torsdag 25 november 2010

FredagsTema - Advent.

Fredagstema hos Sinneskatten blev Advent. Jag som är en riktig tomtesamlare, presenterar mina två favoriter som kom till mig från Barcelona. Hade krypit in i Rantis resväska när dom var ut å reste. Brukar få en tomte från olika resor dom gör.
Jättekul, och alla är dom välkomna till mitt tomteskåp, som rymmer många hundra tomtar efter år av samlande.
Och jag älskar dom alla.
Ikväll öppnade jag tomteskåpet, och vilket liv det blev.
Mera ADVENT hos SINNESKATTEN.http://sinneskatten.blogspot.com/

21 kommentarer:

Beppan sa...

Tipp, tapp, tipp ,tapp..... Så söta tomtar!! Jag har inte en jul/adventspinal framme ännu. Det får bli fredagskvällens projekt...
Jo förresten - vi har ju faktiskt satt ut en ljusslinga i Finlands vita ros, som får agera gran hos oss. Det har den inget emot.
:-)

Kerstin sa...

Så söta dom är! Jag har inte fått fram en endaste liten sak än, så jag får sjå mig till i morgon med temat och hoppas att jag får fram nåt adventspynt då. :)
Kram

Annelie sa...

Fina tomtar, roligt att samla på sådan saker på resor. Jag samlar på pomlor, alltså kulor till granen.
Årets kula blev inköpt i Hongkong.
Men än får vi vänta någon vecka innan vi köper granen på IKEA och klär den här i Singapore.
Adventsljusstaken med älgarna och så elektriska stakar i fönstren är på plats, hyacinterna ska jag köpa imorgon. Här köper man snitthyacinter i stora buketter.
Oj, vad mycket jag skrev.

Trevlig advent!

Jah Hollis sa...

Tänka sig att det finns katalanska tomtar med. Det hade jag inte en aaaning om... :-)

Annelie sa...

Jag visste det! Du HAR en massa tomtar på loftet!
Vad härligt!

sinneskatten sa...

Tomtar lyser med sin frånvaro här i bockahuset. men jag njuter av att titta på dina tomtar.

Rigmor sa...

Vilket sött par!! Det tycks inte bekymra dom att de rest över halva jordklotet och har svårt med språket, de har nog haft det riktigt trevligt med de andra i tomteskåpet!Här bor ev glada tomtar kvar uppe på vinden, av en anledning. Vinden har än så länge ingen riktigt trappa, man kommer dit upp via stege. Där sket det sig direkt. Jag är höjdrädd! Så det blir till att locka och pocka med mannen den här helgen, att han ska klättra upp och plocka ner alla stakar och allt annat som är jullikt. På något vis känns det som om att det är lådor som aldrig kommer ned, han väljer nog lite på måfå och sen tar orken slut. Så den dag vi får trappa dit upp kommer att vara som lilla julafton för mig när jag hittar mycket som jag inte ens visste att jag hade!
Ha en bra dag och hoppas ryggen känns bättre!
Kram

Johanna S sa...

Så söta - riktigt mysig bild!

Marie sa...

Tror Rantis tänkte såg Rantamor och Rantafar när hon införskaffade dessa. Så mååååste det ju ha varit. Varma goa och trygga. Urfina och ditt arr är så stämningsfullt. En fin fredag önskar jag dig.

Monica o Jacob sa...

Haha vad söta ni var du och RF.
Ha en skön första advent, här är det riktig vinter nu;-)

Ingrid sa...

Så häftigt med en så stor tomtesamling. De här två är riktigt söta!

Ha en fin första advent!

Camilla (Rantis) sa...

ååååhhh...de små söta tomtarna....
ja minns så väl när jag var å köpte dem, de stor i en gul påse å kikade ut på mig i hotellrummet tills de fick komma hem till Rantamor i Normaling....
Tycker nästan att de ler mer nu, så du måste nog skött om dem bra...

Jaha ja....
nu sitter jag på hotellrummet själv....
Försökte få till någon dejt, med styvmorsan jobba å mina Vk vänner skulle på en massa annat ikväll, Globen Horseshow å så va tydligen Queen i stan (popgruppen....inte Silva...hahaha)
Men i morgon blir det nog en dejt på fotmässan med en när-vän i alla fall....kul!!!

nä. nu ska Nikon å jag ut med Japanerna på stan å fota...hahaha!!

Annelie sa...

Tack söta, det är faktiskt tre foton som jag lagt ihop. En med den den gamla vagnen, en med texten och slutligen en bild av en gammal sliten fönsterkarm.
Visst har du Photoshop.
Börja med en bild, sen tar du arkiv, öppna (här väljer du vilken bild du vill ha), flyttta den bilden och lägg den över den andra. Efter det ändrar du opaciteten på den översta. Det gör du på lagren du ser på högra sidan....
Trixa lite så lär du dig snart!

Anni sa...

Släpper du ut tomtarna redan till advent? Ja, det kanske du måste när du nu har så många.

Vi har faktiskt en samling väldigt snygga instrumentspelande tomtar som äldste sonen hittade på varuhuset El Corte Ingles i Málaga. Jag är så himlans glad över att vi gick med på den (då) lille grabbens önskan - de är superfina. Och de är hans, såklart, så de försvinner väl när han en dag flyttar...

LissenTo sa...

Vilka söta tomtar som följt med Rantafar hem, ända från Barcelona.

Tack för din kommentar, är nog i ett foto flow, just nu. Är så glad.

Ha en skön adventshelg.//Lissen

Elisabeth sa...

Söta tomtar, men för min del får de vänta ett tag till.

anemonen sa...

Jaha det var små söta tomtar det. Mina har inte fått komma ur garderoben än. De får allt stå där några veckor till. Men fram kommer de allt.

Leena sa...

Söta tomtar! Då är det bäst att ni sköter er så de inte skvallrar för tomten ... vi har en som vi plockar fram till Lucia, kanske den känner sig ensam? Dina tomtar har ju sällskap i alla fall i skåpet.

Misswhatsit sa...

Ett helmysigt par! Ha en riktigt fin första advent!

Pysselfarmor sa...

Förstår du va' lilla tomten säger - jag menar kan du spanska?? ;-)

ha en skön första advent

Pialotta sa...

Tomtar du redan .. här plockas inget fram förrän tidigast dagen före LilleJul.. jag hade tröttnat att se på Julen så länge.. men visst är det kul med Tomtar.. älskar oxså mina både gamla och nya.. finns en uppsjö nu med så härligt både gosiga och vackra tomtar. Dina är ju hur sköna som helst:)
Ha de gott i Tomtebo.. så du har fixat med Gluggen nu:) Blev ju hur bra som helst:) Ha en trevlig helgtur då.. här har vi julskyltning på söndag, men först födelsedagskalas i morgon .. mannen min och sonfästemön fyller idag, men firar i morgon:)