tisdag 14 september 2010

Längtar till baslägret....

Tack kära Rantafar tack, för att du köpte elaggregatet bara så att jag ska få blogga...d ä kärlek d.
Nu sitter jag här å det tokregnar så d smattrar på taket, svampen i skogen tycker d ä okey, men jag tycker det är skit, blött å jäkligt, å vi börjar längta hem till baslägret.
Elaggregatet står å går utanför husbilen å alla möss, lämlar, harar å björnar har tagit resväskan å flyttat. Elaggregatet har en hög stämma.....
Tre ripjägare med hundar kom ned från fjällen å såg förundrat förvånade ut ...vars fan ä riporna???
Rantafars elaggregat har förpassat riporna där dom hör hemma...långt uppe på kalfjället.
*gapskratt*
Men vi har plockat trattisar idag...inte så mycket eftersom LillaC`s föräldrar snokade rätt på vårat trattställe. Attans ungar...=/
Men lite hittade vi iallafall, och
riktigt mycket fårtickor, en hel slänt där dom bara stod å väntade på oss, och nu ligger dom vackert förvällda i kastrullen.
Sen bakade jag lite stekpannebröd....så vi svullade idag igen. Men det är som säsongsfinal i Borgafjäll så vi firar lite...skulle väl ha haft bartömning ikväll, men vi är bara två om d och jag är rädd att det susar i bollen innan sängdags....kanske bli d slagsida, så vi hoppar bartömningen,
och med tanke på hur trött jag är så behöver jag inget rödvinsglas ikväll för att somna, stödvilade lite å Rantafar passade på med min Nikon.
Näe nu fan vill jag hem å ta en redig dusch, är skitig å svettig, tur att vi är två om d i husbilen så ingen blänger på den andra....och jag är kaxig MEN jag skulle inte bada i Borgasjön ikväll, i regn å halvstorm och kallt vatten, nej någon självbevarelsedrift har jag allt.
TACK all ni underbara läsare för era härliga kommentarer och för att ni följer med på mina tokigheter å resor...gillar er skarpt.
Tjingeling.....en dusch i morron kväll....förbannat va jag längtar.
4 kommentarer:

Vitsippan sa...

Det finns väl ingen som en gång börjat läsa om Dina strapatser,som inte fortsätter.Jag gör det, Du läser ju mina vardagliga göromål, som ibland skiljer sig från det allra vardagliga.
Som idag.Hon ringde Rose_marie som matar katterna under balkongen, jag skrev om.Ett äldre par i huset, har också sett till att de får omvårdnad.Skönt att höra,nu sover jag gott i natt.
njut av vattenstrålarna i morgon.Och tack för Dina rara ord till mig.Kram Mi

Rigmor sa...

Ha, ha, blir så glad när jag läser!! Jag förstår att vissa dagar är elaggregatet guld värt! Jägarna kan gott vara utan en ripor och björn för en gångs skull...huvudsaken vi får läsa din blogg! Å angående bartömningen, det måste väl gå att fixa även om husbilen står hemma på parkeringen, folk runt omkring ska väl ha lite att fundera över också!
Njut av dusch och onsdagen!!
Kram kram

Camilla (Rantis) sa...

jaha ja, de e dax att dra sig hem till baslägret....??
å så är det slut med Borga för detta år, bara att börja att längta tills nästa säsong....

Här skiner solen....nästan!!!
lite dimma bara, men sen kommer det nog bli en skön dag....

kramen på er!

"Lillagul" sa...

Åh , med svamp ni plockat !
Ser jättegott ut :)