måndag 5 juli 2010

Tjej och kärringfiske.....

Vi fortsatte att få fisk vi fruntimmer...vi tjejer, stora fina öringar som var utsvulten på mat...men blev oerhört fina filèr...stolt visar vi upp vår fångst. Lilla C`s mamma var värst och tog två på studs...jag tog en som bara var störst...sen var det time för lunch...
falukorv...vem hade köpt detta ....jo Lilla C`s pappa...korvmicke från tomtebo..
men stekt med lite parmesan på...helt ok.
Snygga välfris`serade öringar i sitt eget normala bestånd....eller förstånd.
En utav dödssynderna är girighet...Detta ÄR girighet.
Att känna att det hugger tag i betet...att höra slirbromsen gnälla.....hur underbart är inte detta.
Jo fantastiskt.....
Lilla C`s mamma är ju något av en pyrro när det gäller att elda, och Lilla C har då inte fallit långt från päronträdet....här släpar han på mera brännbart till mamma, med en himla iver och styrka.
Å så har han sett hur mamma gör.....stampar sönder kvistarna så att dom blir mindre och passar bättre i brasan. Så himla duktig den lilla.
Efter en jättegod middag, där vi blev bjuden på oxballe.....perfekt stekt.....perfekt vin till (men Ante lite snålt) så var det dags för disken....Lilla C`s mamma ner i vattnet och Rantamor på torken (kanske behövs efter dom här veckorna)......men jävlars va knott d va, vi höll på att bli helt galen.....inget mer fiske ikväll.
Men Lilla C ville ändå prova pappas stövlar, och jag tror att han får växa lite till...
Ha d gott....tjingeling.2 kommentarer:

Annelie sa...

Jag tror att både du och jag har upplevt en av de bästa veckorna i någonsin, eller har jag fel?

Rigmor sa...

Falukorv???? Ja, ja, det var väl för att sen verkligen kunna uppskatta skillnaden när han satte tänderna i öringen...nå´t annat kan det ju inte vara!!
God fiskelycka får man väl önska er!!