söndag 26 september 2010

Lilla C fyller oss med kärlek......

Så äntligen blev det sol och höstvackert, och vi skyndade oss att äta frukost, packa en liten fikaväska, och bege oss ut i skogen. Lilla C hade ju lovat mamma att plocka trattkantareller, med mommo å moffa.
Och vi visste ju vart vi skulle åka, för att hitta d Lilla C var ute efter. Och han blev så glad att just han hittade trattisarna, fick ropa på moffa att ,kom här är dom......

Och som han plockade, hans lilla påse var snabbt full, och då tyckte han så synd om mommo att han lämnade moffa och kom å hjälpte mig....den lilla söta killen.
Och när vi kom hem, så visade d sig att Lilla c`s påse vägde 1,6 kilo och mommos bara 1,4....nu skulle mamma bli glad trodde han, för hon älskar trattisar. Och mamma blev glad, hon fick alla trattisarna och så en stor burk torkade.

Den här farliga svampen ville absolut Lilla C att mommo skulle klicka på å lägga ut på bloggen.
Och vacker är den ju i all sin prakt...men ack så giftig, men d förstod Lilla C, när jag berättade, för han aktade sig noga att komma för nära den, men ville gärna fota den.

Sen blev d fika i skogen. Det allra bästa med att gå ut i skogen, tyckte moffa å Lilla C. Saft/kaffe och en kanelbulle...vem skulle tacka nej till d, efter välförtjänt arbete.

Men arbete återstår när man kommer hem ur svampskogen, och d fick Moffa och Lilla C ta hand om. Och han var då så noga med att borsta sina svampar, för mamma ville att dom skulle vara så rena. Mommo började med middagen, en kyckling-gryta med ris/bulgur....

Och efterrätt skulle vi ha för det gillade mamma å pappa, sa Lilla C, och mitt i svamprensningen, och getingfällor, fick han ställa upp å skära till fruktsalladen. Men van hand skar han bananer,


och päron i små små bitar. Han är så duktig å hjälpa till, syns att han hemma får vara med i matlagningen. Vilket handlag i köket, och varmt var det så han kunde hålla till utomhus....en blivande kock....???
Sen kom mamma å pappa, lite slak efter en helg med egen tid, som dom nog uppskattat lika mycket som vi att få ha Lilla C. En middag, lite för lite snack, och sen hem med den lilla för en arbetsvecka börjar imorron...
Tack för en mysig helg, den lilla fyller oss med så mycket kärlek att vi kommer att leva länge, bara av ruset.
Tjingeling....va ska vi hitta på imorron...??


8 kommentarer:

Vitsippan sa...

Ja, jag säger då det. Lyck-ostar.

Jag börja haja, att det är två döttrar och en son som Du och Rantafar delar på och så lille C.Och nu vet jag att det inte var trattisar jag såg i skogen, någon falsk sådan.Det var nog bara giftiga kvar åt mig.

Ha det så gott.Och må så också.

Kram Mi

Peter,Bettan och Clara sa...

Va mysigt ni har haft det hela helgen. Duktig det är han! Jag är ofta ute i skogen men jag har aldrig hittat en trattis, börjar tro att det inte finns några här i de småländska skogarna ;)

Ha det gott!

Camilla (Rantis) sa...

å jösses vad flitig lill C var i dag...
plockade så mycket trattisar och t.o.m rensade dem....duktig kille!
Skulle haft han här med...
vi kom hem med varsin ICA kasse FULL med svamp....
herrejösses vad vi har rensat....
men nu har jag 30 påsar förväld svamp + en massa på tork...
yiippppiii....fanns ju hur mycket som helst!!
Fast på vårat favvo ställe hade de avverkat å kört sönder skogen...
fy, skulle nog Lilla C säga....
men vi hittade en massa...överallt i alla fall...
Kommer att drömma om svamp i natt!

Nääää.. nu ska jag dra ur proppen i proppskåpet å lägga mig...
trött å slut efter en dag i skogen!


Natti natT!

Kerstin sa...

Så mysiga bilder. Vilken härlig helg ni har haft. De är ju en skatt att njuta av de där barnbarnen.
Ha en fin måndag.

agnetha sa...

Vilken härlig dag ni haft! Vad han är söt din lille prins o duktig oxå.
Jo du kom du ner o håll mig i handen du så ska jag nog göra ett försök. Men det sitter långt inne för jag vågar knappt gå upp i en stege.

Annelie sa...

Jisses amalia vad svamp ni hittat! Och vad han är duktig lille C! Vilken liten guldklimp han är!
Gårdagen var slö och slapp, det tog lite tid att smälta den där goda pizzafrukosten. Och så var så klart trötta efter bowlingdagen. Man orkar inte lika mycket som när man var 20, så ÄR det bara!

Lasseivåmma sa...

Hallå, här är jag.
Jag har inte, som du, datorn med till fjällen och dessutom jobbar jag på tok för mycket nu så d blir inte så mycket blogg.
Lite svamp plockar vi också, men det verkar som om ni ligger före, våra trattisar är inte så stora ännu.
Söndagen blev nog bra, men då åkte vi bil i stort sett hela dagen medan ni bara lekte och roade lilla C i finvädret.
Jag följer ändå din blogg och kommenterar ju ibland. Saknar dig och dina vassa kommentarer ska du veta.
Jag kommer kanske tillbaka när det stora mörkret faller över oss om någon månad, men var inte för säker, jag ligger där i vassen och lurar.

Rigmor sa...

Men gud så söt han är lilla C, och koncentrerad när han jobbar!! Skulle vara precis lika lycklig som hans mor om någon kom hem med en påse full med svamp...men nu har jag hittat LITE, om man jämför med er...Vad det tog åt gubben min med prickekorven?? jodå, det är så (håll i er ni nu som är pryda) att när vi träffades hävdade han bestämt att svamp, det var en könssjukdom...så nu äter han med viss tvekan vanliga gula kantareller, sen när han såg att jag plockade trattisar igår, då vek han sej...eller kan det ha varit de där röda fulingarna han trodde jag smusslade med??
Ha en skön måndag!!
Kram kram