söndag 18 juli 2010

Vart fan har alla tvkanaler tagit vägen.....

Rallarrosor kan vara vackra, även om man bara tycker att dom växer där skogen skövlats...som någon sorts utfyllning. Att bara se dom på avstånd har jag alltid tyckt att ....tja oj va mycket rosa det blommar och allt lite tråkigt.
Men att komma nära med kameran ger den ståtliga blomman så mycket mera. Den växer där ingen annan vill växa...men är ju underbart vacker.....
och tänk alla humlor som får sin nektar från alla dessa tusentals rallarrosor. Nu ska jag se på dessa blommor med glädje och vördnad, dom är ju vackra.

Javisst ja dagen började med ett kuddkrig....igen. Där kom den lilla kärleken med sin kudde under armen och ville ha krig.
Vem vann???
Jo Lilla C å mommo...å moffa som var morrontrött hamnade under alla kuddarna.....men d tyckte han var skönt.
Kolla vilken skön frukost Lilla C har tagit sig för....jättehungrig efter en hel natts sömn.
Sen blev det lite av det konstnärliga. Tänk att B. Lindström blev så stor på sina målningar...och Lilla C`s målande är minst lika bra om inte bättre. Nya tavlor till mommo.

Sen tog vi en promenad ned till Kärleksudden....dit Lilla C alltid vill gå. Här har han och pappa hittat långa stubbar att stå på.
Nu var vi lite besvikna för det var så nedskräpat på Kärleksudden....skräp av alla dess slag och en massa ölburkar i eldstaden.....när har aluminium brunnit ????
Tänk att alla orkar bära en full burk ned....men ingen en tom burk hem.
Och sönderslagna flaskor....farligt för oss alla, och alla djur som skall gå där.
Mycket tråkigt, tyckte vi alla å Lilla C såg riktigt arg ut.
Men mommo fotade lite vackert iallafall på hemvägen...det hade regnat på natten och dropparna satt kvar i grässtrået. Tror att hela naturen hade jublat åt dessa regndroppar.
Lilla C`s mamma ville fota lite macro, och naturligtvis tog hon av sig sin förlovningsring och fotade. Och ja vad fotar man mera när man tänker på kärlek jo .....
en ros. En kärleksros blev bytet för Lilla C`s mamma medans mommo å Lilla C grävde upp lite pärer till lunchen tillsammans med pappa. Som tidigare tog den lilla hand om pären och sköljde den och stoppade ned dom i kastrullen och vi hade en god lunch ....tillsammans med dom goda köttfärsbiffarna som moffa hade grillat....
Nu har den lilla familjen åkt hem och tystnaden har lägrat sig i huset.
Och ännu mera för att vi har varit utan tv-kanaler sen i fredags.
Vad är detta ???? Inte en kanal och Rantafar har ringt å ringt men det är som att hälla vatten på ett regnställ.....och ingen lyssnar.
Nu ÄR han förbannad....att vara utan text-tv så länge och ha tv`n så nära är som att inte kunna pissa bara för att locket sitter på pottan....och sen att dragkedjan till gylfen har hakat upp sig och snart kommer allt........satan....
Rantafar sitter just nu å läser Aktiespararen.....alltid nåt....
Tjingeling nu kommer en helt ny oanvänd vecka.....
och imorron skall Rantafar å inhandla en kavaj.....herrejisses....5 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Vad du är duktig på foto nu för tiden, en systemkamera gör stor skillnad när man lär sig hantera den. Dina makro är ju jättebra.
Här är det bara djävulskap, inga riktiga bilder vill fastna i linsen, inget vatten till den torra grödan, ingen ordning på färgen. Kan det bero på att vattenbristen är så stor att det inte kommer nåt ur duschen. Barnen börjar prata om att spärra in oss och är oroliga för vår mentala hälsa. Ska försöka skärpa till mig i morgon och få lite arbete gjort, det finns att ta av, för inget blir gjort i denna värme.

Wildhearts sa...

Visst är det tur att någon tar hand om oss så vi inte slutar som vrak i en skog någonstans ;-)

Visst är rallarroser vackra. Tycker speciellt mycket om dem i kvällsljus. Snygga foton och alltid lika rolig och intressant text att läsa. Ha en fortsatt bra kväll! Själv ska jag gå och lägga mig tillsammans med en bok. I morgon är första jobbardagen efter semestern. Helt okej faktiskt. Jag har haft en toppensemester.

Annelie sa...

Fina rallarrosor du visar upp!
Och jag håller med dig om skräpet i naturen, hur kan man orka bära dit men inte hem? Man blir så frb-d rent ut sagt!
Tur att lille C också blir lite sur över detta, det är gott virke i den grabben!
Kram på dig!

Monica sa...

Visst är den vacker Rallarrosen, den växer bakom huset här och jag går förbi den varje morgon.
Ingen TV då blir det mycket barn till våren där uppe, tur att du som jag är skottsäker haha
Fina bilder, ska titta på en ny kamera i morgon, fattar jag mej på den blir det ett köp:-)
Ha det bra/Kram

Wickans värld sa...

Visst är "allmöken" fin! Men inte när den blommat ut o fröna far in överallt...
Ha en härlig vecka, värmen fortsätter!