onsdag 26 januari 2011

Fodervärd till min egen kropp....

Sent omsider idag, när termometern ute började visa normala värden, så kom jag på att jag iallafall skulle ta en promenad.
På med dom redan svettluktande springkläder, men bestämde att Nikon skulle få stanna hemma, lite sent på dagen när klockan var över tre. Men väl kommen ut på trappen, ser jag att himmlen var alldeles röd.
Rantafar, hit med Nikon, och med kameraryggan på ryggen stack jag som en galning, för solen var ju på väg ned, och nu var det bråttom.
Innan jag kom ned till havet, började jag förbereda i farten, av med handskar, ryggan lössläppt, och fram med Nikon. Kände mig som skidskyttarna som kommer till, skjutvallen.
Och jag tar två andetag mellan varje skott. D har dom sagt på tv har jag hört.
Och jag hann alldeles på det berömda håret, solen hade nästan försvunnit och kvar var bara den underbara röda färgen.
Fotot över har jag inte photoshoppat ett enda dugg, så vackert var det bara, och fabrikens rök blev riktigt dramatisk bakom.

Detta foto tog jag också, men d har jag joxat en del med.
Ibland är det helt galet kul att mixtra och greja.
Och vilken promenad jag fick idag, alldeles härlig och alldeles nyttig.
Och vi försöker ju vara så nyttiga, kanske inte undgått någon att vi kör med väldigt kolhydratsnål mat just nu, och inga onödiga kalorier.
Och denna gång har vi inte vägt oss, utan vi ska själv bli varse när kilona och cm försvinner.
Det är ju inte vikten det handlar om, utan att man ska trivas i sin kropp. Och jag, känner redan att...tjooho jag HAR en midja, kläderna börjar sitta bättre. Magen är mindre och snart kanske jag får ned allt i mina jeans, utan att vissa delar av kroppen lever sitt eget liv, och vägrar att klämma in sig i jeanshelvetet.
Jag kommer nog att bli vän med min kropp, för det är ju det allt handlar om, man behöver inte se ut som någon slimmad modell i den här åldern...va skönt.

Frukosten består mest av omelett med ost under som blir lite smält, och skinka eller bacon.
Färskpressad apelsinjucie, vitaminer och gott.
Och så kaffe naturligtvis, vem kan leva utan kaffe, Rantafar skulle bli alldeles tokig, är jag rädd, för han är en riktigt kaffemissbrukare.
Idag åt vi grönsaksgratäng, med kantarellstuvning och älgstek med lingon.
Visst låter det gott och vi har faktiskt varit mätt hela dagen. Men nu börjar det nog bli dags för någon sen lätt middag, få se vad Rantamor trollar fram.
Litre pyssel att hitta på, när man ska utesluta alla snabba kolhydrater, och bröd, men va fan gör man inte för sin kropp, jag vill ju gilla den och det är ju jag som är fodervärd till min egen kropp, ingen annan.

Näe Tjingeling alla goa vänner...nu börjar Rantafar bli hungrig...och jag me.

13 kommentarer:

mimmi sa...

Det var tydligen en riktig härlig underbar promenad du fick idag :)
jag fick också komma ut .men jag hade inte den fina solnedgång som du fick :)
Jag blir väldig sugen när jag ser vad ni äter ..det såg ju så himla mumsigt ut :)

Nette Cecilia sa...

vi hade både vacker soluppgång å nedgång idag i kväll var värden här rosalila men det är ju dom dagarna jag har kameran hemma,du fick då till det med skorsten o allt ,bra,mat behöver vi hela tiden ,älgkött åt jag idag också,kramis Nette

Camilla (Rantis) sa...

men åh vilken otroligt röd himmel...
så snyggt!
Snyggt på tallriken med...
å ni kommer bli så snygga efter allt Gi;andet....
=)

I morgon kommer tvättmaskinsreparatören å kollar vad det är för fel på min maskin...
den går ju inte!
=(
Uppe med tuppen i morgon för han kommer redan 07.30....
Hå å hej!

Oljekritan sa...

