måndag 27 september 2010

Fisktapp och hustruaga....

Morgonen började med frost, marken var alldeles vit å frostig och vårt prydnadsäppelträd såg helt fantastiskt ut i med frost, vattendroppar och solens strålar, så jag var bara tvungen att tassa ut i morgonrocken och fota lite.

Inte så mycket till äpplen på trädet, dom ser nästa ut som frostnypna ....nypon, såg också att fåglarna var där och smakade på dom idag.
Vilken morgon det blev, soligt och vackert och ingen blåst.....vad blir d ????
Just d ja.....fiske ute på havet.

En vacker dag gör ju inte automatiskt bra fiske....fick vi erfara. Efter flera svep med nätet hade vi ännu inte sett så mycket som en strömming. Nätena var sprillans nya, vackra och hela, ingen säl hade ännu sprängt garnet.
Vi tar en paus för att vila armarna. Grillar lite korv, dricker kaffe och macka....syns lite rök kvar från vår brasa på fotot....och kolla vilken dag det blev...men fisken då ????
Jo mycket riktigt där kom strömmingen som grannens katt skall få...och sen har jag plötsligt en stor öring eller lax i nätet....jävlar va pulsen steg. Och vad gör jag...jo TAPPAR den ur nätet. Helvete och en massa annt skit kommer ur min mun.
Rantafar ser måttligt glad ut, tur att det är förbjudet med hustruaga (för d är det väl ?)
Sen får vi en sik....jaha...ja.
Lämnar ut nätet å åker hem å deppar efter fisktappet....och när vi kommer tillbaka på kvällen, va är det första vi ser. Jo säljäveln....d är inte vår dag idag. Nu vill jag ha dynamit, nu måste sälen bara bort...kan någon ge mig ett vapen av något slag, nu räcker det inte mera att skjuta mittbena på den jäveln, jag vill se han död. Nu är Rantamor förbannad. Kan inte han fånga sin egen fisk långt ute till havs.....
Nu är det krig !!!!
Tjingeling...en vacker dag är inte alltid en bra fiskedag.


7 kommentarer:

Peter,Bettan och Clara sa...

Kanske inte blev någon fiskefångst men ni hade ju en otroligt fin dag och den har du fångat bra med kameran. Ni är ena riktiga livsnjutare :)

Ha det gott!

Tack för dina fina kommentarer inne hos oss, blir så glad varje gång jag ser att du har varit inne och skrivit :)

Hasse Broms - Skärgårdsbilder sa...

- Hejsan Ranta !
- Jag skickar en slägga med extra långt skaft, men sikta noga så du inte missar säldjävulen...:o)
- Fina bilder de sista dagarna !
Har varit lite knappt med tiden sista dagarna, så jag har fått slarva lite med att titta runt på alla bloggar.....
- Ni såg att det hjälpte, när jag började hålla på Timrå, va....:o)
- Ha det så bra ! Hasse

Rigmor sa...

Ooops, nu laddar hon om Rantamor...Skulle inte vilja vara säl i era vatten...Sen kan jag väl tycka också att han kan fixa sin mat själv (eller är det det han gör, han kanske tror det är en uppdukad buffé...?), det är en lat jävel som låter andra göra jobbet! Men ni fick ju en underbar dag med underbart väder och underbara bilder!! Mycket underbart där...
Ha det så gott på kvällskvisten!
Kram

Mikabella sa...

Hej ranits. Visst var det jag. Har inte sett det själv för jag sitter pâ maderia i skrivande stund. Har dock för hemifrån att jag inte gjort bort mig :) stora kramar till dig min vän!!

agnetha sa...

Oj oj vad tråkigt att denna säl ställer till det för er där uppe. För mig är sälar snälla o gosiga djur men jag är ju ingen fiskare heller.
Fast när du är så där förbannad är det riktigt uppfriskande att läsa din blogg med alla dina härliga svordommar, Jag gillar dem.
Kram o godnatt.

sasfoto sa...

Så jädrans tokigt fisket kan va när det inte vill sig... Ilskan till trots, håll med om att det var en skön dag ändå. Bara detta att kunna vara ute i sol!
Tack för din kommenter och tips. Jo, det gick betydligt lättare även om det blev ett par öl som fick ersätta vinet...
Nu har snart all förväld svamp svalnat, bara packa i påsar och sedan slänga i frysen. Sedan är det hög tid för gubben att slänga sig i säng...
Hoppas att öringarna sitter där de ska när det är dags att vittja nästa gång!
Kram på er där uppe/SA

Alexandra sa...

Vilka härliga bilder. Ja, nu kommer frosten och snart är det snö. Vi får passa på att njuta av alla höstfärger.