lördag 10 juli 2010

En fyrkant till kvällen......

Fortfarande fjällbilder...där vi stod parkerad sista natten har det varit gamla vägen till Borgafjäll, säkert inte alls bred....men ett brofäste som hette duga. Kolla in hur stenarna var lagda för att hålla upp den gamla bron. Vi åker till Egyptien och blir mäkta beundrande...vilket är helt rätt...men det finns byggnadskonst att beundra här med, innan cementfondament blev till.
Vilket plockepinn för att få stenarna att ligga rätt för att hålla för trafik av det slag som fanns då.
Gubbsjön....eller gubbarsjön som Lilla C säger var rätt finblank imorse så jag beslöt att det skulle bli lite fiske. Rantafar satt å tjurade lite.....vi åker hem. Det regnade på rätt friskt på taket tidigare på morrontimmen, så han hade nog redan bestämt att...hemåt..
Men skit i d, jag tog mitt spö, mask och glad ihågen gick jag till Gubbarsjön.
Å va d vakade av fisk.....snodde fort fram mobilen å ringde Rantafar inne i lilla huset.....d ä massor av fisk uppe....
Mer behövdes inte snart står han där, min fiskekompis och fifflar omkring med sina flugor i sin ask.
Jag tycker att det är ett skönt fiske och jag älskar att se Rantafar stå å svinga sitt spö, för det ser så mästerligt ut......men jag håller fast vid mina maskar och bottenmete....
Jag får världens hugg....men bleknar av när jag får upp en stor abborre.....skammens rodnad.
Och hör här ....Rantafar säger att det inte ens duger för att inte bli fiskefitt...fölåt fiskesnippa...
Jaha bara att fiska vidare. Så får jag på en rätt stor öring....han rusar rätt över och tar med all lina...låt han löpa å bli trött för jag har ingen håv med mig.
Jag har den nästan iland när han rusar och linan går mot en sten å går av...vad säger Rantamor då........inget för barnaöron....jag svär väldig (ursäkta) när jag inte får upp min fisk.
Bomber å granater......nu är jag förbannad.
men Rantafar får heller inte öringarna att äta på hans fluga....han svingar sitt......nej Antes spö i ren förtvivlan (sitt eget spö hade han toppknäck på) men inte en enda fisk..
En abborre till å jag ger upp......den kom...jag gav upp. Helvete...
Fota lite istället. Hittade denna järnring på en stor sten så det har säkert varit flottning på Korpån.
Hittade också en riktigt överlevare bland alla stenarna, och så ville den blomma säkert också och vara till glädje för oss som gick förbi.
Slutligen ett foto.....ja jag ramlade väl ned bland all jävla myggg (med tre g) å knott å fångade dessa "ståndare" eller nåt, men jag tyckte själv att fotot blev rätt hyfsat.
Herregud va jag har krypit omkring på fjället å fotat denna gång, har hela tiden fasat för fjällräddningen som svävat ovanför mig....
när kommer tvångströjan....
Men det har varit himla kul att se fjällvärlden genom en lins.....lite mer än annars.
Och jag lär långsamt...men långsamt leder som sagt också någonstans.
Nu är vi hemma på Maskrosvägen.
Vi har duschat....vi doftar underbart.....
kunde tänka mig en fyrkant med Rantafar....men vi är ju bara två....men SVT brukar sända repris då blir d väl fyra utav två.....eller har jag helt fel.... förvirrad...
Tjingeling alla goa vänner...nu är Rantamor hemma...lika förvirrad som vanligt.....3 kommentarer:

Vitsippan sa...

Hej i kvällningen en Lördagsafton.och snart läggdags.Men vad gör det, kan ju sova längre i morgonbitti.Såg de fina skiftningarna på berget, är det något som växer däruppe på toppen, kanske ljung den är ju lila.Och Du och Rantafar fiskar för hela familjen, ska få något i magen.Det var längesedan jag var ute och fiskade eller metade.Var i hop med en Jämte för över 7 år sedan, han spörjde om Rödingen och fiske i fjällbäckarna.Det måste upplevas sa han.Vi hade säkert varit ihop livet ut, men han dog 2003,av hjärtsvikt.Han skulle fyllt 53 den 6/7 .Du skriver så roligt och fyndigt.Och fotograferar så fina bilder.

Lasseivåmma sa...

Skönt att du är hemma, jag var lite orolig för om du någonsin skulle hitta hem. Men vad jag förstår så gick det ingen nöd på er där uppe bland fjällen. När och vart far ni härnäst?

Pysselfarmor sa...

Nu har jag snokat reda på var ni varit. Ja det var ju inte svårt eftersom du skrev det så tydligt...nästan "hemma" hos mig där jag har min gård. Bor i Sthlm sedan -68, men det är alltid hem för mig att åka uppåt dig. Ska dit för fem veckor snart. Min gård finns i Dikanäs - liten bit längre norrut....ha det gött i värmen!