onsdag 12 januari 2011

Myrsloksjäveln heter Bodil....

Satt och bläddrade lite i mitt album och fastnade för detta foto, det förmedlar någonting alldeles speciellt för mig. Jag blir så glad och varm i hela kroppen, att få plocka trattkantareller tillsammans med lillaC, vilken glädje.
Och skogen, jag kan känna dofterna, stillheten och lyckan att hitta svamp, och just lyckan att få dela allt med ett barnbarn.
För mig betyder det enkla och just naturen så mycket, att kunna fånga det ögonblicket i sin hand, och sedan som nu, i en segdragen vinter kunna plocka fram alla känslor, som Rantafar har fångat i en enda bild. Nu kan jag nästan uthärda en månad till på vintern. Bara för att jag håller en del av lyckan i min hand, och kramar om den.... hårt och länge...

Och så till något helt annat, något jag läste i Aftonbladet idag. Om en jättemyrslok i en djurpark som fött en unge som nu var 20 dagar gammal.
Jaha...tänker ni en myrslok...och...
Ja just det OCH, vet ni vad myrsloksjäveln heter ???? Benita.
Hur fan kan man döpa en myrslok till Benita, har ni hört något så dumt !!!! Hade jag trott att någon skulle använda mitt dopnamn, Benita till något, så inte fan till en myrslok.
Men nu har det hänt, nu vet ni det, myrsloken är döpt efter mig !!!
Myrsloksjävel....han kunde väl ha fått heta....ja vad som helst...Bodil, ja Bodil hade passat bra.
Myrsloken Bodil har fött en unge på djurparken...dom skrev nog fel !!!!! Aftonbladet kan man inte lita på..

Tjingeling från Rantamor...Benita.

13 kommentarer:

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Kvällstidningsjävlar kan man aldrig lita på....:o)
Dom har så svårt att vårda språket....
- Ha det så bra däruppe !!! / Hasse

Anonym sa...

Haha...sicken ena!
Jag har haft en höna här i Puerto Plata som hette Bodil!

Lasseivåmma sa...

Du har nu bara två alternativ... Dra ut näsan till en lång strut eller byt namn. Bodil kanske skulle passa dig.
Tjingeling.

"Lillagul" sa...

Visst är det härligt att kunna sitta o kika på sommar o höstbilder mitt i den smällkalla vintern. SOm du skriver så kan ju vissa bilder få en att härda ut en månad till :)
Undrar oxå hur fasen man kan döpa en jättemyrslok till Benita ??!!
Inte för att jag har något myrsloksnamn på lager , men Benita låter inte som en myrslok i alla fall !

Anonym sa...

Ja visst är det mysigt att hitta små fotominnen från förra året då man var tillsammans med någon av dessa godingar till barnbarn
jag har också trevliga minnen från skogen i höstas då ett litet barnbarn på två år var med och plockade trattkantareller. Han skuttade runt om kring mej och pratade hela tiden glatt flyttade sig mellan en massa mossklädda stubbar. Rätt som det är så utbrister han
"Mojmoj titta här så många pallor det finns här i skogen!"
ja han är så himmla gullig! Han trodde stubbarna var pallar.
hälsningar från Kristina

Anki Nilsson sa...

Vilken härlig bild, inte en snöflinga så långt ögat når.
Svampplockning en populär sysselsättning fast naturligtvis inte i min värld - jag skiljer mig oftast från alla andra...*ler*.
Jag ser till så att de som livnärar sig på att sälja svamp klarar sig - kort o gott.

Kramiz

Peter,Bettan och Clara sa...

Hahaha du är ju för rolig. här sitter jag och skrattar för mig själv. Tänk att de kunde göra ett sånt tryckfel, har de inga som korrektur läser på den tidningen :)

Hoppas du får en fin dag Benita :)

Annelie sa...

Nu är Staffan hemma igen, trött och sliten efter 4 dagar på vägarna.
Man kan ju tycka att han kunder ta en kaffepaus i Nordmaling, men ack nej, blyg eller stressad, det är nog en kombination av båda.
Och att få få en myrslok döpt efter sig, vad skulle det vara för fel på det!? Jag bara undrar, ingen har döpt nåt efter mig! Hon kan få heta Annelie tycker jag!

Vitsippan sa...

Hejsan ! Alla har ett svar, nu förstår Du och jag hur det känns.Jag kom in i en ladugård som 9-åring och fick se mitt namn på en stor tavla ovanför ett bås. Otröstlig, sprang jag till Mamma och sa varför har jag ett konamn. Nu är det rätt kul.Så jag förstår hur Du lider nu kära Du.
Benita ville Dennis att Madeleine skulle heta.Om han fått bestämma.Men den här gången fick jag nästan bestämma helt och fullt.Fast jag ville hon skulle heta Jessica, Madeleine.Fick ta bort det och fylla på med Gunnel Louise.Nu bestämmer ingen över mig, eller?

skriv till AB på kul!

Kram Mi

mimmi sa...

Men det var ju en söt myrslok :) så det gjorde det väl inte att den fick det namnet :)
Hoppas du har haft en bra dag :) här tittade solen fram en timmes tid:)
kram :)

ansepanse sa...

hahaha - var det därför du kallade myrsloken, myrsloksdjävel, jag varför kallar de den för Benita, det är ju ditt namn
kramar

Rigmor sa...

Vilken underbar bild på dej och lilla C! Det är precis sånt som man vill att barnen ska ha kvar i sin minnesbank när de blir stora och inte nå'n myrsloksjävel...*asgarv*!!men du, jag såg henne på bild, hon var riktigt söt...
Här rann snålvattnet också igår kväll så vid niosnåret satte jag kniven i tårtskrället. Den såg godare ut än vad den var...men med lite arbete så gick biten ned, ja inte hela tårtbiten förstås. Resten har jag bjudit barnbarnen på idag, det är väl ett lämpligt mellanmål när man kommer hem efter skolan....???
Jo du, arbetsförmedlingen var en fars, vet inte om jag törs skriva allt på min blogg med risk för att stöta mej med nå'n, men oss emellan, de kunde inte fixa in mej i alla papper så jag skulle komma tillbaka nästa fredag! Å dom ska vi avlöna med skattepengar....hualigen!
Ha det så gott!
Kram på sej vännen!

Carola sa...

Det måste vara en väldigt rolig myrslok då!!

Härlig bild ifrån skogen!