måndag 1 november 2010

En riktig jävla whiskeyblogg, på måndag.....

Ikväll kära vänner, blir det en riktig spritblogg. Ursäkta mig...vaddå måndag...det är väl precis måndag när man börjar att kolla upp förrådet..hahaha
Iallafall... Rantafar som samlar på sig en massa whiskey, och allt skall placeras snyggt på hyllan i whiskyrummet/musikrummet. Varför....hm...inte vet jag och inte vet Rantafar, men han gillar att samla på just god, rökig whiskey, doftar så himla gott, och god att sippa på....nångång.
Den här goda whiskeyn fick han i födelsedagspresent, utav mig, och idag fotade jag den med dom stackars trattkantareller som vi hittade idag på våran skogspromenad.
Blev en himlans god trattis-soppa, men whiskeyn hamnade tillbaka på rummet.

Men måste nog tillstå att den pryder sin plats...vackert att titta på till skön musik, lite blues eller några sköna låtar med Cornelius, eller Janis Joplin...eller många andra sköna låtar....

Och så till dagens höjdpunkt.....Mackmyra special:05 jaktlycka kom ut på systembolagen precis idag. Och dom dyra dropparna ska vara en farsdagspresent från Lilla C`s mamma.  Höstens värmande guld.
Karaktären på whiskyn kommer från ekfat där det tidigare lagrats bärig lingonvin med ton av blåbär....visst låter det gott....så att munvattnet närmar sig mina tangenter...men...men får man någonsin smaka på detta goda ?????
Macmyra flaskorna trängs på hyllan och ingen är öppnad. Varför...frågar jag Rantafar ???
Johodu...säger han nu när det ska börja det nya programmet av "Ladies på Östermalm"...fan då ska jag nog sprätta en Whiskey....
Skulle tro d....kanske att han behöver det för att orka kolla..... =) =)...men han kommer nog aldrig att kolla......(kanske i smyg).
Näe sonen kan du inte komma upp på en whiskeyprovarhelg ????

Tjingeling alla....nu blev ni väl whiskey-sugen, på en måndagkväll....


13 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Ja, gissa. Men inte har jag någon macmyra och inte något whiskeyrum här inte. En liten skvätt ljummen skeppets kanske, men den har väl rantafar aldrig smakat. Jag funderade på att köpa en låda mac-kartong, som jag såg på en färja, men den var väl för billig. Här är det uselt idag, ont i ryggen, så jag skulle behöva en bra medecin. Kan inte du skicka en skvätt, slå den i musen och rysta som bara den så får vi se vad som händer.
Annars får du fotografera någon krukväxt i stället......GRRR

Kerstin sa...

Nej, men vilken whiskeysamling han har den gode Rantafar. Mackmyra - så det har kommit ut en ny på Systemet nu? Det visste jag inte. Det är väl förmodligen redan slut.
Fina bilder på skatterna.
Ha en fin kväll. :)

Oljekritan sa...

Jo'ru...jag blev riktigt sugen..Gillar lite småsnutt på rökig Whiskey..det är gött.Snygga flarror ni har,som står och väntar. Det är lite extra festligt att ta fram lite god wirre! Måndagskväll.....och jag
har ingen Whiskey ah ha//Karina

Anonym sa...

Ett tecken på att man börjar bli gammal på riktigt är när man har en massa oöppnade spritflaskor på hyllan... ;-) /Sonen

Stockholmsmelodi sa...

Tycker nog att han bör titta på de där damerna, en av dem är en nära släkting till mig. Så får han se hur det går till i den stora staden. Och öppna en flaska kan gott göra också.
Kram på dig söta du
Margit

Anonym sa...

Jag måste nog hålla med sonen! Öppna skiten och njut!

agnetha sa...

Jag kanske ska skicka upp mannen min han ÄLSKAR whiskey. Själv föredrar jag den röda drycken o svampsoppa det är mumma det.
Ladies på Östermalm nä dra till Blåkulla vet jag!!!

Rigmor sa...

Det är manligt med whiskey säger mannen i huset och småler när han häller upp sin lilla pruttare på lördagskvällen efter gott arbete...Fast jag brukar också tycka det är gott ibland. Mackmyra bjöd sonen på i höstas, och riktigt god var den. Sen är jag ju lite feg i smaken så jag gillar Cragganmore, lite mildare tror jag den är, passar mig precis.
Slutar aldrig att förvåna mig, trattisar fortfarande!! Trodde de var ett minne blott...
Ha nu en skön tisdag!
Kram

Nattsyrran sa...

Sambon här hemma har också ett lager men det är väl dolt... för hur ska man annars garantera att det finns något kvar med ungdomar hemma som dessutom kommer vara ensamma hemma en hel vecka snart och jag kan tro att det blir nog inte bara dom 2 innanför våra dörrar..... Själv tackar jag snällt men bestämt Nej Tack om någon vill bjuda mig på en hutt!!

sasfoto sa...

Whiskeyflaskor är ofta snyggt designade och fyller även sin funktion som prydnad, vilket du visar med dina fina bilder.
Såg att du hittat ännu mera trattisar. Hmm, om det inte regnat så som det gör här skulle jag ge mig iväg en sväng för att se om här finns några kvar. Får nog bli en tur till loppis istället. Kaffe och hembakade bullar finns där om inte annat. Skit har jag tillräckligt med i hylllorna...*S*

Alexandra sa...

Åh, önskar jag gillade whiskey. Det doftar så gott och flaskorna är så otroligt vackra. :-)

Lilla C's mamma sa...

Oj så snäll jag var, eller är det lilla far som varit snäll kanske, väl värd den ädla drycken är han i alla fall. Men långe mannen surar över att han aldrig får smaka..
Kram//M

Anonym sa...

Jag sitter här och blir whiskysugen en torsdagsmorgon. Jag är en whisky-galen kvinna. Har också en Lagavulin 16 år m.m i skåpet. MackMyran orkade jag inte köa för den här gången.