Gu'va tjusigt..röd sol kan man säga..snyggt med röken och va tur att du hann precis..som en tavla så vacker...Ja visst...sant...bara en själv kan få till det med kroppen så vi trivs ihop..gäller att stoppa in lite lagom och röra på sig...va enkelt va!! hahah men somliga har nog lättare än andra att hålla fläsket i trim, tror jag..det ligger i generna..själv tillhör jag det tjocka släktet, som mullar på mig ibland...bantar, går ner i vikt,,,mullar på ...bantar...mullar på...ja aldrig är det trist ;-)...God mat ni äter...det ser vettigt ut..kramis

BP sa...

Hade du döpt det här inlägget till "Stum" som inlägget innan så hade du än en gång sett en förstummad människa. Solnedgången är magisk, saknar ord = är stum.
Frukosten - som vår brunch på helgerna - helt klart MVG
Åsså lunchen eller var det middagen eller - herregud jag kommer aldrig få fram ett ord nå't mer.

PS. Kör ni LCHF eller!?? Men kom ihåg det du skrev: det viktigaste är att man trivs med sig själv, inget annat är värd nå't i mina ögon iaf. DS

Lotta sa...

Det är sanslöst vad ni är ståndaktiga. Jag har också det där problemet med jeansen.
Bara jag får stelopererat min stortå så skall jag börja motionera igen.Om jag inte har lust att gå ut kan jag gå på motionsbandet.Det är toppen. På musik så det skrålar och sen full fart...
Maten lät underbar och gott ser det ut...
Kramizzz på dig duktiga kvinna.

Rigmor sa...

Vilken underbar bild på solnedgången! Färgerna är otroliga. Själv hade jag tänkt mej en kort promenad mellan arbetspassen idag, med kameran förstås, men SOMNADE på spikmattan! Jag känner mej helt slut i kroppen, så nu måste jag nog snart slå i bromsen. Man ska ju njuta av livet också, som du och Rantafar gör, och hitta en balans mellan sin kropp och god mat....och det har ni ju också lyckats med! Får ta mej i kragen snart, vid fyllda 55 borde man veta bättre...att det ska vara så svårt att hålla igen munnen!
Sköt om dej vännen!
Kram kram

Unknown sa...

Förstår att det blev språngmarsch när du fick se hur mimlen färgades. Snyggt som tusan blev det!
Var ute en kortare promenad i dag men utan kameran p g a kylan. Tolv minus, som termometern visar i kväll, är allt för mycket här nere... Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

Kerstin sa...

Nä, nu blir jag lite avundsjuk! Vilken himmel du fick på bild! Magiskt och helt fantastiskt. Precis som det ni gör med maten, vad duktiga ni är. Mina jeans krymper, tror inte det beror på det jag stoppar i mig. Det är nåt fel på garderoben, allt krymper där inne! ;)
Ha en fin torsdag.

Anonym sa...

Underbar himmel! Vi har sådana här också då och då. En gång minns jag att jag såg den som du, och rusade iväg, tog en motorcykeltaxi till vår fästning. När jag kom fram såg jag att jag hade glömt skorna! Men bra foton blev det!

Annelie sa...

Supervackra foton. Jag är mycket svag för den andra bilden, även om himlen är helt fantastisk på den första.
Jag är också en kolhydratjägare just nu. Har kört LCHF (inga kolhydrater, mycket fett) metoden ett par veckor och har gått ner två kilo. Det var precis det som behövdes för att man ska kunna böja sig på mitten igen. Jag är inte överviktig, det är inte det det handlar om, utan precis det du säger, man ska trivas i sin kropp.
Ett par kilo till skadar inte men det är ingen brådska, de simmar jag bort. Simmar en timma två gånger i veckan. Superskönt....
Dessutom passar kosten mig utmärkt, jag älskar ju feta ostar och goda såser, så det där med kalorier behöver jag inte bry mig om.

Annelie sa...

Glömde ju skriva, vilka supergulliga kommentarer du skrivit till Liambilderna! Tack!

Ann-Mari sa...

Du beskriver foto-racet så levande att jag ser det framför mig :-D
Fina bilder, båda två!
Du har en sund inställning!