lördag 25 september 2010

Kuddkrig och frestande vattenpölar....

Det brukar vara idel solsken när Lilla C är hos oss, men ute regnade det redan när vi vaknade. Men efter ett intensivt kuddkrig....där Lilla C och jag vann mot Moffa...men sen bytte Lilla C lag och gick över till fienden, och jag vart ensam, då mosade mina killar mig helt.
Snacka om att det såg ut som en orkan i sovrummet när vi klev upp. Men roligt hade vi....tur vi hade kissat av oss, alla annars hade vi kissat på oss.
Efter en rejäl lunch som blev Lilla C`s favorit, mannagrynsgröt, socker kanel å en klick smör, så klädde vi oss och gick ut.
Vattenpölarna var så frestande...och många.

Sen skulle Moffa ösa vatten ur Sally-båten...massor av vatten och löv. Mommo vaktade noga vid bryggan eftersom vi inte hade flytväst på Lilla C.

Sen ville Lilla C fota lite och klickade till detta fina foto av björken och fick med moffa också. Nu mommo sa ha, har du något att lägga upp på bloggen. Han är så medveten om att jag bloggar så det är vardagsmat för honom.

Sen skulle han absolut klicka på mommos lilla bambi som fortfarande står med sina blommor, imorron åker nog både sommarmöbler och annat bort, hösten smyger sig på.

Vi frös, så vi knallade fort in i värmen och då ville Lilla C måla, och vi höll på i en timme minst, han tyckte att det var så kul,

små fingrarna blev väldigt konstnärligt färgrika, men vad gör d om hundra år, sa mommo.
Nu fick mommo många fina tavlor igen att sätta upp av konstnären Lilla C.

Till middagen ikväll önskade Lilla C spagetti å köttfärsås, och d blev d till Moffas stora förtjusning, han tycker alltid att det är kul när Lilla C är här för då får han äta så gott.
Sen fyllde vi mammas burk med torkade trattisar, nu bli hon glad, trodde den lilla.
I skrivandets stund sover den lilla igen, rätt trött efter dagens aktiviteter.
Det klarnade upp ikväll så blir det fint imorron, blir det en svamptur med Lilla C, vi packar nog matsäck och beger oss till skogen då, han hade lovat mamma å pappa att plocka trattisar till dom.
Dom som har vuxenfest ikväll, lär väl inte ha kuddkrig precis i morronbitti.
Men vi kämpar vidare, med kuddkrig, BenThen och krigare av olika sorter...
Tjingeling...solen lyser alltid här inne när Lilla C är här.


4 kommentarer:

Peter,Bettan och Clara sa...

Vilken underbar dag ni har haft! Klart att man måste få hoppa i vattenpölarna, det är en rättighet man har som barn ;) Hoppas ni får en mysig dag i skogen imorgon.

Godkväll!

sasfoto sa...

Satsade rätt vad gäller kuddkriget ser jag...
Härliga bilder på och med Lilla C.
/SA

Vitsippan sa...

Hur gulligt som helst.

Var är mitt lilla barnbarn Felix 6 år.Förr gillade han Mormor Mi, det sa han ofta till sin storasysters Filippas förtret.Hon har aldrig gillat sin Momor, och hon visade det också må Du tro. Men barn är barn, och F1 var nog lik mig som barn.
Hon gallskrek när jag lyfte upp henne.Om det berodde på att jag stank nikotin, vet vi inte.
Filippa börjar så smått, fast hon skruvar på sig, som flickor gör.Att gilla mig lite.Hoppas det i alla fall. Min Dotter säger att båda hennes barn älskar sin Mormor.
Jag tränger mig inte på.Vill de inte träffa mig, för de har så mycket annat för sig.Får jag väl ge mig till tåls.Tyvärr är det så.

Så då förstår Du att jag blir avis, då Du och Rantafar har så fin kontakt med Erat barnbarn lilla C.
Kram Mi

Annelie sa...

Jasså lille gillar BenTen, det gör Liam också! Vilken härlig dag ni haft!
Jo nog kommer vi att minnas den där dagen, speciellt Kinakrogen....
Om en stund kommer våran lille prins!