lördag 29 januari 2011

Rödvinskokt kyckling med baconinlindade silverlökar....

Vad ska det bli för mat idag ??? Soppa på en spik kanske, för det är d då inte mycket till kalorier i, men mycket järn som kroppen behöver, men det är "svårsketet"och svart...
Igårkväll satt jag å bloggade, och sneglade på dansprogrammet (Rantafar hade rymt på övrebotten) jag måste säga att jag bara älskar Tina Thörner, hon är härlig...lika mycket hatar jag "koarslet".... som jag trodde skulle åka ur igår...förlåt mitt ordförråd det är inte bättre efter finlands allmänna skola...och eget komponerat förråd av ord....
Strålande...eller hur...eller nej....
Näe, den här lördagen började i matintressets iver, med att jag kokade ned min färsk-köpta kyckling i grytan, med lök, äpple, paprika och rödvin och lite allt gott.
Förstekte det förstyckade kycklinhelvete lite först innan han åkte ned i grytan med alla godsaker...puttra...puttra...
Så förbereder jag lite råvaror till rätten som kommer att bli, "Bakad silverlök inlindad i bacon" med rosmarin och parmesanost.
Bara helt vansinnigt underbart gott....

Här har jag kokat silverlökarna, gröpt ur dom, fast d är krångligt och blev väl kryddat med en del finska svordomar som inte lämpar sig för min blogg...vanudå ???
Sen steks alla gosaker ihop, och på me lite grädde...och allt tjongas i dom urgröptajävlarna som sedan omhändertas av en baconinlindning...på med parmesan, och det går inte att misslyckas med.

In i ugnen i 25 minuter...och kolla ,kolla va gott det ser ut...och det är skitgott jag lovar, lite pyssel men det lönar sig....fy fan...
Så är allt klart och upplagt. Rödvinskokt kyckling med baconinlindad silverlök, en helt tokunderbar god sås på buljongen från kycklingkoket, och tranbärschatney till...snacka om att det nuppiduttade ihop sig så vi låg i fosterställning och såg oss födas på nytt.
Vaddå??? Va vi drack till, tja ska jag vara ärlig så blev d ett rött som heter "some ZIN" från California som vi köpt som "Dahlbergsdunkförpackning" men riktigt mjukt och gott vin, som efter ett par glas också märkbart susar i bollen....
Vartannat vatten...Rantamor...vartannat vatten....
I skrivandets stund sitter jag och bloggar och tittar på damernas konståkninmg med ett öga, Rantafar är på rymmen, tror han mentalt laddar för kvällens hockey, Timrå i hetluften...håhåjaja..en vinst ikväll skulle smaka som Rantamors GI middag skulle jag tro, om inte bättre.
Nu är det bara att fylla på buljongen i istärningspåsarna, så vi har lite gosaker till en framtida middag, åt helvete med buljongtärningarna....

Tjingling alla sköna bloggare hoppas ni får en underbart bra kväll, med god mat och ett glas gott dricka.... vad det än månde bliva....

14 kommentarer:

Yvonne sa...

Jösses vad gott det såg ut!!!! :P Här blir det nog lite Rioja ikväll med ost o kex! Inte fy skam det heller. Ha en trevlig kväll!

Lilla C's mamma sa...

Hej bästa mor! Att du kallar dina för silverlökar hade jag ingen aning om, va blir då mina? Är det som med antalet år man är gift eller? Eller antalet barn man ammat eller hur menar du? ;-)

Jo då, nog kan du få flanera på stan, men du vet det här med "kan inte mor komma till stan får stan komma till mor", det funkar liksom inte. Så isf måste lilla blå ur garaget och in mot den stora staden!

Kram kram från Lilla C och M!

mimmi sa...

Men himla så gott det såg ut .. nu blev jag så himla hungrig.
Ja jag vet att det är isens sätt att prata .. det var därför jag gick in på fastlandet med en gång .. för isen talade om för mig att det var nog lite farligt att gå där .. så tolkade jag isens språk ;)

Lasseivomma sa...

Jaha, du har kokat färdigt på den gamla hönan. Du vet väl att det är de äldsta hönsen som säljs färdigstyckade. Jag är skeptisk även om du nuppar dom med silverlök, bacon och parmesan hjälper ju upp det mesta, så kanske blev det ätbart. Ni måste väl tugga något till vinet.
Spiken ska alltid vara med i matlagningen, och den är väl inte så svårsketen om man tar den på rätt håll.
Nu ska jag dock bli lite snäll och försöka samla lördagspoäng, du har verkligen blivit duktig på matfoto, se bara upp så att linsen inte blir fettbelagd och ha nu en fin lördagskväll.

ansepanse sa...

vilken kock du är :) måste verkligen smakat smaskens, men nu måste du berätta vem "koarslet" är, det kan jag inte räkna ut :D
kramar

Maria sa...

Ja de såg då super gott ut.
Önskar du också får en underbar kväll o en skön söndag/kramen

Unknown sa...

Jädrans så gott det ser ut! Men det där med lite pyssel... Verkar på mig vara en väldigt massa mycket pyssel!
Må gott! /SA

BP sa...

Herregud!!! Starta en MATBLOGG NU!!! Så himla gott. Det vattnar i munnen på mig. Dina matbilder är enastående (= väl i klass med mina ;-) ).

PS. Att göra istärningar av buljongen är ju en strålande idé. Vi återanvänder/fryser också buljongen men i större plastförpackningar. Din idé är strålande!!!. DS

Nette Cecilia sa...

Ta me sjutton blev jag inte hungrig igen efter ditt pysslande med maten ,har just ätit o druckit (dricker ett gott rödvin painters cove ,australiskt ) .kan man hyra in dig som kock? Här hörs bara prosit i Tv tittar rummet ,så det är väl bäst att hålla sig till bloggen,ha det bra i lördagskvällen Nette

Rigmor sa...

Rackarn's va gott det ser ut! Löken sa fröken, men det där måste jag prova, parmesan är en favorit och lök i alla dess former. Enda nackdelen med lök är väl efteroset...
Här blev det vara Ramlösa för min del, magen har slagit bakut, säkert stress. Mannen smuttar på en kall stark och under tiden kollar vi på Fångarna På Fortet. Jädrar va duktig en liten ljustott i skidlandslaget är, har ingen aning om va han heter, sportointresserad som jag är. Å inte äter vi nå't nyttigt heller, godisskål mitt på bordet....fy tusan va dåligt samvete jag borde ha! Men det tar vi i morgon....
Ha det fortsatt gott ikväll!
Kram

Unknown sa...

oj va den där baconjuttun ser smaskig ut!
det behöver provas!
men int ikväll; har just kommit ti hotellet efter att ha ätit å drucki så ja mår illa, så nu sitter ja här å masserar stora magen =)
kram
susanne

Annelie sa...

Underbara Rantamor, vilken mat du gör! Tror jag det, att Rantafar inte kunde motstå dig.
Svordomar som inte passar sig för din blogg? FINNS det verkligen menar du?

Camilla (Rantis) sa...

...mmmm..tänk att SE maten man äter??
Läs min senaste blogg...
E på rymmen ett dygn till...

Anonym sa...

Åh, vad gott!
Det måste jag pröva en dag! Tack för tipset. =o)