lördag 26 juni 2010

Midsommarafton.....

Jaha ja vi skulle ju klä upp oss till midsommaraftonen.....men snälla Rantafar, jag sa klä upp oss inte ut oss...Eller varför står Rantafar i en gasmask.... det är ju bara vi, å jag har inte släppt mig jag lovar....och som det blåste så hade det varit som en fjärt som bara försvann oförmärkt.
Näe jag förstår ingenting...hur ska han nu kunna äta ja å dricka midsommarsnapsen *gapskratt* då kastade den söta Rantafar sin förklädnand och blev som vanligt (nja d va å ta i) igen..
Hela midsommarafton gick helt i fiskandets tecken. Först fiske från land och ett par finfina öringar. Sen blev det båtfiske i Aavan och vi fyllde på kvoten med härliga öringar och jag lyckades fånga en röding...nyfilèad...visst är den vackert röd...en sån kan man inte motstå att bli förälskad i.

Men sen kom REGNET och ÅSKA och en TROMB som fick vattnet att bli som en liten pelare. Naturligtvis hade jag inte kameran framme eftersom jag är rädd om den och jag vet hur snabba väderomslagena är här i fjällen.
Fan å vi som skulle börja med maten....men d ordnade sig...vem är inte van vid svensk midsommar....

Vi trollade fram en riktig god orgasmframkallande middag, Grillade renbiffar (säkert nåt innerfilè eller fransyska...finns det sånt på renen förresten...en franskren =) färskpotatis och kantarellstuvning....mums...
Titta vilket perfekt grillat kött det bara smälte i munnen och allt gifte ihop sig, snällt sagt...


Oj nu har jag snott ihop det riktigt. Den här matbilden skulle ju vara först...råvarorna. Men ni som läser har ju redan förstått hur råddig jag kan vara...inte mycket att hänga i julgranen i midsommartid.
Men visst var det vackra råvaror och från fjällen där renen har sprungit, har vi också plockar kantarellerna.
Midsommarblommorna här är inte många, så jag sätter in Lilla C`s bukett som han plockade till mig det är midsommar titta så fint han arangerar...
Nej nog om mat å blommor nu kommer Rantafar in å ä fiskesugen.....man jäklars va kallt d är idag "blåser västnoola så hästjävlarna ligge platt i hagen, då ni blåser d i fjällen...."
Tjineling fortsättning följer...Vänner, ha en fortsatt trevlig helg.....6 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Tur att ni har bra mat när vädret är så där.
Jag trodde att du hade börjat med surströmmingsdeodorant när jag fick se första bilden.
Härligt att se att ni har det bra och trivs på den nordliga breddgraden.
Fortsätt så....Lasse

Göran S sa...

Ser ut som ni haft en underbar midsommasafton!

Camilla (Rantis) sa...

Hahaha...grod-dräkter på!!!!
kanske bäst det med tanke på hur mycket regn ni verkar ha fått....och jag skulle nog ....kanske ...heller inte tagit ut stor Nikon i en tromb!! Eller?? Vore ju rätt coolt att fota!

Mmmm....gottigott gott verkar ni ha ätit i alla fall och fisken verkar ju nappa... men hur man nu gör för att få upp nyfiléat det vette katten?!?

Här hänger renget lite i luften idag med, men vi ska i alla fall åka en sväng till en marknad på Stenegård idag och sen ska jag packa väskan för Högakusten trippen, jag åker ju i morgon..

Ha en skön midsommar dag!
Kram

Rigmor sa...

Trodde först utrustningen berodde på mygginvasion...Vilken fantastisk midsommar ni verkar haft, blir riktigt avundsjuk, ja kanske inte då på vädret stundtals, men annars så. Maten var ju i högklass, det ser man.
Hoppas ni får bra väder igen, här skiner solen, just nu i allafall...

Annelie sa...

Erkänn! Du la av en rökare! Det är väl inte så farligt, det gör vi ju lite till mans emellanåt.........
Och det är klart att kameran var framme, när dansbandskillarna mindes sina forna dar!
Herregud, skulle jag missa ett sånt tillfälle?
Näe ingen bebis har det blivit ännu, men nu smäller det nog snart, hoppas jag!
Ciss är faktiskt lite trött på det här nu, har svårt att både sitta och stå.....
Vilken måltid ni raddat upp, mumsfillibabba!
Jag tycker Rantafar är snyggare utan den där masken förresten, säg åt honom det....

Annelie sa...

Klart jag ska hälsa Johan det! När jag skulle gå på deras toa idag, (vi har "lämnat tillbaka" Liam) låg där en tidning på golvet. En flugfisketidning. Där var ett reportage från Borgafjäll! Jag missade inte denna chans utan sa snabbt: Åh, det är ju där Rantamor och Rantafar brukar vara!
*skratt* Kunde inte riktigt tyda blicken jag fick.........*skratt*