fredag 5 november 2010

Tände ett ljus och kokade lingonsylt....

Tände nyss ett ljus för min pappa, kanske mest för att det var allhelgona-afton, men egentligen tänker jag inte mera på han denna kväll, än annars. Han finns i mina tankar vid olika livssituationer, då brukar jag tänka, att vad hade han sagt om mig nu....tror att han gillade mitt skrivande, gillade mina kraftuttryck... och mina raka tankar. Vi tänkte ju inte lika jämt, nä gudbevaremig, han hade sitt sätt att leva, och envis som en oxe, och visste alltid bäst, och lyssnade mest på sig själv.  Men jag tror att jag tagit fasta på det positiva hos min pappa, han älskade utmaningar, han var aldrig rädd för det nya, han kramade ofta min mamma så jag blev varm i hjätrat.
Men jag tänker inte mera på pappa ikväll än vad jag gör annars...men jag tände ett ljus så han kan se var jag finns, och att jag har det bra.

Jävla Rantafar som inte är hemma å har fredagsmys med mig, det är så tyst och kallt i huset. Hur kan han bara åka iväg så där....hockey en så kall sport när han har en het och underbar fru *asgarv*.
Vad gör jag istället..jo jag har kokat lingonsylt. Är det inte klassiskt, precis det man gör när man blir lämnad ensam....man kokar lingonsylt, en fredagkväll när man kunde ta" bögslungan" ihanden och gå på krogen. Det FINNS en krog här i Nordmaling, och dom hade striptise (stavas d så) här nu i höst....Wooow, Rantafar var sugen..men fick inte gå. Näpp, sa jag.
Men vi har en krog...undrar vem som underhåller ikväll ???? Jokkmokksjokke...nä han ä nog dö.....måste ut å tända ett ljus till.
Näe jag skiter i krogtjosan...inget i min smak nu ska jag

ösa upp lingonsylten på fina burkar, det är så vi gör i norrland, tryggt och kärleksfullt. Sen ska jag se på Idol och hoppas att Geir åker ut, det är det enda jag vill, fan va elak jag är.
Jag vet...men alla kan inte älska alla här i världen, jag älskar inte Geir och inte Modo heller och hatar Svartvadet.....så länge han spelar i ollonlaget..iallafall.
Men jag älskar räkor och det ska jag sitta å njuta av ikväll....kanske sprättar en vinare också  så det blir lite sus i bollen.
Rantafar jag älskar dig....
Tjingeling alla bloggvänner....ha en riktigt supertrevlig kväll...
Ps. solnedgången i havet har jag fotat, väntade hur länge som helst på fenomenet...och det gick så fort...men var så underbart vackert......

9 kommentarer:

Oljekritan sa...

Hahhahahahahah ..vad rolig du är..Ljuger du??..Finns väl ingen krog i Nordmaling som har strip tease??? Hur stavas tiset?? Bättre att fixa med lingonen än att dricka öl va..synd att du bor så långt bort, annars hade jag bjutt dig på en liten Whiskey...jag sitter här allena och är litt trött i bena..har gått långt i dag!! Varit barnvakt till mitt lilla barnbarnsfrö, hon fyller ett år på söndag, så hennes mor skulle baka och städa i fred..
Hon är så söt och god den lilla Ines....Har köpt fem paket till den lilla, så hon får många paket..Vackert med solnedgång i Havet..skulle man sett!!! Har faktisk varit där....du bor...flera gånger!! Mycket vackert!!Godkväll//Kram Karina

Vitsippan sa...

Vad nu då ! Ännu en urtjusig solnedgång, om det är så vackert på bild, hur ska det då vara i verkligheten.

Har Du varit ute och plockat lingon.?Det var ju ett dåligt bärår,härnere i alla fall.Jag fick köpa mina rårörda på ICA-Kringlan, stället där jag blev rånad på min börs.

kram Mi

Peter,Bettan och Clara sa...

Du är förrolig du :) Snart får vi reda på om han åker ut eller inte :)
Ha nu en mysig kväll med vin och räkor och Geir ;)

Go kväll!

agnetha sa...

Ha ha du är som alltid så jävla rolig!!! ja säger som oljekritan eller vad det nu var TÄNK om du bodde lite nära då hade jag också bjudit hem dig eller varför inte gjort en visit till dig. Jag gilar dig stenskarpt.
Ja du, jag har också varit o tänt ljus idag hos mamma o mina svärföräldrar.Jag saknar inte mamma mer en dag som denna jag heller. Jag saknar henne nästan varje dag istället.
Å du angående idol: Idag fick han åka hem. Jag säger som du har man inte blivit idol på alla de år som han varit aktiv så blir han det inte nu heller. Nej man ska lömna plats till ungdomarna. Men han är inte så tokig på att sjunga. kan väl uppträda på en nostalgiafton.
Nu sover min lille goding o jag ska också ta natten alldeles strax. Imorgon har jag lovat att vi ska gå till simhallen o åka vattenruschbana.(stavas det så???)
Kram o godnatt.

agnetha sa...

Å GUUUUD vad jag slinker på tangenterna ser jag nu när jag redan klickat iväg kommentaren. Men du får ha överseende!!!

Rigmor sa...

Var bara tvungen att skicka iväg en kommentar efter Idol...trötta efter veckan som varit så halvsov mannen och jag framför tv:n igår under idol, men när Geir vart utröstad så brast jag ut i ett nästan hysteriskt skratt, tänkte på dej...Mannen blev klarvaken och undrade sen när jag blivit så djävlig så jag engagerade mej så starkt, men riktigt så var det ju inte. Men det var på tiden han åkte, Weise är då fasen så mycket bättre!!
Nu får du ägna dagen att förbereda Rantafars hemkomst...
Ha det så gott!!
Kram

Camilla (Rantis) sa...

.....i natt har nog Ranatmor sovit gott....ja, jag tänkte eftersom Gier åkte ut ur Idol igår...
=)

mä, är Rantafar fortfarande på vift???
Harru skicka han på IKEA??
*hihi*


nä, här kan jag inte sitta....
tåget går om 2½ timme å jag har varken duschat eller packat..
hoppsan...ja, du vet ju hur jag är?!?!

Ha en skön lördag!

Hasse Broms - Skärgårdsbilder sa...

- Hejsan Rantamor !
Du ska veta att jag gjorde allt jag kunde föra att fixa seger för Timrå....men det hjälpte ju inte...:o)
- Härliga bilder och roliga texter du bjudit på hela veckan !
Kul att du nämner JockmocksJocke...Jag pratade med honom på telefon ganska ofta, men det är ju drygt 30 år sedan.... Han var kompis med en reporter på tidningen, så Jocke ringde ganska oftach han började alltid samtalen med....: - Jo hej du... det är Jocke... hur är det där nere i närheten av Ekvatorn...:o)
- Ha det så bra och ta det försiktigt med all whiskey...:o) / Hasse

Nattsyrran sa...

Hahahaha, vilket underbart inlägg!!! Du har verkligen lyft dennna dag för mig=) Kram och ha en trevlig helg!