så är jag rätt avis på den där helikopterturen även om det vänder sig i magen av bara tanken... haha. Det måste ha varit en underbar bröllopsresa! :)