fredag 16 juli 2010

Varje barns rättighet....

Idag hittade Lilla C två dunpennor av svanar som hade varit iland å vilat på klipporna där vi var å åt lunch. Han är en baddare på att samla strandfynd och dessa fjädrar tyckte jag att var så fina att jag macrofotade dom.....
Inte vart väl d så fjuppigt....tack vare Lilla C samlar instinkt....
Men morgonen började med en rejäl frukost ute på en solig altan....eller ska jag vara ärlig så vaknade Lilla C åtta och då blev det kuddkrig....han och mommo vann och moffa försvann....under täcket.
Lite blommor till frukostbordet ordnade Lilla C.

Sen var moffa-poffa å inhandlade lite fiskegrejer till den lilla....för nu var det dags för han att dra upp sin första aborre. Fiskespöet var redan fixat av ett gammalt teleskopspö som moffa tog tre toppar utav...spännande var det....
Nu ska vi fiska mommo....tro om vi får någon fisk ?????
Jaaaa d nappade nästa genast, och hela det röd/vita flötet försvann under vattnet....och upp kunde Lilla C hiva sin allra första aborre.
Det är nog varje barns rättighet att få fiska aborre......från båt eller från land....bara en rättighet....
Kolla glädjen att få sin första fisk ......
Det var bara så spännande och så himla kul...och Lilla C var så stolt och skulle minsann berätta för mamma å pappa att han fått tre aborrar och två små spiggar.
Sen åkte vi i land och hade lunch. Åt lite korv och en risifrutti....man blir då hungrig av att fiska, för allt gick då ned i den lilla magen.
Sen blev det lite upptäcktfärd på klipporna, det fanns ju en del stenar...och som sagt dom fina fjädrarna från svanarna.
Och lite korv åkte ned i havet och då kom alla fiskmåsarna och bara ville ha....till Lilla C`s förtjusning.
Vi har haft en underbar dag som bara fösvann..fort, fort.
På kvällen tog Lilla C upp lite pärer i moffas land sköljde dom å ned i kastrullen....mommo gjorde lite köttfärsbiffar som moffa grillade på...och vips hade vi en riktigt god middag...
Nu sover Lilla C och drömmer säkert om sin fiskelycka idag...
Söta killen som har förgyllt vår dag ....igen.
Tjingeling....kuddkriget fortsätter imorron......


8 kommentarer:

Kerstin sa...

Åh, vilken härlig dag ni har haft. Du har helt rätt, alla barn måste få fånga sig en abborre. Det är ren och skär lycka.
De där fjädrarna....jäsiken vilken bra bild det blev!
Ha en fin morgondag, hoppas att kuddarna håller. :)

Vitsippan sa...

Vad gulligt,det fick inte jag uppleva med mina barnbarn.Vi bor inte så, att det finns möjlighet till ekor och vatten.Men som barn fick jag själv uppleva massor av det.
Dessa små tusenbröder, vem minns inte dom,vi hade strandtomt på min bardoms somrar,njuter och återupplever när jag ser Hasse Broms skärgårdsbilder.Du skriver så fint så det är mycket att smälta för lilla Mi. Kram

Annelie sa...

Bilden på fjädern är MÄSTERLIG! Du håller på att bli en kanonfotograf!
Lille C kommer att växa upp till en lycklig man som har en sån mommo och moffa! Vilka dagar han har, han kommer att sitta och berätta om dessa när han får barn och barnbarn.....

Lasseivåmma sa...

Svårt att avgöra vem som har roligast, mommo eller lilla C. Att ni har trevligt råder ingen tvekan om. Bilderna du tar blir bara bättre, och jag tror att även Rantafar är på G eftersom du får vara med på flera bilder.

Rigmor sa...

Tänk så underbart det är med livets efterrätt, barnbarnen! Ibland kan jag få ett sting av dåligt samvete att jag inte hann med barnen lika mycket, men så är det väl för alla, då är man mitt uppe i livet med jobb och allt.
Angående GPS, mannen i huset är meddelat med bestämd röst och blick att han tänker INTE använda detta nya påfund, här är det karta som gäller...Allt med modern teknik är djävulens påfund...nästan. Så jag får nog åka med och GPS:en åker ut...
Ha´en skön lördag!!

sasfoto sa...

Härlig dag och fina bilder som vanligt. Bilden på fjädern får bli favorit den här gången.
Ha en bra fortsättning på helgen! Kram/SA

Annelie sa...

Vuxenfest ska vi ha ikväll, tänkte vi skulle grilla. Men just nu ser det faktiskt ut som om ovädret är på gång....

Javisst är Johan biffig...
Angående var tog mina muskler vägen, säg som jag: Jag gav dem till barnen!

Monica sa...

Söta bilder på Lilla C och M, du får nog passa dej han verkar bli en riktig hejare på att fota RF också.
Har gjort i ordning Noaks Ark inför syndafloden som dom lovat oss;-)
Ha det bra;-)