lördag 19 februari 2011

C - vitaminer

C-vitaminer finns i hjortronen som vi plockar varje sommar i fjällen.
Är ju som bekant gift med just hjotronmannen, jag får aldrig lugn och ro, innan vi har gått på alla myrar där det skulle kunna finnas hjotron.
Sen hem till husbilen, och medans hjotronmannen rensar myrens guld, så steker jag plättar, och vi äter med färska hjotron och grädde. Snacka njutning!!!!
Mera C-vitaminer äter vi till frukost, tranbär och svartavinbär.
Underbara bär.... Njutning två...

Och så den älskade apelsinen som Rantafar pressar till oss varje morgon, gott, och en dusch av C-vitaminer rinner ner i magen. Njutning tre...

Mera C-vitaminer hos Nina, Inspiration och Kreativitet.


10 kommentarer:

Camilla (Rantis) sa...

mmmmm....hjortronen ser helt himmelskt goda ut!

...näru, ingen Ved-Åke idag heller...
Så nu e Lilla Stugan full med tända värmeljus, bara vi inte blir utan syre här inne...nääärå, ingen risk, e ju sånt bra golvdrag här inne!!
=)
Hoppas att han verkligen kommer imorgon annars får jag gå å norpa några "klabbar" hos grann-gubben....

Pysselfarmor sa...

Hjorton är nam-nam! Det är konstaterat att de är väldigt C-vitaminrika och innehåller även E-vitaminer. Ja med det övriga ni äter/dricker så får ni nog er dos!

cat sa...

Så vackra och c-vitaminsprakande bilder :)

Monica sa...

Vilka underbara bilder! Du är en mästare på fotografera! Blev sittande lääänge och tittade på skogens guld-hjortronen. "Snålvattnet" rann ur munnen....blev såååå sugen på just dessa bär! Jag är nämligen född i Överkalix, så plockat hjortron det har jag gjort. Får varje höst en "transport" med hjortron skickade. Men de går åt som smör i solsken....hi,hi.hi.
Önskar dig en skön lördag.

Nette Cecilia sa...

Snålvattnet rinner igen ,är uppväxt med bärplockande föräldrar så jag känner till det där med undersökande verksamhet när det gäller bärplockning ,min pappa plockar alla bär till mig (han är 79 år) för numera med min dåliga rygg o knän kan jag inte gå i skogen ,synd Kramis o ha det så bra där på andra sidan Nette

Oljekritan sa...

åh så mycket gott du visar i dag.....ville äta alltihopa...den där hjortronpannacottan.,..åh..smask, mums..vilken lycka att ha en hjortronman, som kammar hem skogens guld,,eller myrens kanske, gott!!!
HA ha va kul, du skrev..innan jag hann skriva texten..var nog lite väl seg där efter den heta bastun...dina örhängen är skitfina...de var en bra missionärsfaster du har/haft..de är snygga...använd dem"!" Puss Karina

Anonym sa...

Här var det läckerheter... som jag längtar.. inte ens för pengar har jag fått hjortron 2010. Hoppas på bättre tur i år.

Leena sa...

Så mycket gott du bjuder på idag, vore ju bra om det kunde komma något via skärmen till mig ... jag skulle nöja mig med de gyllene hjortronen, det finns inget godare!

Beppan sa...

Ljuvliga bilder!

Hjortron är riktigt mumsigt! Förr när folket i norr inte var van vid - eller ens fick tag på - frukt och grönsaker fick de i alla fall i sig hjortron = en dos c-vitaminer då och då.

ormbunke sa...

Hjortron äter vi ofta på våra pannkakor som omväxling mot våra björnbär.Hjortron får vi dock köpa på burk som sylt.
Jättefin presentation av temat Ha en bra söndag. Anita