måndag 8 november 2010

Sally på land...slutfiskat.

Imorse började jag med en promenad till tuttebussen, där dom verkligen kunde platta till tuttarna så dom blev som överkörda pitepaltar. Men det är viktigt med mommografi...och det är bara att hålla tillbaka dubbelhakorna, så att dom inte också kommer med på bild.
Tur iallafall att man har lite att slänga upp på glasskivan......hur gör dom som nästan inga tuttar har  ???? Börjar dom nere vid knäna, för att ha fått ihop lite hud när dom kommer upp till brösthöjd????
Nåja från det ena till det andra, imorse var det -11 och kölden höll i hela dagen, så gemensamt beslut blev att dra upp Sally ur det kalla vattnet. Bra var nog det för ån var isbelad, och isbrytarSally hade is under magen....
Nu säger Rantafar nu är det färdigt fiskat för iår. Och nog är jag nöjd med det fiske vi har haft, och det ska ju vara ett nöje att vara ute på havet och fiska. Man ska ju inte behöva frysa rumpan av sig, och fötterna..näe burr.....

Och förresten.... nu kan ju säljäveln få äta sina fiskar ifred, utan att måsta simma ut och in i våra nät. Hoppas han äter så han spricker !!!
Oj va mycket is som hade frusit under magen på Sally, därför hon var så lättuppdragen.
Men här ligger hon bra till våren, och tusen tack för alla underbara båtturer, då vi njutit, grillat, och haft mysigt på klipporna ute till havs.

Så många minnen vi har från sommaren. Bland annat Lilla C`s första aborre som han och mommo drog upp med delad förtjusning. Vi hade en sån underbar sommardag, med många aborrar, och vi grillade korv, och bara kände livet i oss.
Alla dom här sommardagarna det är just dom dagarna som blev nya dagar till vårt liv.

Tjingeling, nu är klockan mycket och jag måste isäng...kan bli kuddkrig imorron bitti...vilket betyder att vi har Lilla C här...en ny underbar dag imorron.


4 kommentarer:

agnetha sa...

Ja du nu får alltså Sally lite frid. Äta i lugn o ro. Ska det till att laga alla näten nu så de är hela tills våren kommer? Usch det låter inget vidare. Jasså du du har varit på "Tuttfotografen" idag. Jäklar det känns allt det trots att man inga Pamela Anderssons bröst har. Nä inte behöver de pressa från knäna men någon 90 kupa är det inte.
Hej hej o godnatt!!!

Camilla (Rantis) sa...

Usch stackars Sally så isig!!!
Tur att hon får gå i ide nu, så tinar hon nog upp till våren....

Hedlund har nog inte tinat upp än,
han ligger under två filtar i soffan å vägrar att kliva upp!!!
=)

Ha en skön tisdag!
Vem vann kudd-kriget????

Vitsippan sa...

Jättefint sommarminne men barnbarnet.
Lilla C.

Blir så avundssjuk att jag inte får ut och fiska med mina barnbarn.Jag har ingen roddbåt, men däremot en paddel i trä som hittats vid en stig vid en badsjö,(många år sen)den fungerade som en luftgitarr till min dåvarande sambo

Vill Du läsa mina barndomsbus.
http://lillgrimman.bloggo.nu

det är bara två, men får riva fram ur minnet några flera.så ha tålamod
Kan ju inte bara skriva om odrägliga saker som hänt.

Kram Mi/ och hoppas Din dag blir fin.Här blåser snålblåst,Ingrid L. fick rätt.

"Lillagul" sa...

Huvva så kallt ni har det där uppe i norr !
Tur att ni tog upp Sally innan hon blev rent förfrusen :)
Härlig bild på dig o Lilla C !