Så är allt klart och upplagt. Rödvinskokt kyckling med baconinlindad silverlök, en helt tokunderbar god sås på buljongen från kycklingkoket, och tranbärschatney till...snacka om att det nuppiduttade ihop sig så vi låg i fosterställning och såg oss födas på nytt.
Vaddå??? Va vi drack till, tja ska jag vara ärlig så blev d ett rött som heter "some ZIN" från California som vi köpt som "Dahlbergsdunkförpackning" men riktigt mjukt och gott vin, som efter ett par glas också märkbart susar i bollen....
Vartannat vatten...Rantamor...vartannat vatten....
I skrivandets stund sitter jag och bloggar och tittar på damernas konståkninmg med ett öga, Rantafar är på rymmen, tror han mentalt laddar för kvällens hockey, Timrå i hetluften...håhåjaja..en vinst ikväll skulle smaka som Rantamors GI middag skulle jag tro, om inte bättre.
Nu är det bara att fylla på buljongen i istärningspåsarna, så vi har lite gosaker till en framtida middag, åt helvete med buljongtärningarna....
Tjingling alla sköna bloggare hoppas ni får en underbart bra kväll, med god mat och ett glas gott dricka.... vad det än månde bliva.... |
14 kommentarer:
Jösses vad gott det såg ut!!!! :P Här blir det nog lite Rioja ikväll med ost o kex! Inte fy skam det heller. Ha en trevlig kväll!
Hej bästa mor! Att du kallar dina för silverlökar hade jag ingen aning om, va blir då mina? Är det som med antalet år man är gift eller? Eller antalet barn man ammat eller hur menar du? ;-)
Jo då, nog kan du få flanera på stan, men du vet det här med "kan inte mor komma till stan får stan komma till mor", det funkar liksom inte. Så isf måste lilla blå ur garaget och in mot den stora staden!
Kram kram från Lilla C och M!
Men himla så gott det såg ut .. nu blev jag så himla hungrig.
Ja jag vet att det är isens sätt att prata .. det var därför jag gick in på fastlandet med en gång .. för isen talade om för mig att det var nog lite farligt att gå där .. så tolkade jag isens språk ;)
Jaha, du har kokat färdigt på den gamla hönan. Du vet väl att det är de äldsta hönsen som säljs färdigstyckade. Jag är skeptisk även om du nuppar dom med silverlök, bacon och parmesan hjälper ju upp det mesta, så kanske blev det ätbart. Ni måste väl tugga något till vinet.
Spiken ska alltid vara med i matlagningen, och den är väl inte så svårsketen om man tar den på rätt håll.
Nu ska jag dock bli lite snäll och försöka samla lördagspoäng, du har verkligen blivit duktig på matfoto, se bara upp så att linsen inte blir fettbelagd och ha nu en fin lördagskväll.
vilken kock du är :) måste verkligen smakat smaskens, men nu måste du berätta vem "koarslet" är, det kan jag inte räkna ut :D
kramar
Ja de såg då super gott ut.
Önskar du också får en underbar kväll o en skön söndag/kramen
Jädrans så gott det ser ut! Men det där med lite pyssel... Verkar på mig vara en väldigt massa mycket pyssel!
Må gott! /SA
Herregud!!! Starta en MATBLOGG NU!!! Så himla gott. Det vattnar i munnen på mig. Dina matbilder är enastående (= väl i klass med mina ;-) ).
PS. Att göra istärningar av buljongen är ju en strålande idé. Vi återanvänder/fryser också buljongen men i större plastförpackningar. Din idé är strålande!!!. DS
Ta me sjutton blev jag inte hungrig igen efter ditt pysslande med maten ,har just ätit o druckit (dricker ett gott rödvin painters cove ,australiskt ) .kan man hyra in dig som kock? Här hörs bara prosit i Tv tittar rummet ,så det är väl bäst att hålla sig till bloggen,ha det bra i lördagskvällen Nette
Rackarn's va gott det ser ut! Löken sa fröken, men det där måste jag prova, parmesan är en favorit och lök i alla dess former. Enda nackdelen med lök är väl efteroset...
Här blev det vara Ramlösa för min del, magen har slagit bakut, säkert stress. Mannen smuttar på en kall stark och under tiden kollar vi på Fångarna På Fortet. Jädrar va duktig en liten ljustott i skidlandslaget är, har ingen aning om va han heter, sportointresserad som jag är. Å inte äter vi nå't nyttigt heller, godisskål mitt på bordet....fy tusan va dåligt samvete jag borde ha! Men det tar vi i morgon....
Ha det fortsatt gott ikväll!
Kram
oj va den där baconjuttun ser smaskig ut!
det behöver provas!
men int ikväll; har just kommit ti hotellet efter att ha ätit å drucki så ja mår illa, så nu sitter ja här å masserar stora magen =)
kram
susanne
Underbara Rantamor, vilken mat du gör! Tror jag det, att Rantafar inte kunde motstå dig.
Svordomar som inte passar sig för din blogg? FINNS det verkligen menar du?
...mmmm..tänk att SE maten man äter??
Läs min senaste blogg...
E på rymmen ett dygn till...
Åh, vad gott!
Det måste jag pröva en dag! Tack för tipset. =o)
Skicka en kommentar