söndag 23 januari 2011

Biskop eller missionär....Så har vi överlevt ännu en helg med massor av tv-sport, god mat och dryck, och många timmar vid datorn.
På tal om mat, LillaC`s mamma tyckte att jag skulle ge ut en kokbok...kan ni tänka det med det språket jag har..."renstekshelvetet med chevrètjosan" *skratt* ja det skulle låta det, kanske ska jag vara den" ilsket svärande kocken då" ????
Men bättre d, än den nakna Plura-kocken...
Och Annelie tyckte jag skulle skapa en matblogg...tja d kunde väl funka, och det kan ju inte bli sämre än sonens matblogg, för på den hinner man nog svälta ihjäl mellan matbloggarna.
Vi tycker faktiskt att det är en guldkant med god mat till helgen, vi njuter. Och att svänga förbi grön-ica och välja nå gott vin till , är ju inte heller fy skam. Där är nog den trevligaste personal i hela Nordmaling, vilket positivt bemötande vi får.
Vi kanske är där för ofta....shit, men någon jävla rabattkupong för att man handlar ofta, d får man minsann inte....snåljåpar där.
Men det ÄR rätt kul att stå vid spisen och kocka på, och så har jag god hjälp av Rantafar som alltid ställer upp och diskar undan och dukar bordet och berättar hur gott det ser ut...ja och som är villig att provsmaka.

Inte skulle jag klara mig utan kökshjälp, och absolut inte utan min kära Rantafar, tänk va lycklig jag är som får leva tillsammans med en sådan man, som så ofta ger mig kåseriämnen. Ta bara helghandlandet på fredag, där han blev frälst. Nästan iallafall...astmasprayen räddade han.  Igår gick han intet ont anande och nynnade på "pärleporten" så något fastnade iallafall, och nu vill jag tillägga att han har haft en svärfar, som mer eller mindre alltid spelat religösa låtar, till Rantafars förtvivlan.
Så nu vet ni att han inte valde mig på grund av min fars musiksmak. Nopp..nopp.
Jag är ju uppväxt med alla dessa, psalmer och frälsningstoner, och ni hör ju hur jag blev, en ilsket svärande kåsör....
Kom sen inte å påstå att barndomen formar en människa, för då hade jag varit biskop...eller kanske inte, men nästintill. Kanske missionär, det var min faster i hela sitt liv, och det var en godhjärtad kvinna vill jag påstå. Alla barn i Indien var nog hennes barn, ja i hjärtat då.
Näe alla godhjärtade bloggvänner nu tar vi nya tag, en ny vecka som vi ska göra till den bästa veckan på länge, med den förutsättning var och en har.

Tjingling nu spelar Zlatan fotboll i vardagsrummet....och Rantafar.
Håhåjaja...

7 kommentarer:

BP sa...

Du är då för härlig du!!!
Det där med kokbok är en toppen idé. Okej då lite mindre svärande kanske vore okej - men Gordon Ramsey använder ju f-ordet stup i ett, så varför inte du.
Däremot säg ingenting ont om den Nakna Kocken - Jamie. Han lärde mig ju fy f*n laga mat när jag hade passerat bäst före datum för länge sedan.
Du och Rantafar är lite som jag och maken (även tvärtom faktiskt, för maken är skitduktig på att laga mat) men han (min alltså) är inte ett dugg sportintresserad. Det står då jag för i den här familjen:-)))

PS. Vår comhem funkar fortfarande inte = ingen fotboll ikväll heller för min del... Ds

ansepanse sa...

nej, inte är det alltid så att barndomen enbart formar människan,
jag tycker att idén om en kokbok inte är alls tokig
kramar

Anonym sa...

Det skulle bli en helt underbar och fräck kokbok med ett språk som folk förstod! Bara att sätta igång! NU!

Rigmor sa...

Men ge ut en kokbok!! Jag som alltid lagar mat på måfå skulle absolut köpa den och läsa från pärm till pärm!! Du skulle få med en hel generation som aldrig annars skulle läsa en kokbok, bara för att de är så attans tråkiga och likadana...Ditt språk gör att man förstår att det är ett litet helvete att få steken precis som man vill ha den, att man får kämpa lite och ta till lite våld om det behövs, andra kokböcker är för lama, för puttefjuttigt.
Inte formar barndomen en människa helt och hållet, min far var ordförande i IOGT...nykterhetsrörelsen.Nu vill jag inte påstå att jag är raka motsatsen, men nog tycker jag om ett gott vitt vin eller en god whiskey, men min mage har satt stopp för eventuell karriär som whiskeyprovare, så det får bli ett glas ibland och inget mer. Mor min hade lite dragning åt pärleporten också,och där är jag väl isåfall en riktigt svartfot...har min tro på det goda istället.
Nu ska jag masa mig upp ur datastolen, ta med mig kaffekoppen och försöka vara lite nyttig innan dagens kvällspass börjar.
Ha det så gott!!
Kram kram

Alexandra sa...

Vet du, jag skulle köpa din kokbok på studs. :-)

sasfoto sa...

Hi hi... Du är för rolig du! Jag beställer en kokbok redan nu, ifall den blir av och att en sådan kommer till.
Rantamor som biskop... Ja, hmmm, då blev det nog väl vald dryck i kalken...*L*
Ha en kanonbra vecka! /SA

Andreas "Rantamäki" Stormfjäll sa...

Hörru du... Till mitt försvar så blev de aldrig en matblogg utan en blandblogg. Lite som en Tom&Jerry lördagsgodispåse... Haha!!
Nä de borde nog bloggas lite mer över lag faktiskt kan jag väl tycka men å andra sidan så ser jag min blogg lite som ett gott vin, dricker man det varje dag så blir de juh till slut inte så där speciellt gott ;)
Men vi kanske ska skriva en kokbok tillsammans, fast de skulle nog bli en jävla soppa av svordomar och könsord då kanske?? Men vem vet, den kanske skulle sälja...
Nä nu hoppar jag i bingen med min fru, orkar inte blogga nått idag...