söndag 4 juli 2010

Javisst är Einar en rysk astronaut......

Söndag i Borgafjäll va kan vara mera passande än Kapellet som ligger så vackert mellan fjällen och idag i full solsken. Det var jag och Lilla C som gick en promenad. Den lilla va nöjd med en plastpåse i handen där vi kunde samla på allt vi hittade. Och det blev en hel del stenar och lite blommor och någon träbit som såg intressant ut. Sen hade någon kastat en ölburk, och Lilla C blev så arg....för han sa att man inte fick skräpa ned i naturen. Så sant så sant....en klok liten kille som ska ärva naturen.....
Övriga i familjen var ute på fisketur...med resultat.
Så här magnifik va låset till kapellet...riktigt hantverk av gammalt slag och vackert.
Dörrkläppen till kapellet var ju det också värt att fotografera tyckte Lilla C och mommo klickade på i vanlig ordning.....

Hela kapellet är omringat av ett stenrös, gammalt med rikligt med mossa på och d gillar jag. Gamla stenar ÄR bara så vackra.Kapellets klocka var Lilla C såååå intresserad av...hur gammal är den mommo....å varför måste dom ha en sån klocka och inte en som mamma har (på armen antar jag) tja d kan man ju fundera på...och speciellt om man bara är några månader till fyra år.

Mommos fina öring som Lilla C och hans pappa var med å håvade...tur d.
Oj så vacker....ja öringen menade jag naturligtvis... hihihi

Lite bus på kvällskvisten utanför tältet....Lilla C slappade och myste. Hans mamma och jag hade varit å fiskat och fått två vackra öringar var. Varför ??? Jo duktiga fiskare...naturligtvis.
Här är Lilla C`s mamma i full fart med att leta något brännbart.....en liten pyroman som gillar att ha en brasa tänd. Och ikväll var det nog bra eftersom det var både mygg och knott runt husbil och tält.
Och så lite kvällsbus med moffa.....hur roligt som helst dom två kan busa riktigt ordentligt.
Kärlek när den är som bäst....och allting är ju som bäst just nu...idag...carpe diem...

Puss lilla söta unge för att du kom just till oss.....hade aldrig kunnat få en bättre gåva.
Detta blir Lilla C`s första natt i tältet tillsammans med sina föräldrar...bara så spännande och så många tankar och så många varför.....
Och det tog tid innan han somnade han som är så kvällstrött och brukar sova vid sjutiden...nu har han semester och somnade halv elva....av allt som bara är så spännande.
Få nu se hur natten blir för den lilla familjen i tältet utanför husbilen...pappan i familjen är fortfarande ute å fiskar....moffa har kommit hem....utan fisk ???? och somnat gott uppe i sovrummet zzzzzzzzz
Rantamor bloggar som vanligt...nu uppkopplad på att ta ned hela NASA känns det som med alla sladdar...dosor..batterin.....å kontakter i husbilen. Imorron när jag vaknar har jag säkert lyckats att ta ned någon rysk austronaut....va säger jag till han då ?????
Jo ÄR det du som är Einar....
Näe Tjingeling alla kära som läser....ni är värdefull...
4 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Härligt i fjällen, men du påminner om den stora myggplågan, den syns ju inte på reklambilderna. Jag ska kanske sluta med det starka, för det är inte bara myggen om är stora, i natt blev vi anfallna av en flock elefanter också. Jag såg dom inte, men det var en massa trumpetande här omkring.
Nu ska vi packa ihop och draga vidare...

sinneskatten sa...

Men det ser ju helt underbart ut!
Gubben min såg din öring och nu måste vi bara åka in till stan för att försöka få tag på en.
Här i sjön finns det inga sådana läckerheter.
Härligt att få tälta när man är fyra år .

Annelie sa...

Du är också värdefull, kära du! Utan dig skulle vi inte få dessa tantastiska vyer från fjällen, fått se hur en öring ser ut innan den är slaktad, inte fått se hur lille C ser ut. Han den lille som skänker er så mycket kärlek.
Det är flera dagar sen jag såg Liam och Tristan nu, och abstinensen börjar göra sig gällande.... undrar vad ska göra idag. Vi åker till skärgården om vädret tillåter...

Wickans värld sa...

Vilken härlig helg!! Å så mycket god mat (fisk). Får nog ta nåt fryst o göra till middagen, eller skicka ut gubben till ån kanske!!
Ha en härlig måndag!