onsdag 26 januari 2011

OnsdagsTema - Stum.

Jag förstår att ni inte fattar vad jag har för tråd mellan detta foto och stum, men så här var det.
Igår bläddrade jag lite i mitt fotoalbum från juni i fjol, naturligtvis var dessa foton tagna i fjällen, där jag springer runt som en galning och fotar i det vackra sommarljuset.
En tidig morron hittade jag gamla båtar som var övergivna , och där har jag fotat denna krok som klamrar sig fast i det gamla vraket.
Och jag vet inte om jag överdriver, men jag blev så STUM av fotots skönhet.
Hade inte förut sett skönheten i bilden, jag har blivit en bättre betraktare tror jag.

Mera stumt hos OnsdagsTema.

12 kommentarer:

Camilla (Rantis) sa...

ja, man kan bli stum av olika saker...
och visst är det ju så att man lär sig se bilder på lite olika sätt allteftersom man lär sig....
Å kroken ser ju nästan handsmitt ut...
man undrar av vem?
Å vem ägde båten?
Hur länge har den legat?
Fin och spännande vinkel på fotot....

Nu har jag en tuss som springer å gömmer ett grisöra i huset...
Nä, de är inte Hedenhös som är göra-lös eller öra-lös...
=)

Elisabeth sa...

Verkligen ett vackert foto som jag kan bli stum över. Det känns som jag också ser på foton på ett annat sett nu. Tror vi tränar ögonen för detaljer och nyheter när vi är runt och tittar på olika foton ihop med olika utmaningar. Ha dé!

Leena sa...

Bilden tilltalar mig också väldigt mycket, detaljer och gamla saker blir så härliga på foto. Och du har verkligen fångat det bra!

Detta med fotoutmaningar hade jag inte en tanke på när jag började blogga men det är ju inte bara att visa sina bilder, det är ju också att berätta lite om sig själv samtidigt. Och det är utvecklande, både att vi tränar oss i att se/tolka olika bilder men också att vi ser mer motiv och det vackra i det lilla, något som jag har missat rätt mycket tidigare har jag märkt nu när jag tittar på mina bilder med "nya" ögon.
Ha en bra dag!

BP sa...

Det motivet hade jag också blivit förstummat över kan jag ju säga. Jag älskar ju allt som är gammalt (på riktigt alltså, inte shabby chic tjossan). Gillar vinkeln också. Däremot hade jag aldrig gissat på en båt utan en dörr eller en trävägg istället. Så den förklarande texten var också bra:-)

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Snygg bild på den lilla vrakdetaljen. Det gäller att se det lilla i det stora....
- Ha det så bra !!! / Hasse

Marie sa...

Inte konstigt du blev stum. Det är en fantastiskt fin bild även i mina ögon. Skärpan, topp. Djupet, tipp topp. Och vinkeln tippellitipptopp :-)
Nopp, ingen i min familj svävade där utanför staketet 350 meter upp över LA. Dottern ville, men jag sa nej (kycklingmamma, ne då ;-))

Annelie sa...

Det är tur att vi inte är för gamla för att lära du och jag, och visst är det mycket skönhet i denna bild! Massor!Det är en riktig pangbild.
Ja, jag har haft det alldeles underbart nu med Liam här. Nu kommer 4-års trotset, men inte ens det känns som en belastning. Jag kommer ihåg när mina egna grabbar var 4. Guuuuud vad jobbiga dom var, tyckte man då.....
Bilden på de två grabbarna i mask tog jag på Pridefestivalen. Det var nog det roligaste jag fotat tror jag, ja inte dom då, men hela festivalen! Glitter,glam och glamour så det förslog.

Anni sa...

Ibland ser man inte det vackra på en gång, visst är det konstigt? Det kan behöva en annan vinkel, en annan belysning, ett annat sällskap för att visa sig. Eller bara dras upp stort på datorskärmen, kanske beskäras.

Ett mycket mycket vackert foto!

mormia sa...

Du är duktig du på att fota, jätte fina bilder. ha det gott
Kram från torpet

mimmi sa...

Man lär sig att titta på bilder på ett annat sätt ju mer man fotar tycker jag :)
och bilden var väldig vacker :)

Nette Cecilia sa...

Enastående vacker bild och tänkvärd ,kram Nette

Birgitta - foto CHIP sa...

Bra tolkning! Visst blir man ofta stum inför sina bilder och din bild är speciell - kolla bara hur kroken greppar grässtrået :)