torsdag 20 januari 2011

Innesittardag med navelludd....

En kall dag då Rantafar och jag mest har suttit och lekt med navelluddet. Solen bevisade att den verkligen kunde lysa, inte bara med sin frånvaro, en riktigt vacker dag, det nästan sprakade om dom kalla snöklädda trädena.
Bloggvännen Kerstin tyckte att jag iallafall kunde fota genom fönstret, då gör jag väl så då och slänger iväg några skott genom köksfönstret, och sedär ligger grannens katt död utanför....näe lugn.... jag bara skojade, han springer iväg och magen hänger ända ned i marken , tjockis !! 
På min 365foton blogg http://rantamor365.blogspot.com// tog jag temat OVANLIG idag, och vad ska jag fota då, tja jag fotade Swan båten som vi har haft med oss i snart 40 år nu. Det är en skala av den första Swan 45 (fot) som gjordes i Jakobstad Finland. Idag görs det säkert dubbelt så stora segelbåtar där, men säkert är att den vi har på väggen är lite ovanlig.

Fotosugen som jag är...vad ska jag fota mera genom fönstret, jo tuppjäveln på grannens tak, som brukar gnissla och gnälla på sommaren men nu står den där fastfrusen och kall.

Sen när jag lessnat på att fota genom fönstret och innomhus, återgår jag till datorn och Ps.
Får man leka med en kyrkstapel...jag har gjort det och så här blev det.
Tja d va den dagen d.
Rygghelvete känns lite bättre och det är allt bra, är ju som alltid rädd för en operation till....
Imorron är det fredag...dags för en matblogg kanske, man vet aldrig och vi har varit så duktiga med gi-mat denna vecka, så jag får väl titta i mina kokböcker efter lite gi-festmat.
Tycker det har blivit FÖR fuktigt i garderoben...och det hjälper tydligen inte att slänga in en torrboll, dom jävla jeansen blev inte större för det heller.

Näe nu är det kväll...hoppa isäng å va snäll
Tjingeling.


10 kommentarer:

BP sa...

Du verkar ha haft roligt idag verkar det som;-)

Camilla (Rantis) sa...

trodde de hade kommit så mysse snö att det bara var kyrktuppen som snyntes!?! =)
usch vad kallt ni verka ha....
har har vi haft 5-6 grader å sol...
skönt!!!
I morgon e de fredag....
undra just ja vad som händer i Medsand på en fredag??
=)
inte mycket... men de e rätt skönt!
Ska fixa å trixa lite här hemma i helgen, ta en grej å taget å sen ska jag ta den där äckliga backen igen... MINST 2 ggr i helgen...
Lovar!!!

Nattinatt!

Anonym sa...

Jag som trodde att jag skulle komma in till dig och titta på matbilder! Så har du inte gjort ett endaste dugg!

Gela sa...

Krya på dig, kram Gela

Chris sa...

Kikar på den nedersta bilden och blir onekligen nyfiken på vad du gjort. Intressanta effekter

Lasseivåmma sa...

Gillar tuppdjäveln, den blev jättesnygg med frostkanten. Måla kyrkan röd är nog inget bra för en som ska kandidera i biskopsvalet.
Naturtuttorna Lili o Sussi är jag inte det minsta rädd för, inte Ludde heller. Men du ska se så tyst och skönt det blev när han fick en sådan mask, kanske ska jag skicka ritningen till Rantafar om han skulle behöva ha en sådan för att få den rätta ron.

Rigmor sa...

Vilken utsikt du har från köksfönstret!! Bilderna är kanon, såna dagar kan vintern vara okey. Om det sen bara vore kattskrället magen hänger på när den springer...skulle vara likadant här är jag rädd för. Som någon sa, när magen och tuttarna möts på halva vägen var, då är det något av dom som är för stort...vet i fasen va jag ska skylla på!!
Elände det där med ryggen, förstår att operation är det sista man vill ta till, det är ju inte bara själva operationen, det är ju tiden efter också. Håller tummarna för dej, det vet du!!
Jodå, jag ska till arbetsförmedlingen om ett par timmar, men nu överväger jag starkt att ge dem en spark i röven, ska se hur mycket timmar jag får ihop på alla mina vik, ser jag att jag klarar mig på det så tror jag de på ABF får fortsätta och krångla med någon annan.
Ha en riktigt bra fredag, och TACK för alla varma ord om lillkillen!!
Kram kram

Lotta sa...

Ohhh fy attan så mycket snö ni har kvar
Vi har en hel del kvar också Tyvärr för det är frost på nätterna och sol på dagen men det tar inte ett smack på dessa hemska hårda vallar.
Gotta att ryggen är på G igen
Jag har något annat i kroppen just nu Inte bara ryggen och benet, Jag vet inte om det är njuren magen eller underlvet som spökar.
Ont som attan och en aning feber sen har blodtrycket gått upp igen.Jag blir så trött på min kropp så jag tror att jag skall lägga ut den till försäljing på Blocket.
Om det inte bättrar sig får jag väl söka.
Slut på gnäll!
Bilderna är kalas särskilt den igenom köksfönstret.
Det där med katten var väl en önskedröm Hahaha!!!!Jag kan få sådana ibland när de har skittnat ner på altanen eller skitit i rabatterna. Annars är de söta...
Mysig helg på er båda ...Kramizzzzzzzzzzz

Nattsyrran sa...

Va skönt att tuppen inte galer dygnet om. Då hade åtminstone jag gått ut och nackat den!!! Men den tuppen ser rätt stelfrusen ut så han får klara sig från att bli nackad... Ja tänk vad mycket det går att fota trots att man är inomhus. Och tacksam är jag att du inte fotade navelluddet för det tycker jag är äckligt. Du vet har man som jag jobbat inom vården i 25 år så är man visserligen härdad men det finns vissa saker som jag kväljer åt fortfarande... och det är gamla djupa otvättade navlar. Hujedamej... Kram och trevlig helg!!

ansepanse sa...

du får följa med på shoppingtur imorgon, jag måste ha tag på nya jeans :)
kramar