tisdag 25 januari 2011

Min favorit plats.

TisdagsTema idag ,ska vi presentera en Plats, där vi trivs, eller där vi tycker det är otäckt.
Men bilden som jag lagt upp kan ni nog klura ut att detta är en plats där jag trivs, en plats dit jag längtar och där hela min kropp och min själ mår så oerhört bra.
Finns ingen kurator i världen, om jag nu skulle gå hos någon, som skulle kunna få mig att må så förbannat bra som just i fjällen.
Blir jag religös någonstans , så är det absolut i denna miljö, i detta ett av Sveriges paradis.
Och sen att få bo i vår bobil, vårt underbara sommarhus, och att dra upp en och annan fisk, vilken plats på jorden kunde vara bättre....för Rantamor...jo hos Rantafar, men på fotot är han ju på väg in eller ut ur bobilen.
Han finns med vid den plats jag trivs allra bäst, vid Camp Korpån i Borgafjäll.

Det var min PLATS i livet.

23 kommentarer:

Vitsippan sa...

Hejsan Rantamor !
Min bästa plats är nog vitsippsstället,där njuter jag av alla vårens nyheter.Och nu när jag fått besked om att min pollenallergi är normal.Kan jag kanske vistas ännu mera i gräs och gröda.När mina föräldrar levde hade vi MABO,det ljuvligaste stället på jorden.Där var jag bekymmersfri.
Jag förstår att Borgafjäll är det för Dig.

Kram Mi

Camilla (Rantis) sa...

mmmmm...ja, kunde ju just gissa att det blev Camp Korpån å Borga som blev din plats...
Ja, de e ju vackert där....

Kika på din mail om ca 5 min....
mail kommer!
=)

Marie sa...

Riktigt fin plats och finfina bilder.

Alexandra sa...

Vilken bild. Blir alldeles varm ikroppen. Så grön och fin!!!

Gunvor sa...

Jo jag gissade också att det skulle vara där. Har ju sett så många fantastiska bilder därifrån på din blogg så man blir alldeles lyrisk. Otroliga bilder du tar!
Ha det så gott och fortsätt njuta av det goda.

anemonen sa...

Riktigt tjusigt ställe.

Nattsyrran sa...

Så fantastiskt vackert. Där skulle jag kunna sitta på en stol och bara läsa en bra bok varvat med fotorundor. Förstår att det är en favoritplats=)

Leena sa...

Fantastiskt fint! Bilden med fisken - en öring? eller lax? - ger en så härlig känsla av livet som bäst, med en hint om en lyckad fisketur och en kväll med god mat vid lägerelden eller grillen. Det kallar jag livskvalitet!

Lasseivåmma sa...

Ja det där var ju förutsägbart...ickeförty (vilket ord jag kan) så är den överta bilden kanonfin på det gamla fjället och jag kan förstå dig.
Vi har börjat prata om husvagnssemester i Norrland i år, får väl se var vi hamnar.

Anonym sa...

Mysigt.

Nu längtar jag efter sommar!

Veronica sa...

Underbart! Och vad glad jag blir att vara saknad här i bloggvärlden =) Nu ska jag ta och kika vidare här =)

Klimakteriehäxan sa...

Å Borgafjäll! Där har jag varit! Fin plats!

Rigmor sa...

Underbara fjäll!! Man kan knappt förstå att vi har något så vackert i vårat land.
Å TACK för dina värmande ord på min blogg nu ikväll. Just idag känns det lite segt, nu blir det jobb åtta dagar i sträck igen, och det bara för att jag aldrig kan säga nej!! När jag beklagade mej för mannen i huset över kaffekoppen, log han lite pillimariskt, "...jodå, jag vet nog att du kan säga nej...säg att du har huvudvärk...". Va fan menade han med det??
Nu ska jag ta på mej velourputtemysbyxorna och sjunka ihop i en hög framför tv:n, och man kan väl hoppas att den där förbannade handbollen snart är slut!!
Ha det så gott vännen!!
kram

Elisabeth sa...

Vilken kanonbild över fjället. Kan förstå dig. Både husbil, man och fjäll - vad mer kan man önska? Ha dé!

Chris sa...

Den översta bilden är fantastiskt vacker (men jag hade föredragit utan vit vinjettering)

Lotta sa...

Vem sjutton hade inte mått som en prins om mn hade varit där.
Helt fantastiskt...Och vilken underbar fisk Grillade ni den??? Vilken lycka att ha husbild och kunna dra när man får lust...
jag fattar att du njuter.
Kramizzzzzzzzzzzzzzzzz

Oljekritan sa...

där kan man känna sig som en kung...eller drottning kanske..ser underbart ut..Fjället är nåt extra....stort njutfullt, lugnt och stilla...Förstår dig..Husbil ja det är frihet dä!! Naturen, det är det bästa..fiska är kul, det håller jag med om.-..undra jag, var den firren va god...kan tänka mig det!! Kram

Monica o Jacob sa...

Ja det kan man väl lugnt påstå, men ditt paradis är ju hur man än ser det ett strå vassare;-)
Kanske time att hyra en husbil och dra norrut igen som vi gjorde på på 90 talet.
Ha det;-)

Pysselfarmor sa...

Fjällen är enormt vackert och jag är ju uppvuxen i dessa norr om Borgafjäll, utan el och bilväg, och har två gårdar där som du kanske vet. Vistas nästan hela sommaren där plus påsk och de sex senaste åren även jul/nyår (dock inte i år då det anlände ett barnbarn)så det är Paradiset för mig. Knäpptyst där vi är och det kan gå flera dagar utan att vi ser en människa. Så jo det är också härligt och förstår att kopplar av där.
Men det ena förtar inte det andra och det är himla roligt att ha flera platser att njuta av. Det blir litet tjatigt att visa mina marker, gård och fjäll jämnt när man största delen av året är härnere. Stockholm är vackert med allt vatten. Det är inte för inte det kallas Nordens Venedig.

ansepanse sa...

jag förstår att den platsen är en plats där du trivs allra bäst
kramar

mimmi sa...

Det verkar vara en jätte jätte mysig plats så jag kan förstå att ni gillar att vara där :)

BP sa...

Måste säga att jag börjar känna dina "trakter" och favoplatser ganska så väl vid det här laget. Ja mycket tack vare dina underbara bilder och dina suveräna beskrivningar.

Freedomtravel sa...

Det bästa med husbilen är ju dessutom att man kan flytta den till en ny plats när man tröttnar på utsikten... Den där översta bilden är iofs jättevacker, så jag gissar att man inte tröttnar på utsikten där så fort :)