torsdag 25 november 2010

VeckansHus - Gavelfönster.

Här har jag aldrig deltagit...tror jag. Men såg att det var Gavelfönster, och kom ihåg det foto jag tog i februari när vi var på en promenad. Vi kom till ett uthus som var gammalt och förfallet, men vilket magnifikt gavelfönster dom hade byggt.
Nästa gång vi gick dit skulle jag fota mera detaljer...då var allt borta, nedslaget. Och nu ska det bli bostäder där...havsnära.
Mera Gavelfönster hos VECKANS HUS.

11 kommentarer:

Annelie sa...

Då kanske det blir nya gavelfönster att fota?
Fast så fina som de här blir de nog inte!

Rigmor sa...

Det skulle fan vara fönsterputsare där...men vilket tjusigt fönster!! Man får nästan ont i magen när man förstår vilka vackra hantverk som går till spillo när de obarmhärtigt river gammalt.
Grattis till gluggen!!Man blir alldeles salig när man köpt nytt objektiv. När jag fick hem mitt macro hade jag nästan skavsår på knäna för jag kröp runt överallt och tog bilder ur alla möjliga och omöjliga vinklar.
Sen kan jag berätta att jag har brorsan till din salamander!! Den är vänd åt andra hållet, kryper lite åt höger. Dessutom sitter den på en exakt likadan tapet som du har...
Ha det så gott!!
Kram

Lasseivåmma sa...

Kul att du är med i Veckans Hus, det är en trevlig fotoutmaning.
Ditt gavelfönster var ju magnifikt, man kan ana att han som gjorde det hade bättre fantasi än snickarkunskaper.
Det kunde hända mycket spännande på en höskulle förr i tiden (apropå din kommentar).

Camilla (Rantis) sa...

oj..,vilket gavelfönster!!!
Tänk om det kunde vara renoverat, ojojoj så snyggt det skulle ha varit då,.... ja renoverat i gammalstil alltså!!!

I morgon packar jag ner Stor Nikon å Hedenhös i en ¨väska å drar till fotmässan...eller nä, Hedenhös har ju en egen "kuppe" på tåget... Hahaha! Han behöver inte resa i kappsäcken!!!!

Huj så mycket man kommer att vara sugen på när man går på mässan....
bäst att hålla hårt i plånkan!!!

mimmi sa...

Jag älskar att gå ut och fota gamla hus och sånt .. jag har varit iväg till ett ställe i segerstad och fotat sånt mycket :)

Oljekritan sa...

Du så snyggt.....där skulle man slå upp en atelje!!! Såg lite mysigt fallfärdigt ut i och för sig..,men vad synd,är det rivet nu??
Man kanske kan få hyra?? ;-)
Gillar dina fina foton gör jag!!!Kram Karina

Hedwig sa...

Hej Rantamor, kul att du hittat in till mig och Veckans hus.
Vilken kulturgärning du gjort, fotat ett hus som inte finns mer. Dessutom ett hus med ett unikt fönster. Håller med Lasse om det där med mer fantasi än kunnande. Att det överhuvudtaget satt kvar i hålet.
Bra jobbat !

Kerstin sa...

Här satt jag och blev glad över vad du hittat och tänkte att du skulle få visa mig var det finns, men så ser jag att det är rivet. Vilka typer det finns! Riva kåken innan jag har fotat! Helt galet.
Skämt åsido, det är synd när det gamla rivs och ersätts med nytt. Så mycket historia som försvinner, lite sorgligt att se.
Snyggt foto av ett läckert fönster.
Ha en fin fredag.

Anni sa...

Oj, vilket häftigt fönster - SÅ synd att det rivits!
Roligt att du hittat till världens bästa utmaning, Veckans hus är både roligt och allmänbildande! Mitt bidrag är inte inlagt än, men det kommer.

Mona sa...

Tur att du hann fota huset innan det revs. Vilket fantastiskt fönster. Tråkigt när såna här hus rivs.

Pysselfarmor sa...

Urtjusigt förfallet gavelfönster....
tur att du klickade fast det till eftervärlden!