torsdag 27 januari 2011

En jävlarenskavsgryta....

Lika plötsligt som huvudvärken brukar komma, blev det plussgrader ute. Ja plussgrader inne har vi haft hela vintern, tack å lov. Men ute herrejisses... nu är det bara att dra på sig utekutakläder, och se där ja.... idag får jag med mig Rantafar också, kul.
Med Nikon på ryggen drar vi iväg, vad ska jag fota, inte en kotte syns. Jo men där är kottarna, på lärkträdet och det får bli mitt fotomål...klick,klick.
Sen drar vi ned på ån, hittade en upptrampad stig som passade oss, och på ån är det inte mycket snö alls till att börja med. Vi hade tänkt gå ut till havet, men det var allt lite mycket snö på ställena, och jag vet ju hur min pissrygg fungerar efter att jag lekt spårare. Vi väljer ett skoterspår tillbaka mot Maskrosvägen.

Nu är vi rejält hungriga och idag kokar jag en jävlarenskavsgryta, med kantarell och karljohansvamp i.
Och vet ni va, den blev in i helvetes god.
Men potatis är ju inte att tänka på, så jag kokar en blomkålsmos till som gifter bra ihop sig med skavgrytan, och så lite sura lingon till.
Tjohooo va gott, Rantafar slår sina armar om mig och säger..."va skulle du göra utan mig, tänk va mycke mat som skulle bli över..???"
Ja just d ja, han tänkte så...men jag vill inte vara utan min Rantafar av andra orsaker heller.

I kväll gjorde jag en god förrätt, ja ni hörde rätt, en förrätt på en torsdag, så är det när man GI`ar. Det blev varm brieost med varm hjotronchatney...fantastiskt lättgjord i micron, och förbaskat gott bara.
Egentligen är det ju R i torsdag så man hade ju kunnat stjälpa i sig ett vinglas.....men d spar vi till imorron kväll.
Jag är lite distr`ä ikväll, för Timrå spelar hockey, och Rantafar är lite lättretlig eftersom dom ligger jumbo just nu. Han gormar och svär (det har han lärt sig alldeles själv), och suckar och räknar poäng....få se hur kvällen ska sluta.
Jag är ju knappast till någon hjälp och ska säkert enbart hålla käft, men var finns den kvinnan som kan hålla käft vid rätt tillfälle ???? Finns hon ???
En torsdagsblogg tillända, Tjingling vi höres imorron.......


8 kommentarer:

Marie sa...

Yummi!!! :-)
Goa du, ingen snäll kommentar ang ditt makro. En självklar kommentar för en så´n bild ;-) Kram.

mimmi sa...

Då får vi hoppas att de får några poäng i alla fall :)
och det såg ju jätte gott ut det du har gjort i ordning :)
jag var också ute på en promenad idag .men idag tog det emot lite :)

Kerstin sa...

Hoppas att det går bättre i matchen. Vill ju inte att Rantafar ska sitta där och osa.
Tänk att det blev töväder idag! Helt otroligt skönt. Men det blev inget utefoto för mig, vi åkte till svärmor istället. :)
Solitär betyder ensam. Du vet, om en ring har endast en diamant så kallas den solitär. Sånt kan man när man gillar juveler . ;)
Ha det gott.

Vitsippan sa...

Hejsan Rantamor !

Vilken smaskig mat Du ständigt serverar,klart roligare laga till två än bara till sig själv.Jag har tappat lusten att laga mat.Det blir bara i bland.Nu när Dr.sagt jag inte får äta kolhydrater,lite svårt hitta något gott till istället för potatis.Alla prover var normala.Då skulle jag väl kunna äta en dag veckan.
Det blir tjatit, för Dig om jag gnäller om det jämt.En vän sa: laga en gryta av fläskkött,så har Du ett tag.Får väl ut jaga fatt på ena gris då.Fann i frysen vildsvins-skav det fick duga.

Så det töar i norr.Här är kallt igen och solsken 10 minus.Skönt

kram Mi

BP sa...

Alltså - kan du sluta med att få mig att dregla varenda j***kla kväll. Du är ju en mästerkock å jag vill bara... ja du vet... ta ifrån dig kameran alltså;-)

susanne sa...

voi gullegubben rantafar ändå! de e ju för härligt hur de där gubbarna kan kläcka ur sig härligheter när man minst väntar de!
vet du, läste just din kommentar hos ann-mari; älskade syster, om släktingar i larsmo... min mans mammas systers dotters man e hem från larsmo, dom bor där å vi ha vari å hälsa på dom för ngt år sen, men just nu kommer vi int på va dom heter i efternamn... min mans mammas systers dotter e hem från purmo, elisabeth, bettan...
din mans bror å fru vet säkert, larsmo e int så stort; bettan å uffe =)
kram
susanne

susanne sa...

jo, du rantamor, ann-mari e min allra käraste syster, ett år yngre än mig =)
mannens mamma e bännesbo, liksom bettans mamma, men hon gift sig ti purmo å bettan ti larsmo...
må dom int nästan alla på den breddgraden tycker om ti gör barn, eller... =) *skrattar åxå*
... å läsa bibeln...
jo, jo, på myki bättre humör ren,efter all blomfägring =)
plus att receptionen 'slickar oss i reven' som man sku säga på finlandsvenska, men som ja vet att int e rumsrent i sweden. du förstår säkert hur roligt vi har me min 'stockholmsdotter' då vi juttar om va som man säger i finland, men som man verkligen int kan säga i sverige...
vi e no lite råare här...
ha de bra
susanne

Anki Nilsson sa...

Jävlarenskavsgryta,lät spännande o gott. plusgrader? de borde vi haft med tanke på var vi bor o vad vi är vana vid men nu har vi haft neråt -19 i flera nätter o hälften så kalla dagar. grrrr.

Tror jag ska springa över till dig o smaka lite av all god mat.
Kramiz o go fredag