fredag 4 februari 2011

Rantafar på rymmen....

Idag har Rantafar varit på rymmen och jag har verkligen saknat han. Vart tog han vägen ???
Jo han drog iväg mot Dorotea, och vägen mot Borgafjäll för att jaga några renjävlar till familjen Rantastormfjällsbacke....
Och va mötte han på vägen ...jo en massa vackra renar som bökade på efter vägen, och nästan vägrade flytta på sig när Rantafar kom tuffande med lillablå.
Inga renar vill vara på fjället nu, där finns ingen mat, och vägarna är ju nyplogade så varför skulle dom inte vilja gå där.
Rantafar fick köra försiktigt för att samsas med alla renar på vägen.
Sen nådde han slaktplatsen, där han kunde hämta två nyslaktade renar som han stoppade i bilen, och sen åkte han hem till Rantamor....riktiga tjockrenar var det iår.
Vad gjorde Rantamor när hon var ensam...jo mat...massor av mat.
Snodde på som ett skållat ekorrshelvete, nu kommer ju en del av familjen och jag vill ju inte bara stå vid spisen å böka på i grytorna, och renarna ska styckas och alla kommer att bli hungriga och då ÄR det nice att ha lite färdigtlagat.
När jag börjar att böka i mina grytor är jag alltid van att ha Rantafar som hjälper mig med lite hack här å där...och sen all disk som hopade sig...som han alltid brukar rädda mig ifrån, nu var det bara att klara sig själv, och visst det gick d me, och nu är det kväll och Rantafar har återvänt till sin plats i hemmet, sitter och läser sina Privata Affärer, med massor av renkött i garaget.
Vi bara väntar till imorron när kniven ska skära fram alla goda stekar och en underbar rensadel !!!!!
Näe Tjingeling nu skiter jag i fredagen, väntar på en lördag då huset fylls av surr och LillaC.
Tvn står på och "koarslet" är inte ens i takt när han står stilla...fölåt men så är det bara...
Och......
Lyckan ska man inte leta...den ska man skapa själv.....

14 kommentarer:

mimmi sa...

Jag blev lite orolig när jag läste din rubrik :) men sen blev det ju lugnt igen :) hoppas du klarade av disken ...eller sparade du den till när rantefar kom hem ;)
hoppas du får en jätte trevlig dag med familjen i morgon :)

Nette Cecilia sa...

Funderade det är väl 20 år sedan jag var till Borgafjäll en sommar ,nja det var ju inte det jag skulle säga låter som om det kommer att serveras god mat igen hos er .ha det så bra med familjen i morgon,kramis Nette

Lilla C's mamma sa...

Snöstorm å Blondinen kör vilse. Hon fick inte panik för hon kom ihåg sin fars ord; "Råkar du ut för en snöstorm så vänta tills det kommer en plogbil å följ den". Ganska snart kom plogbilen å hon följde den ca 1 timme. Till slut stannade den, å föraren undrade vad hon gjorde. Hon berättade då vad far sagt. Föraren nickade...... Och sa.- Jag är klar med IKEA:s parkering nu. Ska du med till MAXI

Var bara tvungen att kopiera den till dig!

BP sa...

Du lever i en del av landet som jag aldrig upplevt. Tack att jag får läsa om det hos dig. Har aldrig sett ett ren men ätit renskav à la Polaris. Jag har även sett älg, rådjur och hare (på innergården).
Åsså fotot på piri-piri glaset dreglar jag bara över. Det är väl ditt bidrag till "Kryddor! hos Nina imorgon... eller. Länka i så fall!!!

Nattsyrran sa...

På vift bland renarna... jag väntade att du skulle beskriva hur han liksom sköt hej vilt omkring sig för att sen komma hem stolt till frugan med bytet... Men så kanske det inte går till i renskogen??? Eftersom jag bor en bit ner i landet så blir här inte så mycket ren utan mer rådjur, älg och hjort som viltkött. Men för det mesta har vi nötkött i frysen. Karln här hemma är ju bonde eller som äldsta sonen sa till en arbetskamrat som visade sig vara vegetarian och som diskuterade böndernas beteende. -Vet du vad min pappa jobbar med?? -Näe, svarade vegetarianskan... - Han skjuter kossor!
Ja det kanske inte var det smidigaste sättet att berätta men han kunde inte låta bli!! Trevlig helg på er och kram

Oljekritan sa...

Det dreglar om mig, när jag tänker på renstek!"! Gu' vad gott..Mumsa och må så gött.piripiri är väldans fin krydda...kramis

Bettan sa...

Vilken härlig bild på renarna, jag skulle allt vilja testa att äta en sån. Tror dock inte att det är så vanligt här nere i de småländska affärerna. Men nån gång ska jag nog komma över en och då får du ge mig ett bra recept.

Hoppas ni får en riktigt fin helg :)

Lilla C's mamma sa...

Grattis!!

susanne sa...

hej!
för några år sen bilade vi upp till nordnorge... i höjd me rovaniemi börja de stå enstaka renar på vägen och våra då 11 och 12 åriga döttrar som aldrig sett en livslevande ren innan dess, rusade ut ur bilen och ville klappa, gick int så bra, och fota dem. efter några dygn på vägarna och tusentals renar senare, vevade de upp fönster rutorna så fort det var renar på vägen, knep hårt om näsan och utbrast 'fyfeeen va dom luktar skiiiit' =D
trevligt veckoslut med lilla c och familjen!

agnetha sa...

Hej tittar in för att se så allt står rätt till med dig. Det gör det konstaterade jag på ditt härliga skrivspråk. Ha det gott i all matlagning.
Jag gillar oxå renkött men här nere där jag bor finns inte så gott om den varan. Här är det mest älg o rådjurkött som gäller.

Annelie sa...

Piri Piri, den är supergod!
Den kommer att sätta fräs på dina gourmetmiddagar kan jag lova.
Jag har också den och den är en av mina favoriter.
När jag bodde i Malmö inhandlade jag torkade små Piri Piri peppar hos en av alla de mysiga butikerna runt Möllevångstorget. Jag saknar verkligen det där torget, ostaffären, slaktarn, ostasiatiska och grekiska butiken med alla sina underbara dofter. Och ägghandlarn på torget.....
Men nu har vi alla fall fått datum på flytten till det nya, det blir den 17/18 augusti! Gud vad jag längtar!

Annelie sa...

Vem är koarslet förresten? Jag har inte sett Let´s dance denna omgången....

Lotta sa...

Visst är det kul när familjen kommer hemHoppas ni får till det och får styckat renarna Det är ett tufft jobb men sen har ni ju mat långt fram.
Mummms Renskav stekt tilsammans med lök och potatis och så får det puttra i lite grädde.Det kanske är ett helgerån för er men jag älskar det...
Hur går det med ryggen när du står och lagar så mycket mat och får diska själv till råga på allt? Jag blir knäckt av det...
Ha nu en riktig go dah tillsammans med lilla C.och de andra.
Kramizzzar.
Vi hade främmande hela förra helgen så jag har inte repat mig förrän nu hahahaha!!!!!gamla kärringar tål inget

ansepanse sa...

renstek! det låter jättegott, det har jag aldrig ätit
tycker om det du skrev sist "lyckan ska man inte leta...den ska man skapa själv..."
kramar